Σελίδες

23 Οκτωβρίου 2024

Σημαία και γλώσσα κουρελόπανα

Φωτό Νο1
 
Ο Δήμος Κηφισιάς είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγήν, που, δυστυχώς, το ακολουθούν πολλοί. Δήμοι και μη
 
Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος
 
Στη φωτογραφία Νο 1 βλέπουμε κάτι που δείχνει και συνηθισμένο και ωραίο. Ένα στάδιο, το Ζηρίνειο στην Κηφισιά. Η λήψη έγινε χθες το πρωί. Αν προσέξουμε λίγο τις λεπτομέρειες θα δούμε την ασχήμια και τον αφελληνισμό που κραυγάζουν.
 
Λεπτομέρεια 1η: Μία εβδομάδα πριν από την εθνική εορτή του ΟΧΙ η σημαία μας κυματίζει στο Ζηρίνειο σκισμένη από τον αέρα. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ (υπεύθυνος σταδίου, δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές, πολιτικοί κ.ά.) ασχολήθηκε με την αντικατάστασή της (φωτό 2). Τόσο τους νοιάζει το σύμβολο για το οποίο έχυσαν το αίμα τους τα παλικάρια μας στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.
 
Φωτό Νο2
 
Λεπτομέρεια Νο 2: Στην αφισάρα του δήμου που στήθηκε στο στάδιο βλέπουμε δύο συνθήματα στην αγγλική: Deep roots και unstoppable force (φωτό 3). Δηλαδή «βαθιές ρίζες» και «ασταμάτητη δύναμη». Επίσημο δημοτικό πανό χωρίς μισή λέξη στην ελληνική πλην του «Δήμος Κηφισιάς».
 
Φωτό Νο3
 
Τόσο τους νοιάζει η γλώσσα μας. Μα, επιτέλους, το δημοτικό συμβούλιο που ενέκρινε αυτή την αμερικανοτσολιάδικη γελοιότητα πού απευθύνεται; Σε Λονδρέζους, Τεξανούς, δημότες της Καμπέρα, στον πρίγκιπα Ουίλιαμ ή στον Τραμπ; Αν ναι, να πάει ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς να ζητήσει να πληρώσουν δημοτικά τέλη οι Λονδρέζοι, οι Τεξανοί, οι Κεμπανέζοι, ο πρίγκηψ Ουίλιαμ και ο Τραμπ.
 
Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς
 

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.