Σελίδες

6 Σεπτεμβρίου 2024

Η φρικτή γελοιογραφία με πρωταγωνιστή τον Μακρόν για τον βιασμό της γαλλικής Δημοκρατίας

Μια εικόνα χίλιες λέξεις ή “Ο Επόμενος”! 
 
Γράφει η Μαρία Δεναξά*
 
Η ασέλγεια του Εμμανουέλ Μακρόν πάνω στη γαλλική δημοκρατία. Ένα αιχμηρό σκίτσο της σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, για τον εμπαιγμό των Γάλλων και των εκπροσώπων του γαλλικού πολιτεύματος, από τον γάλλο πρόεδρο. Δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές δεν έχει διορίσει νέο πρωθυπουργό, επειδή δεν βρίσκει κάποιον της αρεσκείας του, ώστε να εξακολουθήσει να έχει το πάνω χέρι στα πεπραγμένα της χώρας, παρόλο που ηττήθηκε στις εκλογικές αναμετρήσεις και η απόρριψη των γάλλων στο πρόσωπο του είναι ξεκάθαρει.
 
Ο σκιτσογράφος παρομοιάζει τον Μακρόν με το βιαστή σύζυγο που παρέδιδε τη γυναίκα του σε δεκάδες βιαστές, αφού πρώτα τη νάρκωνε με χάπια βιασμού. Στη συνέχεια βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς. Στο σκίτσο το θύμα είναι η γαλλική δημοκρατία. Ο γυμνός Μακρόν με μια κάμερα στο χέρι φωνάζει “ο επόμενος” και η λεζάντα που συνοδεύει το σκίτσο αναφέρει ” Οι διαβουλεύσεις (για το νέο πρωθυπουργό) συνεχίζονται”! 
 
Ο τίτλος του άρθρου δικός μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.