Σελίδες

27 Οκτωβρίου 2024

Κάποτε ο άντρας ερωτευόταν την γυναίκα μόλις την έβλεπε ξεκάλτσωτη(!!!) Σήμερα ΔΕΝ την ερωτεύεται ούτε ξεβράκωτη....

Γυφτοπούλα στο χαμάμ 
Να χαρείς την εμορφιά σου,
την ποδιά σου την χρυσή,
αχ, ξεκάλτσωτη γυρίζεις,
γυφτοπούλα μου εσύ.
 
Γράφει η Βενετία Γεωργίου
 
Το να φορά η κοπέλα κάλτσες την παλιά εποχή, ήταν δείγμα αιδημοσύνης και καθωσπρεπισμού. Τα γυμνά πόδια, ακόμα και μόνο ο αστράγαλος ήταν πολύ προκλητικά. Στη 10ετία του ΄20, άρχισε η γυναίκα να μη φορά κάλτσες, ή να είναι αυτές διάφανες μεταξωτές. Τότε κόντυνε το φόρεμα, ήταν μόδα τα κοντά μαλλιά, κι η γυναίκα έπινε, κάπνιζε, οδηγούσε, άκουγε τζαζ, χόρευε charleston και γενικώς παραβίαζε τους κανόνες της "κοινωνικής ευπρέπειας" που ίσχυαν μέχρι τότε.
 
Η γιαγιά μου, (σας το έχω πει και πιο παλιά), μου είχε διηγηθεί πώς την ερωτεύτηκε ο παππούς μου: 
Κάποια μέρα, γύρω στα 1920, ο αδερφός της ο Σταμάτης, έφερε στο σπίτι έναν φίλο του ναυτικό, τον Κώστα, απροειδοποίητα. Κι είδε τη γιαγιά, που εκείνη τη στιγμή έπλενε ξυπόλητη την αυλή. Εκείνη με πανικό, έτρεξε μέσα στο σπίτι, φόρεσε κάλτσες και βγήκε πάλι για να προσφέρει τον καφέ. Σύντομα ο Κώστας ζήτησε το χέρι της γιαγιάς. Αργότερα εξομολογήθηκε πως ερωτεύτηκε τη γιαγιά, γιατί, ενώ δεν έφτιαξε τα μαλλιά της και δεν έβαλε καλό φόρεμα, φόρεσε αμέσως κάλτσες...Βέβαια, ήταν κι όμορφη η γιαγιά... Πειράζοντάς την της έλεγα πως την ερωτεύτηκε, όταν πρόλαβε και την είδε χωρίς κάλτσες.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Κάποτε στις σχολικές τάξεις οι "ζωηρές" μαθήτριες ήταν δακτυλοδεικτούμενες....
Σήμερα η μοναδική σεμνή μαθήτρια είναι δακτυλοδεικτούμενη από ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες "ζωηρές".....
Αλλο ένα επίτευγμα της Νέας Τάξης (μέσω εκπαίδευσης, διαδικτύου, ΜΜΕ, τηλεόρασης, κινηματογράφου και μόδας...)
Η εκπόρνευση των γυναικών... που νομίζουν ότι είναι χειραφετημένες....

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΑΚΟΜΑ.
    ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ Ή ΠΡΩΗΝ ΝΤΑΗΣ ΠΟΥ ''ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕ'' !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.