Σελίδες

24 Σεπτεμβρίου 2024

Τι είναι και τι επιδιώκει ο μετανθρωπισμός (ένα βιβλίο της Χρυσούλας Μπουκουβάλα)

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ 
 
Οι μετανθρωπιστές, που αυτοπροσδιορίζονται ως ανθρωποθεοί (Homo Dei), ισχυρίζονται ότι το είδος μας, ο Homo Sapiens, έφτασε στα όριά του και δεν έχει νόημα να περιμένουν να εξελιχθεί περαιτέρω μέσω φυσικής επιλογής. Εκείνοι, λέγουν, έχουν το «ελέω Θεού» δικαίωμα, αλλά και τον τρόπο, να τον εξελίξουν και θα τον εξελίξουν, είτε το θέλουμε είτε όχι.
 
Εκτός όμως από τρόπο, διαθέτουν και πολιτικό κόμμα που σκοπεύει να αντικαταστήσει τους πολιτικούς όλων των χωρών με «αναβαθμισμένους» μάνατζερ των μεγαλύτερων τεχνολογικών κολοσσών, με δείκτη νοημοσύνης πάνω από 500. Απειλούν ανοιχτά ότι μέσω αλγορίθμων, ψηφιακής και ρομποτικής πυγμής θα κυβερνούν χωρίς εκλογές όλους τους υπόλοιπους «μη αναβαθμισμένους», αφού προηγουμένως επιτύχουν σημαντικό αποπληθυσμό μέσω «ελεήμονος» ευγονικής. 
 
Οι μετανθρωπιστές δεν θα μπορούσαν βέβαια να μην έχουν δική τους θρησκεία, εκκλησία και ιερείς. Μάλιστα δε στις προσευχές τους δοξάζουν τις μαθηματικές συναρτήσεις και την αιώνια νεότητα. 
 
– Ποιοι είναι τελικά οι μετανθρωπιστές και με ποιο δικαίωμα αποφασίζουν για την αφαίρεση της ανθρωπινότητάς μας ερήμην μας; 
– Ποια είναι η σκοτεινή τους κοσμοθεώρηση, πόσο παλιά είναι η εμμονή της θέωσης και από πού πηγάζει; 
– Πώς ο μετανθρωπισμός συνδέεται με τον ναζισμό και την προέλευση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 
– Πού θα οδηγηθεί η ανθρωπότητα υπό την σιδερένια φτέρνα του πληροφοριακού ολοκληρωτισμού; 
 
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου) 
 
Μια επιλογή από τις σημαντικότερες αναρτήσεις του ιστολογίου «Απεροπία». 
 
448 σελίδες • Μεγάλο σχήμα 17 x 24 εκ. • 246 υποσημειώσεις • Εκτενής βιβλιογραφία • Αναλυτικό Ευρετήριο ονομάτων και όρων. 
Παραγγείλτε το τώρα στις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.