Σελίδες

25 Οκτωβρίου 2024

Οι «παρκαρισμένοι» γέροντες (και λίγες σκέψεις)

Είναι ανησυχητικά μεγάλος ο αριθμός των ηλικιωμένων οι οποίοι δεινοπαθούν στα χέρια ατόμων που υποτίθεται ότι τους φροντίζουν
 
Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος
 
Η δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα ήταν αναπόφευκτο να φέρει στον νου μυριάδες Έλληνες γονείς που είναι «παρκαρισμένοι» σε ξένους.
 
Είναι πολλά τα εγκλήματα που ακούμε με θύματα άτομα τρίτης ηλικίας. Μερικά εξ αυτών πέφτουν θύματα εκείνων που τους φροντίζουν. Βρίσκονται στο έλεος αγνώστων, άσχετων με εκείνους, στα χρόνια της μεγάλης ανημπόριας και ανάγκης. Αυτό συμβαίνει με πολλές οικογένειες στην Ελλάδα, που δεν γηροκομούν πλέον τους γονείς, διότι δουλεύουν όλοι, και πατέρας και μητέρα, για να δημιουργούν κέρδη για τους δισεκατομμυριούχους και χρέη για τον εαυτό τους.
 
∆εν μένει άνθρωπος στο σπίτι να επιβλέπει τα παιδιά, να φροντίζει τους ηλικιωμένους.
 
Οι περισσότεροι στον κύκλο μας ακούμε για περιπτώσεις γνωστών, συγγενών και φίλων, που είχαν εμπιστευτεί τους ηλικιωμένους γονείς τους στη φροντίδα οικιακών βοηθών (κυρίως αλλοδαπών). Στην αρχή, όλα δείχνουν σχεδόν ειδυλλιακά. Ο ηλικιωμένος, που έχει ανάγκη να πιαστεί από κάπου, αντιμετωπίζει με συμπάθεια τον/τη φροντιστή του – σε τέτοιον βαθμό που νιώθει εξάρτηση. Τη συνέχεια της ιστορίας, ενίοτε, τη βλέπουμε στο αστυνομικό δελτίο στις τηλεοπτικές οθόνες μας.
 
Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, είπε χθες σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στο Mega ότι στη σταδιοδρομία του είδε πολλές περιπτώσεις ηλικιωμένων Ελλήνων, οι οποίοι είχαν σαν παιδιά τους αλλοδαπούς που τους φρόντιζαν και στο τέλος έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας από αυτά τα «παιδιά» – πάντα για οικονομικούς λόγους. Μάλιστα, ο κ. Καλλιακμάνης μίλησε για συνάδελφό του που πήγε μαζί με τον Αλβανό φροντιστή του να μαζέψουν ελιές κι όταν έπεσε από το ελαιόδεντρο που τίναζε και λιποθύμησε ο συνοδός του τού έκλεψε το πορτοφόλι και έγινε άφαντος…
 
Στον μεγάλο αριθμό των ηλικιωμένων οι οποίοι δεινοπαθούν στα χέρια ατόμων που υποτίθεται ότι τους φροντίζουν περιλαμβάνονται και διασημότητες.
 
Λίγο να ασχοληθεί κάποιος με πλουσίους, πάλαι ποτέ διασήμους και ισχυρούς, θα ενημερωθεί για το πόσο κακοπέρασαν στα στερνά τους, επειδή στα κανονικά παιδιά τους δεν έμενε χρόνος ή διάθεση για να ασχοληθούν με τους γονείς τους.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Στην αλλοτριωμένη και παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας που κατακλύζεται και μέσω των σχολείων από τις δυτικές παρακμιακές ιδέες, δεν υπάρχει χρόνος για να ασχοληθούν οι γονείς ούτε με τα παιδιά τους, ούτε και με τους ηλικιωμένους τους γονείς...
 
Ολα παρκάρονται κάπου...
Τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ή σε ολοήμερα σχολεία...
Οι ηλικιωμένοι αν είναι αυτοσυντήρητοι σε διαμερίσματα και υπό την επίβλεψη αλλοδαπών ή αν είναι ανήμποροι σε γηροκομεία...
Και το άθεο νεοταξικό κράτος σπρώχνει τα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση...
 
Πάνε τα όμορφα χρόνια που η μητέρα τα παιδιά και ο παππούς και η γιαγιά έμεναν στο σπίτι...
Πάνε τα όμορφα κι ευλογημένα χρόνια που ο πατέρας με τον μισθό του συντηρούσε την οικογένειά του και ίσως συμμετείχε κι ο παππούς με την πενιχρή σύνταξή του...
Τότε τα παιδιά μεγάλωναν με πνευματική υγεία και με αίσθηση ευθύνης και αισθήματα αγάπης. Με οικογενειακούς πανίσχυρους δεσμούς... 
Η μητέρα φρόντισε προσωπικά τα μικρά παιδιά της και τους περνούσε όλο τον συναισθηματισμό της και την θυσιαστική φροντίδα της (ειδικά στις κόρες της).
Και οι παππούδες μετέφεραν όλη την Πίστη και τον Πατριωτισμό τους μαθαίνοντας στα παιδιά Πατριδογνωσία... Δηλαδή την θρησκευτική και ιστορική μας παράδοση.
Ετσι χτιζόταν η Ελλάδα κι έτσι έγιναν επαναστάσεις και έπη....
Ετσι μεγάλωνε η πατρίδα...
 
Τώρα ζούμε στην εποχή της υπερκατανάλωσης....
Τα παιδιά μαθαίνουν αγγλικά πριν καν μιλήσουν ελληνικά και τους κάνουν πλύση εγκεφάλου για ΛΟΑΤΚΙ και ανωμαλίες από το προνήπιο. Το κράτος αρπάζει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την επιμέλεια των παιδιών από την ηλικία των 4 ετών, εφόσον τα προνήπια έγιναν υποχρεωτικά...
Ο πατέρας και η μητέρα ουσιαστικά απουσιάζουν ή παρίστανται ΜΟΝΟ όταν τα παιδιά κυρίως κοιμούνται... 
Και οι ηλικιωμένοι όπως είπαμε έχουν παρκαριστεί κάπου .....αλλού, ώστε να μην έχουν καμμία σχέση με τα εγγόνια και να τους μεταφέρουν "παραδοσιακές", θρησκευτικές και πατριωτικές ιδέες.

Ετσι διασφαλίζει ότι οι επόμενες γενιές θα βγαίνουν όπως τις θέλει...
Αθεες, χωρίς ιδανικά, χωρίς συναισθήματα με καρδιές παγωμένες και απλά καταναλωτικά όντα υπάκουα στα κελεύσματα των νεοταξιτών....
Παιδιά χωρίς Χριστό.
 
Ετσι χάνεται και συρρικνώνεται η πατρίδα μας.
Ετσι "εξασφαλίζεται" ακόμα και η βιολογική εξαφάνιση αυτού του μισητού, από μυστικές λέσχες και στοές, Εθνους. Του Ελληνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.