Σελίδες

24 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

Διηγείται ο Κωνστατίνος Κωνσταντινίδης
 
Ξημέρωνε η 14η Οκτωβρίου 1943. Οι Γερμανοί είχαν ακροβολιστεί στα υψώματα του Σιδηροκάστρου, Τριφυλίας και έλεγχαν με πυρά τις εισόδους και εξόδους του χωριού. Εμείς οι άμαχοι είχαμε κρυφθεί από την προηγουμένη στην περιοχή Λιτρουβιό, σε ένα λόγγο πίσω από το ύψωμα Κάστρο. Με το πρώτο φως άκουσα το κροτάλισμα πολυβόλου. Ήταν σαν να με χτύπησε η σφαίρα στην καρδιά. Πετάχτηκα αλαφιασμένος από το θάμνο που είχα πλαγιάσει. Εκείνη τη στιγμή άκουσα τη φωνή κάποιου που φώναξε: «σκότωσαν τον Χρήστο Κωνσταντινίδη».
 
Εγώ ήμουν τότε 14 ετών και αμέσως έτρεξα προς τον καταυλισμό των συγχωριανών. Αγωνιωδώς ρωτούσα μεγαλοφώνως ποιος είπε την είδηση ότι σκότωσαν τον πατέρα μου; Όλοι ήταν ανήξεροι και η αγωνία μου μεγάλωνε. Και όμως, εγώ είχα ακούσει πεντακάθαρα τη φωνή που ανήγγειλε τον θάνατο του πατέρα μου. Τελικά, τριγυρίζοντας μεταξύ των συγχωριανών κανένας δεν είχε ακούσει τίποτα. Όμως για μένα είχε σκοτωθεί ο πατέρας μου. Νόμισα ότι έκρυβαν την αλήθεια για να μη γίνουν άγγελοι κακής είδησης. Τελικά, ύστερα από μερικές ώρες ήρθε η πληροφορία ότι σκότωσαν τον Χρήστο Κωνσταντινίδη και άλλους τρεις συγχωριανούς μας. 
 
Τότε δεν είχαμε κινητά τηλέφωνα, ούτε βομβητές. Η είδηση για να φθάσει με πεζό ή έφιππο θα χρειαζόταν τουλάχιστον 20-25’ κάτω από ομαλές συνθήκες. Ακόμη και χωρίς την παρουσία των Γερμανών κανείς δεν μπορούσε σε χρόνο μηδέν να μεταφέρει την πληροφορία όπως την έλαβα εγώ. Τι είχε συμβεί; Πώς έλαβα την πληροφορία σε χρόνο μηδέν; Από ποίον; Αυτό με βασάνιζε επίμονα και ζήτησα το 1950 την άποψη του διάσημου "πατέρα" των ψυχικών φαινομένων Άγγελου Τανάγρα. Κατά την άποψη του: «Η ψυχή του πατέρα σου όταν ξεψυχούσε επικοινώνησε με την ψυχή σου και σε πληροφόρησε για το θάνατο του". Και γιατί να προτίμηση εμένα τον ρώτησα: "Γιατί εσύ ήσουν ευαίσθητος δέκτης για να λάβεις το μήνυμα». Τα συμπεράσματα δικά σας. 
 
Το γεγονός αυτό με έκανε να επιθυμώ να του τοποθετήσω την προτομή στο σημείο που εξέπνευσε, αλλά δεν μπόρεσα να πραγματοποιήσω την επιθυμία μου. Ήρθαν όμως οι γιοί μου και χωρίς να τους το ζητήσω αποκρυπτογράφησαν την ψυχή μου και πραγματοποίησαν την επιθυμία μου.
 
Τους είμαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ 
 
(22/9/24)
 
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Υποστράτηγος ε.α Συγγραφεύς 
(ετών 96)
 
Για τα αποκαλυπτήρια της προτομής δείτε την σχετική ανάρτησή μας εδώ

1 σχόλιο:

  1. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον άγιο μάρτυρα Φιλούμενο, ο οποίος κατά την στιγμή του μαρτυρίου του ειδοποίησε τον δίδυμο αδερφό του Ελπίδιο Με τα λόγια "αδελφέ μου με σφάζουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.