Σελίδες

22 Οκτωβρίου 2024

Προς την μαθητιώσα νεολαία ενόψει της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου

Γράφει ο Νικόλαος Ζώτος
 
Προς την μαθητιώσα νεολαία.
 
Σε μερικές ημέρες θα γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου μας. Το λιγότερο που έχετε να κάνετε, είναι να δηλώσετε συμμετοχή στη σχολική σας εορτή, για να προστατέψετε την ιστορική ορθότητά της και εν συνεχεία να δηλώσετε παρών στις Εθνικές Παρελάσεις με τους συμμαθητές σας.
 
Η συμμετοχή στη γιορτή δεν είναι «απλώς για να χάσω μάθημα», αλλά η ίδια η γιορτή είναι από μόνη της μάθημα και μάλιστα βιωματικό. Λαμβάνοντας μέρος στη διοργάνωση της Εθνικής Εορτής, γινόσαστε και εσείς ένα μικρό κομμάτι της Ιστορίας και διατελείτε το έργο της επικοινωνίας του ιστορικού μηνύματος της ημέρας προς τους συμμαθητές σας.
 
Η συμμετοχή στην Παρέλαση, είναι μια ελάχιστη συμβολική χειρονομία τιμής προς τους προγόνους σας, που έδωσαν την ζωή και τα νιάτα τους, για να μπορείτε σήμερα εσείς να ζείτε τη δική σας ζωή και τα δικά σας νιάτα. Προχωρήστε, λοιπόν, στις φάλαγγές σας με τους υπόλοιπους συμμαθητές σας ως μονάδα, ως ένας άνθρωπος, για να αποδείξετε στους μεγαλύτερους που θα σας χειροκροτούν ότι η νεολαία θυμάται, τιμά και δεν ξεχνά, όντας ενωμένη.
 
Χτυπήστε το αριστερό πόδι με δύναμη στο έδαφος με το σήμα του διμοιρίτη σας, για να ακούν οι πρόγονοι σας την γη να σείεται, ως απόδειξη πως είστε ακόμα ελεύθεροι και εν τέλει, φωνάξτε δυνατά τα ωραία συνθήματα της εθνικής νεολαίας, για να ακουστεί από άκρου εις άκρον ως τους ουρανούς, πως δεν είστε απλώς ελεύθεροι, αλλά και περήφανοι για αυτό.
 
Αναμένουμε από όλους και όλες σας να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό, να βοηθήσετε τους καθηγητές σας στην διοργάνωση όλων των παραπάνω και συνάμα να δώσετε τα εύσημα σας στους αριστούχους συμμαθητές σας που θα φέρουν την Γαλανόλευκη στο σχολείο σας. Όσοι πάλι μεγαλύτεροι δεν συμμετέχετε στα άνωθεν, κατεβείτε στις παρελάσεις για να χειροκροτήσετε το αύριο της Ελλάδος βαστώντας την Γαλανόλευκη.
 
ΔΗΛΩΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.