Σελίδες

11 Αυγούστου 2024

Αγγλίδα γιαγιά συνελήφθη για την προτίμηση στο "ελαφρύ και γλυκό" τσάι και κατηγορείται για μισαλλοδοξία

Οι αξιωματικοί ισχυρίστηκαν ότι τα εμπρηστικά σχόλιά της ήταν δυνητικά επιζήμια για τις μειονοτικές ομάδες.
 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
9 Aυγούστου 2024 | Kyle Kissinger (καμία σχέση) | Διαβάστε το εδώ 
 
**West Yorkshire, Ηνωμένο Βασίλειο** - Σε μια σοκαριστική επίδειξη αγγλικής τυραννίας, η 99χρονη Mildred Gallagher βρέθηκε στο επίκεντρο ενός εθνικού σκανδάλου αφού εξέφρασε την προτίμησή της για το "ελαφρύ και γλυκό" τσάι. Η Gallagher, μια ισόβια κάτοικος του West Yorkshire, δημοσίευσε ένα ευχάριστο μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook, αναφέροντας: "Ένα φλιτζάνι Earl Grey ελαφρύ και γλυκό, είναι ένας ευχάριστος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου!".
 
Αυτή η φαινομενικά αθώα ανάρτηση τράβηξε την προσοχή των τοπικών αρχών, οι οποίες έφτασαν στο σπίτι της Gallagher τις πρώτες πρωινές ώρες, ανησυχώντας ότι η γνώμη της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αναίσθητη και με διακρίσεις απέναντι στις μαύρες και καφέ μειονοτικές ομάδες. Και με τις φυλετικές εντάσεις και τις διαμάχες που επικρατούν σήμερα σε όλη την Αγγλία λόγω της μαζικής μετανάστευσης, η αστυνομία έκρινε απαραίτητο να αναλάβει άμεση δράση.
 
Η Gallagher, η οποία δεν είχε ποτέ ούτε μια κλήση για παρκάρισμα, έμεινε άναυδη όταν οι αστυνομικοί μπήκαν με τη βία στο σπίτι της, ξυπνώντας την από τον ύπνο. "Δεν πίστευα στα μάτια μου", διηγήθηκε αργότερα από το κρεβάτι του νοσοκομείου. "Φώναζαν και κουνούσαν τα γκλομπ τους σαν να ήμουν ληστής τράπεζας!".
 
Η αστυνομία, σε μια επίδειξη επιθετικής τακτικής ανάκρισης, απαίτησε από την Gallagher να ανακαλέσει τη δήλωσή της και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, καθώς και να υποβληθεί σε 10 χρόνια εκπαίδευσης/επανεκπαίδευσης ευαισθησίας παρά την προχωρημένη ηλικία της. Όταν εκείνη αρνήθηκε ψύχραιμα, επικαλούμενη το δικαίωμά της στις προσωπικές προτιμήσεις και την ελευθερία του λόγου, η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία. Τα κουνημένα πλάνα από κινητό τηλέφωνο που τράβηξε η Mildred δείχνουν την αντιπαράθεση να κλιμακώνεται σε βίαιο καβγά, κατά τη διάρκεια του οποίου ο 1,80 μ. και 80 κιλά αστυνομικός George Paterson της έδωσε ένα παλούκι μέσα από ένα φλεγόμενο τραπέζι και την χτύπησε με το σώμα του πάνω σε ένα κρεβάτι από συνδετήρες.
 
Το αστυνομικό τμήμα υπερασπίστηκε τις ενέργειές του, δηλώνοντας ότι η προτίμηση της Gallagher για "ελαφρύ και γλυκό" τσάι θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προσβλητική, ενώ η προτίμησή της για τα δυνατά φύλλα τσαγιού θα μπορούσε να αποξενώσει τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους άνδρες. "Πρέπει να προστατεύσουμε την ευαίσθητη ισορροπία της κοινωνίας μας", δήλωσε ο επιθεωρητής Nigel Scumington. "Οποιαδήποτε απόκλιση από τις παραδοσιακές αξίες, ειδικά μια τόσο εμπρηστική όσο η επιλογή πολύ γάλακτος και ζάχαρης, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Και η ζημιά που προκάλεσε στους γλουτούς του αστυνομικού Paterson περνώντας μέσα από το τραπέζι ήταν ασυγχώρητη".
 
