Σελίδες

26 Μαΐου 2025

Παρουσία του Δημήτρη Νατσιού στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Σουλίου


Ιωάννινα, 25/5/2025
 
 
Με πίστη, σεβασμό και βαθιά πατριωτική συγκίνηση, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Λαϊκού Κινήματος ΝΙΚΗ, κ. Δημήτρης Νατσιός, συμμετείχε σήμερα, Κυριακή 25 Μαΐου, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το ηρωικό Ολοκαύτωμα του Κουγκίου και τη θυσία των Σουλιωτών, που κορυφώθηκαν στον Ιερό Χώρο του Σουλίου.
 
Από τη Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Δονάτου, την επιμνημόσυνη δέηση και την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, έως και τους παραδοσιακούς χορούς, ο Δημήτρης Νατσιός τίμησε με την παρουσία του τη μνήμη των Σουλιωτών που το 1803, προτίμησαν τον θάνατο από την υποταγή στον τύραννο.
 
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ δήλωσε:
«Το Σούλι δεν είναι μόνο τόπος. Είναι σύμβολο ελευθερίας, πίστης και ανυποχώρητου φρονήματος. Το παράδειγμα του καλόγηρου Σαμουήλ και των Σουλιωτών μάς καλεί να θυμόμαστε ότι η Πατρίδα και η Πίστη δεν διαπραγματεύονται – υπηρετούνται με θυσία, όταν χρειαστεί. Αυτή την Ελλάδα αγαπάμε και για αυτήν αγωνιζόμαστε».
 
Η ΝΙΚΗ αποτίνει φόρο τιμής στους ήρωες του Σουλίου, που έγραψαν με αίμα και φλόγα μια από τις πιο φωτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στις ρίζες μας, στην ιστορική μνήμη και στα ιδανικά του Γένους μας.
 
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ
press@nikh.gr

2 σχόλια:

  1. Το Σούλι και η συγκεκριμένη τελετη-εκδηλωση-επαιτιος,δεν λαμβάνουν χώρα στα Ιωάννινα αλλά στην Θεσπρωτία,αυτό για τους αδιάβαστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο κείμενο δεν αναφέρεται κάπου ότι η εκδήλωση έγινε στα Γιάννενα. Απλά το πιθανότερο είναι ότι το Δελτίο Τύπου το συνέταξε η επιτροπή της Νίκης των Ιωαννίνων.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.