Σελίδες

6 Νοεμβρίου 2024

Γιατί Κύπρος και Ελλάδα δεν επιδιώκουν την εφαρμογή από την Τουρκία όσων συμφωνήθηκαν κατά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ;

Η διπλωματική νομική και κάθε άλλη εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί τμήμα του κεκτημένου, δηλαδή του Πρωτοκόλλου 10 και της αντιδήλωσης της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005. 
 
Το μεν Πρωτόκολλο 10 ρητά αναφέρει ότι στην ΕΕ εντάχθηκε ολόκληρο και ενιαίο το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αναστολή του κεκτημένου στο βόρειο τμήμα, λόγω κατοχής του από την Τουρκία.
 
Με το Πρωτόκολλο 10 επιρρίπτεται η ευθύνη πλήρως στην Τουρκία και ταυτόχρονα εξαφανίζεται το ψευδοκράτος, την ύπαρξη του οποίου προσπαθεί να επιβάλλει η Άγκυρα. 
 
Η δε αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005, καθιστά σαφές ότι η αναγνώριση του ενιαίου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, είναι όρος της ενταξιακής της διαδικασίας. 
 
Γιατί δεν τηρούνται αυτοί οι δύο όροι; Γιατί δεν τονίζονται αυτοί οι δύο όροι από την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά γίνεται λόγος για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία; Γιατί δεν απαιτεί η Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση την απόσυρση του Τουρκικού κατοχικού στρατού από την Κύπρο και την επανένωση της νήσου στην ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία; 
 
Γιατί δεν πιέζεται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται το Ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ολόκληρο το νησί; 
 
Αφού Κύπρος και Ελλάδα δεν αξιώνουν, ως όφειλαν, την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, η Άγκυρα αξιώνει την αναγνώριση των κατεχομένων ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» με ταυτόχρονη διάλυση της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. 
 
Αφού Κύπρος και Ελλάδα με φοβικό τρόπο δεν απαιτούν από την Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση να αναγκάσει την Τουρκία να προβεί στα αυτονόητα, τότε για ποιο λόγο Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν μέλη της; 
 
Κύπρος και Ελλάδα, έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν υιοθετήσει την προηγούμενη θέση της Τουρκίας, για δύο ισότιμα συνιστώσα κράτη με πολιτική ισότητα (διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία), καταργώντας το ενιαίο και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
 
Για ποιο λόγο έχουν μείνει στο ράφι τα αυτονόητα και υιοθετείται αργά αλλά σταθερά το Τουρκικό αφήγημα; Είναι γνωστό ότι η Τουρκία επιθυμεί να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο. Και θα το προσπαθήσει να το κάνει, όταν της δοθεί η ευκαιρία. Επομένως, γιατί δεν γίνονται τα αυτονόητα από τους επικεφαλής της Κύπρου και της Ελλάδας; 
 
Πηγή: Cosmostatus

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΛΟΓΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΡΗΣΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΠΟΤΕ! ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΩΠΕΥΟΥΝ ΩΣ ΤΗΝ ΕΠ ΑΜΟΙΒΗ ΠΑΛΛΑΚΙΔΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΤΗΡΗΣΕ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΤΗΣ ΕΟΚ. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΑ Η.Ε.; ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΓΕΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ. ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ; ΟΥΤΕ ΕΦΥΓΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ..... ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
    ΑΝ ΠΕΘΥΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ, ΠΑΡΤΗΝΕ ΜΟΝΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ; ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΗΚΟΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ;;;; Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗ ΚΥΠΡΟΣ ΒΕΒΑΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ.... ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ; ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΣΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η Ε.Ε.. ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ... ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΜΕΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΔΕ ΚΥΠΡΟΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΑ ... ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ..... ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ .... ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΟΠΙΑΝΟΥΝ ΤΗΝ Π@@ΤΑΝΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ....
    Μ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.