Το περιστατικό τράβηξε τη διεθνή προσοχή, με επιφανείς δεσπότες και δικτάτορες από τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα να επαινούν ανοιχτά την προσέγγιση της Βρετανίας στην ελευθερία του λόγου. "Ζηλεύουμε το επίπεδο ελέγχου τους", δήλωσε ανώνυμος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. "Ακόμα και εμείς δεν συλλαμβάνουμε τόσους πολλούς πολίτες που μιλούν. Και αυτό το χτύπημα στο σώμα της γερο- Mildred ήταν το κερασάκι στη φασιστική τούρτα".
 
Η σύλληψη της Mildred Gallagher προκάλεσε διεθνή συζήτηση για τα όρια της ελευθερίας του λόγου και την άνοδο του αυταρχισμού στη Βρετανία. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η χώρα έχει υιοθετήσει την τυραννία, στοχοποιώντας πολίτες που εκφράζουν απόψεις επικριτικές για την κυβέρνηση ή προστατευόμενες κατηγορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
"Αυτή δεν είναι η Βρετανία στην οποία μεγάλωσα", παραπονέθηκε η εγγονή του Gallagher, Emily. "Έχουμε γίνει ένα έθνος όπου η έκφραση μιας απλής προτίμησης μπορεί να οδηγήσει σε βάναυσες συνέπειες. Τι απέγινε η ελευθερία και η ανεκτικότητα;"
 
Σε μια πικρή ειρωνεία, οι ίδιες οι ενέργειες που προορίζονταν για την καταστολή της διαφωνίας ριζοσπαστικοποίησαν τη Mildred Gallagher. Μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο, φέρεται να έχει δημιουργήσει ένα μυστικό δίκτυο, το "The Old Bag Underground", με στόχο την υπονόμευση του κατεστημένου και της μοναρχίας. "Με ώθησαν σε αυτό", δήλωσε η Mildred, ρυθμίζοντας την οδοντοστοιχία της. "Αν η έκφραση προτίμησης στο τσάι είναι έγκλημα, τότε θα αγωνιστώ για το δικαίωμα να επιλέγουμε τα ροφήματά μας με ηρεμία. Αυτός είναι ένας λόφος στον οποίο θα πεθάνω, και πιθανότατα δεν θα αργήσω να πεθάνω".
 
Η τραγική δοκιμασία της Mildred Gallagher χρησιμεύει ως αυστηρή υπενθύμιση του ουσιαστικού ρόλου που διαδραματίζει η ελευθερία του λόγου σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία. Το δικαίωμα να εκφράζει κανείς τις σκέψεις, τις προτιμήσεις και τις πεποιθήσεις του -όσο ασήμαντες ή αμφιλεγόμενες κι αν είναι- αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας και μιας ελεύθερης κοινωνίας. Όταν μια κυβέρνηση αρχίζει να αστυνομεύει τις απόψεις και να τιμωρεί τη διαφωνία, ανοίγει την πόρτα στην τυραννία, όπου ο φόβος και η καταπίεση αντικαθιστούν το διάλογο και την κατανόηση. Καθώς η Mildred Gallagher αναρρώνει από τα τραύματά της, το έθνος μένει να παλέψει με τις συνέπειες της σύλληψής της. Θα συνεχίσει η Βρετανία σε αυτό το μονοπάτι του δρακόντειου ολοκληρωτισμού ή η κατακραυγή θα οδηγήσει σε μια επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων της; Μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Ποιες είναι οι δικές σας προβλέψεις; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!
 
Δικτυογραφία:
English Grandmother Arrested for "Light and Sweet" Tea Preference, Accused of Bigotry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.