Σελίδες

17 Μαρτίου 2025

Σκορπώντας το δημόσιο χρήμα

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
Διαβάζω στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχαιοφύλακες ότι στην Κνωσό, Αρχαία Ολυμπία, Επίδαυρο, Δελφοί και Λίνδο, δίνεται η έκδοση και ο έλεγχος των εισιτηρίων σε ιδιωτική εταιρεία για δύο χρόνια έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Η λογική του παραλόγου στο υπουργείο πολιτισμού, δίνουν τελείως άδικα αυτά τα εκατομμύρια, την ώρα που έχουν προσωπικό που κάνει αυτή την εργασία και από ότι έχω δει από τις επισκέψεις μου στους συγκεκριμένους χώρους άριστα. Δυστυχώς αφήνεται η υπόνοια ότι αυτά τα χρήματα από το δημόσιο ταμείο (που μας λένε ότι πένεται), δίνονται απλά και μόνο για να εξυπηρετηθεί κάποιος ιδιώτης (ο λαός το λέει εξόφληση γραμματίου), αλλιώς πως να εξήγησης το ότι ενώ έχεις πεπειραμένο προσωπικό που σου κάνει τέλεια αυτή την εργασία, εσύ να επιβάλεις ιδιωτική εταιρεία να κάνει ακριβώς την ίδια εργασία;. 
 
Το υπουργείο πολιτισμού γνωρίζει άριστα ότι οι αρχαιολογικοί μας χώροι είναι άπαντες δημόσιου χαρακτήρα, τώρα αν θέλουν να τους κάνουν από χώρο προσκυνήματος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, σε χώρους όπου θα κυριαρχεί το κέρδος του ιδιώτη σε βάρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ζήτω που καήκαμε. Καλώς ή κακώς υπάρχουν τομείς που πρέπει να ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά υπάρχουν και τομείς όπως ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός που πρέπει να μένουν σε απόσταση και ο μόνος που πρέπει να έχει λόγο να είναι το Ελληνικό κράτος. 
 
Βλέπουμε λοιπόν ότι όχι μόνο χρήματα υπάρχουν αλλά και σας περισσεύουν για να τα σκορπάτε αδίκως, για αυτό καλύτερα να κοιτάξτε να πιάσουν τόπο ενισχύοντας το εισόδημα των Ελλήνων που τους έχετε στην μιζέρια περιμένοντας ελεημοσύνη, με τα επιδόματα των συσσιτίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.