Σελίδες

13 Σεπτεμβρίου 2024

Financial Times: Οι Έλληνες έχουν γίνει οι δεύτεροι πιο φτωχοί στην Ευρώπη

Γράφει ο Νίκος Κοκκινόπουλος
 
Οι τιμές στην Ελλάδα συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και τον Αύγουστο, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει περαιτέρω αύξηση 3% από 2,7% τον Ιούλιο και από επίσης 2,7% τον Αύγουστο του 2023.  
 
Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός τροφοδοτήθηκε για έναν ακόμη μήνα από το υψηλό κόστος στην ενέργεια, αλλά και σε πλήθος τροφίμων. 
 
Τα συγκεκριμένα στοιχεία διαψεύδουν τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα περί «ταχύτερης αποκλιμάκωσης» του πληθωρισμού και δη στα τρόφιμα, αλλά και τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ακόμα και από το βήμα της ΔΕΘ περί μειώσεων τιμών στο ράφι. 
 
Η πραγματικότητα είναι πως οι πολίτες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση με τα εισοδήματα τους να εξαφανίζονται από τις 20 του μήνα, εξαιτίας της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών, ένας συνδυασμός που τους έχει οδηγήσει στον πάτο της Ευρώπης βάσει της αγοραστικής τους δύναμη.
 
Οι Έλληνες είναι οι φτωχότεροι στην ευρωζώνη και οι δεύτεροι φτωχότεροι στην ΕΕ, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία, όπως φαίνεται και στα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Financial Times από τη Eurostat. Και μάλιστα με τους γείτονες να έχουν ανοδική τάση και να ετοιμάζονται για το προσπέρασμα.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Ευτυχώς στο παραπέντε η Βουλγαρία μάλλον θα μπεί στην ευρωζώνη κι έτσι δεν θα προλάβει να μας προσπεράσει...
Το ευρώ θα τους καταστρέψει και θα κάνει ότι έκανε και στην Ελλάδα, στην Κύπρο κ.α. Θα κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, την μεσαία τάξη θα την πιέσει προς την φτωχοποίηση και τους πλούσιους, πλουσιότερους.... και θα οδηγήσει στα Μνημόνια και στην απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας...
 
Εκτός κι αν οι Βούλγαροι δεν κάνουν το λάθος-εθνική προδοσία που κάναμε εμείς και πετύχουν ισοτιμία 1 ευρώ = 2 λέβα.... όπως είναι σήμερα.

Και να φανταστείτε ότι η δραχμή μας ήταν πολλαπλάσια δυνατότερη από το βουλγαρικό λέβα...
Κι όμως οι προδότες Σημίτης και Παπαδήμος την έβαλαν στο ευρώ με ισοτιμία 1 ευρω = 340,75 δραχμές....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.