Σελίδες

7 Δεκεμβρίου 2024

Κίνηση υψηλού συμβολισμού

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηναογλου
 
Όντως η κίνηση Γεραπετρίτη να στηρίξει τον Τούρκο υποψήφιο και να κάνει λόμπιγκ υπέρ του, ως να πρόκειται για κοινό υποψήφιο Ελλάδας και Τουρκίας, αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού. Εκπέμπει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι οι αμερικανικές εντολές γίνονται απόλυτα σεβαστές από την κυβέρνηση όσο δύσκολες και να είναι. Ακόμη και αν αναιρούν πλήρως την προσχηματικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας, ακόμη και αν ξεπλένουν πλήρως την Τουρκία, ακόμη και αν αντιστρατεύονται πλήρως τα εθνικά συμφέροντα. 
 
Το μήνυμα είναι σαφές: δεν κάνουμε ούτε στο ελάχιστο δική μας εξωτερική πολιτική, αλλά έχουμε πλήρως αποδεχθεί το αμερικανικό σχέδιο για δορυφοροποίηση της Ελλάδας. 
 
Η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη πραγματική ενεργητική αποδοχή της υπαγωγής της Ελλάδας στην Τουρκία. Η κίνηση αυτή συνιστά το πρώτο βήμα για να αναιρεθεί το 1821 και η ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους. Γιατί, πώς θα καταδικάσει πλέον ξανά η ελληνική πλευρά την επιθετικότητα της Τουρκίας, την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της στα νησιά από την γείτονα, την απειλή της Τουρκίας για πόλεμο σε περίπτωση επέκτασης στα 12 μίλια ή της ανακήρυξης ΑΟΖ; Πώς θα καταδικάσει ξανά η Ελλάδα την τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή από τον τουρκικό στρατό της Βόρειας Κύπρου, όταν ψηφίζει για μία τέτοια θέση όχι απλώς έναν Τούρκο, έναν Τούρκο τέλοσπάντων με διεθνή ακτινοβολία και αντίθετο στην πολιτική Ερντογάν, αλλά έναν Τούρκο απόλυτα ταυτισμένο με την πολιτική Ερντογάν; 
 
Μήπως, όμως, η οικογένεια Μητσοτάκη τελικά δεν διαφωνεί ούτε και η ίδια με τις τουρκικές επιδιώξεις; Μήπως, δηλαδή, δεν είναι απλά υπηρεσία "στην σωστή πλευρά της Ιστορίας", αλλά εγγενής ανθελληνισμός; 
 
Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση Γεραπετρίτη είναι καταστροφική για την Ελλάδα και θα έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η αντιπολίτευση σε ανένδοτο για αυτήν. Αλλά για την αντιπολίτευση και ιδίως τα "πατριωτικά κόμματα" τα έχουμε ξαναπεί. Εφόσον το θέλει η Αμερική, μία ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου και μούγγα μετά. Μήπως και δώσει κανένα χρίσμα ο θείος Σαμ.... Εδώ κανονικά θα έπρεπε μέρα νύχτα τα μπατριωτικά τουλάχιστον κόμματα να καταγγέλλουν προδοσία. Αλλά είπαμε, πατριωτικά με εξυπηρέτηση των νατοϊκών συμφερόντων δεν γίνεται. Έτσι, λοιπόν, ο τελικός συμβολισμός της κίνησης Γεραπετρίτη είναι: εμπιστευτείτε μας, όχι μόνον εμάς, αλλά ολόκληρο το κοινοβουλευτικό τόξο. Εμείς για εσάς δουλεύουμε, όχι για τους βρωμοέλληνες και τα συμφέροντά τους... Απλά το πάμε σιγά σιγά γιατί έχουμε και κάτι περίεργους ακραίους, φασιστές, αντινατοϊκούς, αντισιωνιστές και λοιπές σκοτεινές δυνάμεις. Σιγά σιγά, αλλά σταθερά και αθόρυβα θα το εξαλείψουμε το ελληνικό κράτος και θα το επανυποτάξουμε στην Τουρκία. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.