Σελίδες

19 Σεπτεμβρίου 2024

Παγκόσμια έκθεση: Από το κακό στο χειρότερο οι δημοκρατικοί θεσμοί (ο νεοταξικός φασισμός ενισχύεται συνεχώς....)

Πέρυσι σημειώθηκε η χειρότερη μείωση της αξιοπιστίας των εκλογών και της κοινοβουλευτικής εποπτείας εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, εξαιτίας του κυβερνητικού εκφοβισμού, της ξένης παρέμβασης, της παραπληροφόρησης και της κατάχρησης της τεχνητής νοημοσύνης στις εκστρατείες, δήλωσε την Τρίτη μια οργάνωση που προωθεί τη δημοκρατία.
 
Το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία και την Εκλογική Στήριξη, ή International IDEA, δήλωσε ότι η αξιοπιστία των εκλογών απειλείται από την πτώση της συμμετοχής και ότι τα αποτελέσματα αμφισβητούνται όλο και περισσότερο. Μία στις τρεις εκλογές αμφισβητείται με κάποιο τρόπο, ανέφερε. Ο οργανισμός με 35 κυβερνήσεις μέλη δήλωσε ότι το μέσο ποσοστό του πληθυσμού σε ηλικία ψήφου που πράγματι ψηφίζει έχει μειωθεί από 65,2% το 2008 σε 55,5% το 2023. «Οι εκλογές παραμένουν η μοναδική καλύτερη ευκαιρία για να τερματιστεί η δημοκρατική οπισθοδρόμηση και να αντιστραφεί το ρεύμα υπέρ της δημοκρατίας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της International IDEA, Kevin Casas-Zamora. «Η επιτυχία της δημοκρατίας εξαρτάται από πολλά πράγματα, αλλά καθίσταται εντελώς αδύνατη αν οι εκλογές αποτύχουν».
 
Ο οργανισμός που εδρεύει στη Στοκχόλμη δήλωσε ότι η Παγκόσμια Έκθεση για την Κατάσταση της Δημοκρατίας, η οποία μετρά τις δημοκρατικές επιδόσεις σε 158 χώρες από το 1975 έως σήμερα, διαπίστωσε ότι το 47% των χωρών παρουσίασε μείωση των βασικών δημοκρατικών δεικτών κατά την τελευταία πενταετία, σηματοδοτώντας την όγδοη συνεχή χρονιά παγκόσμιας δημοκρατικής οπισθοδρόμησης.
 
Τέτοιες εκθέσεις απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που νοιώθουν οι πολίτες σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας φυσικά, πως δηλαδή οι σύγχρονοι δημοκρατικοί θεσμοί στην πραγματικότητα έχουν διαβρωθεί εξαιτίας της διαφθοράς και της διαπλοκής και ο λαός δεν είναι συμμέτοχος στις αποφάσεις των κυβερνήσεων που απλά καλείται να εκλέξει μία φορά στα τέσσερα χρόνια. Αυτό το φαινόμενο γίνεται όλο και χειρότερο με την ανάδυση της τεχνητής νοημοσύνης και των τεχνολογικών κολοσσών που διαβρώνουν ακόμη περισσότερο τους κοινωνικούς θεσμούς και καλλιεργούν την δυσπιστία στους πολίτες, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερη εξουσία και πληροφορία στα χέρια λίγων.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Στα χρόνια του κορωνοϊου καταλάβαμε όλοι τι καθεστώς έχει πλέον επικρατήσει στην πατρίδα μας...
Ηδη από τα χρόνια του Σημίτη που αγνόησε 3 εκατομμύρια υπογραφές για το θέμα του θρησκεύματος στις ταυτότητες είχε ξεκινήσει στην πατρίδα μας η απαξίωση της ψήφου του πολίτη....
Συνεχίστηκε με την αθρόα λαθρομετανάστευση που ποτέ δεν ερωτήθηκαν οι Ελληνες πολίτες αν δέχονται να εισβάλουν παράνομα στην πατρίδα τους εκατομμύρια λαθρομετανάστες οι συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι νέοι άνδρες σε ποσοστό 95%.... και μεταξύ αυτών εγκληματικά και τρομοκρατικά στοιχεία...
Συνεχίστηκε με τα καταστροφικά μνημόνια που ήρθαν επίσης χωρίς να ερωτηθούμε...
Και κατόπιν με το δημοψήφισμα του 2015 όπου το 62% των πολιτών ψήφισε όχι στα μνημόνια εν μέσω τρομοκρατίας με κλειστές τράπεζες και capital control και όχι μόνο αγνοήθηκε το ΟΧΙ αλλά μέσα σε λίγες ώρες μετατράπηκε σε ΝΑΙ!!!!!!

Κι ήρθε ο κορωνοϊός για να τελειώσουν και τα τελευταία ψήγματα δημοκρατίας...
Με όλα αυτά που ζήσαμε, την παραπληροφόρηση, τα πληρωμένα ΜΜΕ, την φίμωση των αντίθετων επιστημονικών φωνών, τα λοκντάουν, τις απαγορεύσεις, τα πειραματικά εμβόλια, τα πιστοποιητικά, τις άδειες μετακίνησης, τα SMS, τα πρόστιμα, τις απολύσεις, τις αναστολές των υγειονομικών, τους θανάτους κ.α....

Τι να πρωτοθυμηθούμε....;
 
Και συνεχίζουμε πλέον εφαρμόζοντας ότι αρέσει στην κυβέρνηση για την παιδεία με προώθηση της διεστραμμένης woke ατζέντας, στην κοινωνία με προώθηση "γάμων" ομοφυλοφίλων και πλήρη αγνόηση της αντίστασης της Εκκλησίας μας κλπ...

Αλλά και με τον πόλεμο στην Ουκρανία όπου η προδοτική κυβέρνηση χωρίς να ρωτήσει κανέναν, θεώρησε ότι η "σωστή πλευρά της ιστορίας" είναι με τον κοκαϊνομανή Ζελένσκι και τους νεοναζί Ουκρανούς...
Και φυσικά στέλνει όπλα επίσης χωρίς να ρωτήσει κανέναν....

Κι έχουμε ακόμα να δούμε πολλά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.