Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την ανάπτυξη ναρκών κατά προσωπικού στην Ουκρανία σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την υποστήριξη προς το Κίεβο στις τελευταίες ημέρες της θητείας του, σύμφωνα με το Sky News.
Αυτή η απόφαση έρχεται αφότου οι ΗΠΑ επέτρεψαν στις ουκρανικές δυνάμεις να επιτεθούν σε στόχους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα, όπως πυραύλους ATACMS.
Οι νάρκες κατά προσωπικού έχουν μακρά και αμφιλεγόμενη ιστορία, καθώς η χρήση τους απαγορεύεται σε περισσότερες από 150 χώρες, αλλά όχι στις ΗΠΑ και τη Ρωσία.
Τι είναι οι νάρκες κατά προσωπικού;
Οι νάρκες κατά προσωπικού είναι εκρηκτικά κρυμμένα στο έδαφος, σχεδιασμένα να εκρήγνυνται όταν οι εχθρικές δυνάμεις περπατούν πάνω ή κοντά τους.
Υπάρχουν αντιαρματικές νάρκες, για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων, και νάρκες κατά προσωπικού, σχεδιασμένες να τραυματίζουν εχθρικά στρατεύματα.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία εγκαταστάσεων, την προετοιμασία ενέδρων, τη διοχέτευση των εχθρικών δυνάμεων κατά μήκος στενών διαδρομών ή την κάλυψη υποχώρησης.
Ορισμένες νάρκες έχουν περιορισμένη λειτουργική ζωή, άλλες παραμένουν επικίνδυνες για δεκαετίες μετά την τοποθέτηση τους.
Άλλα απαγορευμένα όπλα που χρησιμοποιούνται ακόμα στον πόλεμο
Χλωροπικρίνη
Η χλωροπικρίνη είναι ένα δηλητηριώδες, λιπαρό υγρό με εξαιρετικά ξινή μυρωδιά. Εάν οι άνθρωποι έρθουν σε επαφή με αυτή την ουσία, μπορεί να εμφανιστούν δερματικές φουσκάλες, ερεθισμός των ματιών και αναπνευστικές δυσκολίες.
Οι αναθυμιάσεις της χλωροπικρίνης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, καθώς προσβάλλουν τις πνευμονικές φλέβες στους πνεύμονες του θύματος όταν εισπνέονται.
Αυτό το όπλο, που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τη Ρωσία, προκαλεί πνευμονικό οίδημα που, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.
Βόμβες διασποράς
Αυτές οι βόμβες διασποράς εκρήγνυνται στον αέρα, απελευθερώνοντας εκατοντάδες μικρότερες βόμβες που πέφτουν βροχή σε μεγάλες εκτάσεις γης.
Δεν εκρήγνυνται όλες οι βόμβες κατά την πρόσκρουση, που σημαίνει ότι μπορούν να αποτελέσουν μια δυνητικά θανατηφόρα απειλή για πολλά χρόνια.
Παρόλο που τέτοια όπλα κηρύχθηκαν εκτός νόμου από 108 κράτη μέλη όταν τέθηκε σε ισχύ η Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς το 2010, ούτε οι ΗΠΑ, η Ρωσία ούτε η Ουκρανία ήταν μεταξύ των υπογραφόντων.
Βόμβες φωσφόρου
Αντιδρούν στον αέρα, αναφλέγονται και φθάνουν σε θερμοκρασίες έως και 1.300 βαθμούς Κελσίου (2.372 βαθμούς Φαρενάιτ).
Όταν εκρήγνυνται, απελευθερώνουν εκατοντάδες φλεγόμενα θραύσματα, ακόμη και το μικρότερο από τα οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα.
Οι αναθυμιάσεις από τις βόμβες φωσφόρου είναι επίσης εξαιρετικά δηλητηριώδεις. Η Σύμβαση της Γενεύης απαγορεύει τη χρήση βομβών φωσφόρου σε πολίτες και σε αστικές περιοχές – αν και η συνθήκη δεν απαγορεύει εντελώς τη χρήση τους.
Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στις μάχες κοντά στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, καθώς και σε επιθέσεις στην πόλη Bakhmut.
Η Μόσχα το αρνείται.
Αν και η Ουκρανία ζήτησε από τους υποστηρικτές της να της προμηθεύσουν βόμβες φωσφόρου για να αμυνθεί, δεν τις έλαβε ποτέ.
Sky News
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟΣΟΝ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΠΛΩΝ .... ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.....
ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ....ΕΙΔΙΚΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ 1974 ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΜΙΚΡΗ ΚΥΠΡΟ.... ΒΟΜΒΕΣ ΝΑΠΑΛΜ, ΣΦΑΙΡΕΣ ΝΤΟΥΜ ΝΤΟΥΜ, ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΛΠ. ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΡΩΣΙΑ ή ΟΥΚΡΑΝΙΑ ή ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΠΛΩΝ; Ο ΘΙΑΣΟ Σ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ; ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΡΕΕΙ ΩΣ ΧΕΙΜΑΡΟΣ....ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ......
