Σελίδες

27 Σεπτεμβρίου 2024

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
 
Τετάρτη 25 Σεπτ.2024 στο κατάμεστο θερινό κινηματοθέατρο ΡΟΔΩΝ της Ρόδου έγινε μια μοναδική και ξεχωριστή συναυλία για τα 50 χρόνια εισβολής και κατοχής της μισής Κύπρου μας από τους βάρβαρους γείτονες μογγολικής καταγωγής. Ο αειθαλής Κύπριος τραγουδιστής (80ετής ήδη) Μιχάλης Βιολάρης, με συνοδό την εκλεκτή ερμηνεύτρια Ανδριάνα Κόλλια και υπό την καλλιτεχνική δ/νση στο πιάνο του ακούραστου Γιώργου Παγιάτη, τραγούδησαν παλιά γνωστά Κυπριακά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό που συμμετείχε ενεργά. Την παρουσία της στην εξαίρετη αυτή συναυλία έδωσε και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου υπό την δ/νση της μαέστρου Άντζελας Σπανού που ερμήνευσε υπέροχα τραγούδια Μ.Λοίζου και Μ.Θεοδωράκη. Συμμετείχε επίσης και η "Εστουδιαντίνα Ρόδου" υπό την καλλιτεχνική δ/νση του μαέστρου και σολίστ βιολιού Γιώργου Παπασάββα.
 
Μιά υπέροχη βραδυά που όχι μόνο μας γέμισε ψυχαγωγικά αλλά και μας φόρτισε ψυχοπνευματικά για πάρα πολύ καιρό. Ως την επόμενη άφιξη του Βιολάρη τέλος Νοεμβρίου (ως υπεσχέθη) και σε μεγαλύτερο χώρο. Κι εδώ έγκειται η ειδοποιός διαφορά της Ελληνικής φυλής από την Τουρκική. Δηλαδή οι Τούρκοι πανηγύρισαν την κατάκτηση της μισής Κύπρου με την παρουσία 50 πολεμικών της πλοίων γύρω από την μαρτυρική μεγαλόνησο (που στη συνέχεια τα έφεραν έξω από την Κάσο για να μας πιάσουν τον π.... και να σπεύδει ο Μητσοτάκης προς ευμενισμό τους) ενώ οι Έλληνες και τον πόνο τους τον κάνουν τραγούδι, συναυλία, χαρά. 
 
Καιρός όμως να δείξουμε και μεις δόντια και να δαγκώσουμε τον γκρίζο λύκο εκεί όπου πονεί γιατί αυτός μόνον αυτή την γλώσσα καταλαβαίνει. Δεκάδες ψηφίσματα και καταδίκες ΟΗΕ, ΕΕ, τις έγραψε και τις γράφει στα παλιά του παπούτσια και μετατρέπει ορθόδ. Χριστ. ναούς σε τζαμιά, σταύλους, αποθήκες, μπουάτ κλπ. Αλλ αυτά σ' άλλο άρθρο κι ανάρτησή μου. Εδώ με τον Μιχ. Βιολάρη, τυλιγμένος εγώ με την Ελληνική σημαία και το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ανά χείρας. Παρακαλούνται οι φίλοι και φίλες προς κοινοποίησιν του παρόντος. Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.