Σελίδες

14 Αυγούστου 2024

Κλιμάκιο στελεχών της ΝΙΚΗΣ στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές. Ακόμα ένα εθνικό έγκλημα συντελείται!

Δελτίο Τύπου 13.8.24
Κλιμάκιο στελεχών της ΝΙΚΗΣ στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές
 
Κλιμάκιο στελεχών της ΝΙΚΗΣ με επικεφαλής την βουλευτή του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Ασπασία Κουρουπάκη επισκέφθηκε, σήμερα 13 Αυγούστου, τις πληγείσες περιοχές από την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη βορειοανατολική Αττική.
 
Τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς στις περιοχές της Παλαιάς και Νέας Πεντέλης, στο Πάτημα Βριλησσίων και Χαλανδρίου είναι αποκαρδιωτικά: καμένες κατοικίες, πλήρως ή μερικώς κατεστραμμένες επιχειρήσεις και τεράστιες εκτάσεις δάσους που χάθηκαν οριστικά. Σε συζητήσεις που είχε με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής, η βουλευτής ενημερώθηκε εκτενώς για το μέγεθος της φωτιάς και τις δυσκολίες πυρόσβεσης.
 
Τα στελέχη της ΝΙΚΗΣ κουβέντιασαν με εθελοντές δασοπυροσβέστες αλλά και κατοίκους της περιοχής. Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους από την έλλειψη πυροσβεστικών μέσων, αναφέρθηκαν στην ολιγωρία που παρατηρούσαν και κοινή παραδοχή ήταν η έλλειψη συντονισμού. Επαίνεσαν τους εθελοντές πυροσβέστες που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες την ώρα της καταστροφής, ενώ εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία των κατοίκων πως μολονότι το προηγούμενο εικοσαήμερο πετούσαν συνεχώς ελικόπτερα για να επιτηρούν τις περιοχές για πιθανές πυρκαγιές, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής τα πτητικά μέσα δεν είχαν εμφανιστεί στην περιοχή.
 
Φτάνοντας στο τραγικό εργοστάσιο που καταστράφηκε ολοσχερώς και παρέσυρε σε φρικτό θάνατο μία άτυχη εργαζόμενη, τηλεοπτικά συνεργεία κάλυπταν τις δηλώσεις πολιτικού αρχηγού. Η βουλευτής, συγκλονισμένη, αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις,σεβόμενη τον χώρο και τη νωπή μνήμη της εργαζόμενης.
 
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τα προβληματισμένα στελέχη άκουσαν την βουλευτή να τονίζει: «Δυστυχώς, σήμερα στη μαυρισμένη γη, μαύρισε η καρδιά μας. Οι πολυδιαφημισμένες πολιτικές και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης δεν απέδωσαν. Τι να πεις σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι; Πως υπάρχει ένα επιτελικό κράτος που νοιάζεται για τους πολίτες;»
 
Με Εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ
2310 232999 Press@NIKH.gr
 
Δελτίο Τύπου 14.8.24
Ακόμα ένα εθνικό έγκλημα συντελείται! 
 
Τεράστιες είναι οι κυβερνητικές ευθύνες και εκτεθειμένο το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στις καταστροφικές φονικές φωτιές.
 
Ύστερα από άλλο ένα εφιαλτικό και καταστροφικό βράδυ, με την τραγική είδηση του πρώτου θύματος, μιας γυναίκας, της οποίας η σορός βρέθηκε απανθρακωμένη, γνωρίζουμε πλέον πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμα μεγαλύτερη ανθρωπιστική και περιβαλλοντική καταστροφή!
 
Ποιες ήταν οι ενέργειες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας οι οποίες θα προέβλεπαν, θα προετοίμαζαν και θα περιόριζαν την καταστροφική πύρινη λαίλαπα, καθώς γνώριζαν όλα τα δεδομένα εδώ και μέρες;
 
Το σχέδιο του Υπουργείου αποδείχτηκε αναποτελεσματικό και αυτό το μαρτυρούν οι τεράστιες ελλείψεις σε εναέρια και επίγεια μέσα και ο κακός συντονισμός των αρμοδίων αρχών. 
 
Οι τεράστιες καταστροφές μας οδηγούν στα παρακάτω ερωτήματα:
 
Είναι δυνατόν τελευταία στιγμή να γίνονται αιτήσεις από την κυβέρνηση για αεροπορική βοήθεια;
 
Είναι δυνατόν να αφήνονται απροστάτευτοι οι δασοπυροσβέστες χωρίς κράνη, στολές και μέτρα ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π), όπως καταγγέλλουν με έγγραφο «φωτιά» προς τη Βουλή των Ελλήνων;
 
Είναι δυνατόν, μετά από τόσες καταστροφές στο παρελθόν, να μην έχει θωρακίσει και οργανώσει τον κρατικό μηχανισμό για την πρόληψη των καταστροφών, εξασφαλίζοντας βασικά εναέρια και επίγεια μέσα; Παράλληλα, να τινάζει στον αέρα τον συντονισμό, τον σχεδιασμό,την εποπτεία, την οργάνωση και την υλοποίηση των δράσεων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης,βάζοντας τέλος στον διαγωνισμό για τα πολυδιαφημισμένα 13 “Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας” του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας;
 
Είναι δυνατόν οι ήρωες και διασώστες της ζωής που ανήκουν στο πυροσβεστικό σώμα να μην έχουν πάρει άδειες και ρεπό έως και δυο χρόνια;
 
Είναι δυνατόν οι μαχητές και ήρωες της διπλανής πόρτας, που ρισκάρουν τη ζωή τους, να μην έχουν έναν αξιοπρεπή μισθό, ώστε να μπορούν να ζήσουν και να κάνουν οικογένεια;
 
Δυστυχώς, μακρύς ο κατάλογος των κρατικών παθογενειών όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας της Τοπικής αυτοδιοίκησης των δασαρχείων, της Αστυνομίας, του Λιμενικού σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων!
 
Εάν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω την κομματοκρατία ως τη μεγαλύτερη πληγή της πατρίδας μας,με την αναξιοκρατία και την τοποθέτηση κομματικών στελεχών σε κρατικές νευραλγικές θέσεις, το εκρηκτικό παζλ του ενός Εθνικού εγκλήματος στοιχειοθετείται!
 
Η εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Κικίλια θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών,του περιβάλλοντος και της ακίνητης πολύτιμης περιουσίας.
 
Η πόρτα της εξόδου για την κυβέρνηση είναι ορθάνοιχτη. Άραγε, τη βλέπει;
Εάν τυφλώθηκε από τους καπνούς, είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι έντιμοι πολίτες ΟΧΙ!
 
Με Εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ
2310 232999 Press@NIKH.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.