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΟΝΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ΦΩΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΑ .... 6000 ΑΜΑΧΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ,,, ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ..... ΚΑΙ Ο ΟΗΕ ΚΑΙ ΣΙΑ ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ......
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΟΠΛΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ..
Η ναπάλμ είναι εμπρηστικό όπλο που αποτελείται από έναν παράγοντα αύξησης ιξώδους και πετρέλαιο ή παρόμοιο καύσιμο. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως εμπρηστικός μηχανισμός και αργότερα ως όπλο κατά προσωπικού, καθώς το εύφλεκτο υλικό που περιέχει κολλάει στο δέρμα και προκαλεί σοβαρά εγκαύματα όταν καίγεται. Οι ναπάλμ αναπτύχθηκαν το 1942 σε ένα μυστικό εργαστήριο στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, από μια ομάδα με επικεφαλής τον χημικό Λούις Φίσερ.[1] Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό θέατρο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης εκτεταμένα στον ελληνικό εμφύλιο, στον πόλεμο της Κορέας και στον πόλεμο του Βιετνάμ.
«Μετά τον πόλεμον μεταξύ Ισπανίας και Αμερικής του 1898 και μετά τον πόλεμον του Τράνσβααλ του 1899, όταν συνήλθε το Συνέδριον της Ειρήνης εις την Χάγην, έθεσε μερικούς όρους δια να γίνωνται οι πόλεμοι με πλέον… πολιτισμένον τρόπον. Απηγορεύθη τότε δια κοινής συμφωνίας η καταστροφή πόλεων μη οχυρωμένων και άλλα τινά πράγματα, μεταξύ των οποίων και η χρήσις των σφαιρών των γνωστών με το όνομα: «ντούμ – ντούμ».
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Είναι δε «ντουμ – ντουμ» κάθε σφαίρα παντός όπλου, η οποία εις το εμπρόσθιον μέρος φέρει ανωμαλίας παντός είδους, δηλ: είνε χαραγμένη, ή ξυσμένη ή φέρει οπήν ή κοιλότητα και περιέχει εκρητική ύλη η οποία εκρηγνυται με την επαφή στο σώμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθε σφαίρα η οποία δεν είνε λεία εις το εμπρόσθιον μέρος της, διασπάται και ανοίγει τρομεράν πληγήν εις το σώμα του τραυματίου και σχίζει τους ιστούς γύρω, αφήνουσα μέγα χάσμα, δυσκόλως θεραπευόμενον.
Έτσι αι σφαίραι «ντουμ – ντουμ» βασανίζουν τους τραυματίας. Τους φέρουν μαρτυρικά προς τον θάνατον ή κάμνουν την θεραπείαν τους δύσκολον, μακροχρόνιον ή και ακατόρθωτον.»
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να προμηθεύσει με όπλα διασποράς την Ουκρανία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο με τη Ρωσία. Ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως η απόφαση αυτή ήταν μια "δύσκολη απόφαση" ο δόλιος. Τι είναι, όμως, αυτά τα τόσο θανατηφόρα όπλα και πώς λειτουργούν.
Τα πυρομαχικά διασποράς αποτελούνται από έναν φορέα (βόμβα, οβίδα ή πύραυλο) μέσα στον οποίο βρίσκονται τα λεγόμενα «υποπυρομαχικά», που διασκορπίζονται σε μεγάλη έκταση. Από τη φύση τους όπλα κάθε άλλο παρά ακριβείας, ενοχοποιούνται για αναρίθμητους θανάτους αμάχων. Η χρήση και η μεταβίβασή τους θεωρητικά απαγορεύτηκαν με τη σύμβαση του Όσλο (2008), που έχει υπογράψει μεγάλο μέρος των χωρών της Δύσης.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΝΙΚΑ ΑΥΤΑ ΟΠΛΑ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
Υ.Γ. Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα εμφάνισης στο σχόλιο φωτο αρχείου μας, με τους καμένους και διαμελισμένους συμπατριώτες μου. Κάθε φορά, που τις βλέπω καίγεται και η δική μου ψυχή.... και καταριέμαι τους εγκληματίες τουρκομογγόλους .... αλλά και όσους εγκληματικά χρησιμοποιούν αυτά τα δήθεν απαγορευμένα όπλα και σκοτώνουν μαρτυρικά αθώους αμάχους ή τους αφήνουν ανάπηρους για 'ολη τους την ζωή ......
SEARCH. ΕΙΣΒΟΛΗ 1974 ΦΩΤΟ.
Α. ΑΝΤΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΡΗΝΗΣΕ ΔΕΚΆΔΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ... ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΟΠΛΑ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ......