Σελίδες

2 Ιουλίου 2024

Σε αναζήτηση της αλογόμυγας

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
 
Ήταν σχεδιασμένο. Προδιαγεγραμμένο. Δεν ξύπνησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο νωρίς-νωρίς Καραμανλής και Σαμαράς και αποφάσισαν να «τα ρίξουν χοντρά» στον Μητσοτάκη. Υπήρχε μια χοντρή αλογόμυγα που τους είχε «σβουρίσει» τ’ αυτιά. Και θάθελα ΠΟΛΥ να βρεθεί κάποιος σοβαρός άνθρωπος που να ξέρει – όχι κάποιο από τα «φωτισμένα μυαλά» των επιτελείων του Μαξίμου που ήδη άρχισαν τις άρες-μάρες κουκουνάρες - που να μού εξηγήσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ τι σηματοδότησε η «επαναστατική» κίνηση της 1ης Ιουλίου 2024. Και τι πραγματικά σήμαινε. Γιατί αν δεν εξηγήσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ, τότε πολύ ΚΑΛΩΣ βρίσκεται στο πόστο του και πολύ ΚΑΚΩΣ του επιτρέπουμε εμείς να βρίσκεται εκεί.
 
Όχι κύριοι πρώην πρωθυπουργοί. Δεν θα μας αφήσετε «έτσι», έρμαια των δικών μας τρικυμιών. Είστε υποχρεωμένοι να μας πείτε τα ΓΙΑΤΙ, τους ΛΟΓΟΥΣ, τις ΑΙΤΙΕΣ, τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, τις ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ της κατάστασης που εκθέσατε. Όχι να μας αφήσετε εμάς να …βολοδέρνουμε. Είστε σοβαροί πολιτικοί. Πρώην πρωθυπουργοί. Δεν είστε Κασσελάκηδες. Δεν σας επιτρέπεται να λέτε δυο κουβέντες και μετά ν αφήνετε ένα λαό να ψάχνει στα σκοτάδια για των οποίων την ύπαρξη φταίτε κι εσείς.
 
Ηχηρές ομιλίες λοιπόν βράδυ της Δευτέρας που ανοίγουν μία μεγάλη συζήτηση σχετικά με την πορεία του κόμματος, αλλά και της κυβέρνησης. Σαμαράς: σε ευθεία σύγκρουση με τον Μητσοτάκη. Μέχρι για "καρπαζιές" στα εθνικά θέματα μίλησε , ενώ και για την οικονομική πολιτική άφησε αιχμές για ολιγοπώλια και καρτέλ. Μηδένισε τη «διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε για «μετάλλαξη». 
 
Ο Καραμανλής δεν ήταν δυνατόν να είναι πιο αιχμηρός. Τόσο «του βγαίνει». Ήταν όμως επικριτικός, βασικά στα εθνικά θέματα. Λάθος ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος και επικίνδυνες υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά. Καθαρό το νόημα, η εντύπωση μιας αποδοχής της διευρυνόμενης τουρκικής ατζέντας και διεκδικήσεων. Τι σημαίνει αυτό; δημιουργία προηγούμενου. Έκπτωση πάγιων εθνικών θέσεων. Και άμεση ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης και ετοιμότητας και κυρίως εθνικής ομοψυχίας και υψηλού εθνικού φρονήματος.
 
Ξέρετε κάτι; Την περίμενα κάποια παρόμοια αντίδραση από τον Σαμαρά. Όχι από τον Καραμανλή. Και τόσο που αντέδρασε, πολύ ήταν. Ήταν πάντα πολύ «προσεκτικός», σε σημείο διστακτικότητας. Αλλά ο Σαμαράς, «έδωσε τα ρέστα του». 
 
Έχει πέσει πολύ δουλειά στο Μαξίμου όπου τα φωτισμένα μυαλά επιλογής Μητσοτάκη εργάζονται πυρετωδώς ώστε εντός της Τρίτης 2/7 ή έστω εντός της Τετάρτης 3/7 να υπάρξει – αν δεν υπήρξε ήδη- δυναμικό μπαράζ, κυρίως για να μην αφεθεί η Ντόρα μόνη της να παίζει – όπως με άψογο τρόπο ΚΑΙ χιούμορ κατέθεσε ήδη το REPORTER - το ρόλο σχολιαστή, ειρωνευόμενη τον Σαμαρά λέγοντας ότι « εκφράζει πικρία επειδή δεν τον παίζουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.