Σελίδες

13 Ιουλίου 2024

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!! ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Η ιταμή και προκλητική δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Μιτσκόσκι στην ολομέλεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον δεν πρέπει μείνει αναπάντητη.
 
Η απάντηση δεν πρέπει να είναι άμεση, ούτε χλιαρή(σαν αυτή του Κυρ. Μητσοτάκη) και της στιγμής αλλά να γίνει επεξεργασία "υβριδικού πολέμου" εναντίον του κρατιδίου γιατί θα έχουμε συνέχεια. Επιβάλλεται να εφαρμόσουμε εναντίον των Σκοπίων όσο καιρό θα διατηρεί την ίδια αντισυμβατική, ανθελληνική και ανιστόρητη πολιτική του μέτρα που θα το πονέσουν σε πολλά επίπεδα. Η δήλωση αυτή δεν είναι αθώα όπως θα νόμιζε κάθε αδαής αλλά σκοπεύει μακριά, όπως ακριβώς κάνει και η Τουρκία. Ο στόχος τους είναι η σταδιακή κατάκτηση της Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας και φυσικά της Θεσσαλονίκης.
 
Τα Σκόπια προσβλέπουν στην επικράτηση κάποια ημέρα στην ιερή γη της Μακεδονίας μας και στην οικειοποίηση του Ελληνικού Μακεδονικού Πολιτισμού, ο οποίος εκτείνεται στη Μέση Ανατολή, στην Κεντρική Ασία μέχρι τα σύνορα της Κίνας, στις χώρες που κατέκτησε ο Μέγας Έλληνας στρατηλάτης Αλέξανδρος. Αυτή εξ άλλου εντάσσεται στα πλαίσια της επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα πανταχόθεν από την Τουρκία και Αλβανία και δε γνωρίζουμε ποιος άλλος « σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ ή και «εταίρος» στην Ε.Ε κρύβεται πίσω από την κακόβουλη επίθεση των Σκοπιανών και ποιους εξυπηρετεί βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Με ένα ψευδεπίγραφο όνομα κατόρθωσε να πάρει τη Μακεδονική γλώσσα και τη Μακεδονική εθνότητα από τους προδότες Έλληνες πολιτικούς, που μας έλεγαν ότι σε δέκα χρόνια θα το λησμονούσαμε. 
 
Ο υβριδικός πόλεμος αθέατος, αλλά αποτελεσματικός πρέπει να είναι διπλωματικός, οικονομικός, πολιτιστικός και με όλα τα μέσα με εξαίρεση τα στρατιωτικά έτσι ώστε να πλήξει το κρατίδιο και να το αισθανθούν οι ψηφοφόροι του. Τα διπλωματικά μέτρα να είναι: 
 
1/ Η διεκδίκηση της περιοχής Μοναστηρίου, με ελληνικότατο πληθυσμό ως το 1912 
2/ Άσκηση του βέτο για τη ΜΗ εισδοχή των Σκοπίων στην Ε.Ε. 
3/ Πολεμική εναντίον των Σκοπίων σε όλα τα διεθνή όργανα κ.α 
 
Στον οικονομικό τομέα να προχωρήσουμε σε μέτρα ώστε 
 
α/ Η ζωή να γίνει ακριβότερη στα Σκόπια, εξ αιτίας της πολιτικής του VMR. από τα εμπορεύματα του λιμένα της Θεσσαλονίκης και το τελωνείο Ευζώνων ως τις εμπορικές μας σχέσεις και τις επενδύσεις. 
β/ Να γίνει δύσκολη και ακριβότερη η επίσκεψη στην Ελλάδα των πολιτών των Σκοπίων 
γ/ Να ασκούμε βέτο σε κάθε παροχή της Ε.Ε ή του ΝΑΤΟ στα Σκόπια όσο διατηρεί την παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών 
δ/ Να αυξηθεί η φορολόγηση των Σκοπιανών που έχουν ιδιοκτησίες στη Χαλκιδική 
ε/ Να γίνει ακριβότερη έως απαγορευτική η άφιξη Ελλήνων στο Καζίνο των Σκοπίων και η αγορά των Σκοπίων στους Έλληνες της Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας. 
στ/ Να απαγορευτεί στα Σκόπια να εκμεταλλεύονται το λογότυπο της "Μακεδονίας" στα προϊόντα τους. 
 
Να ενταθεί η πολιτιστική εκστρατεία εναντίον της ψευδεπίγραφης ονομασίας των Σκοπίων ακόμη ως Βόρειας Μακεδονίας Η ονομασία τους με επιστολή 350 καθηγητών από όλο τον κόσμο είχαν ζητήσει από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Κλίντον να ονομαστούν τα Σκόπια με την ιστορική του ονομασία «Παιονία». Όμως ο τότε πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης πρόλαβε και έδωσε το προσωρινό όνομα FYROM, δηλαδή «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» 
 
Η Ελλάδα να σταματήσει να επιτρέπει τη Σκοπιανή προπαγάνδα κάτω από διάφορους πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς κλπ μανδύες και τα δικαστήρια να είναι περισσότερο προσεκτικά στις αποφάσεις τους. 
 
Στο στρατιωτικό τομέα να σταματήσει η Ελλάδα να συμμετέχει σε ασκήσεις με τις δυνάμεις των Σκοπίων και να μελετηθεί αν είναι προς το συμφέρον μας η προστασία του κρατιδίου από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
 
Μπορεί να υπάρχουν και άλλα μέτρα πιο επώδυνα για τα Σκόπια που αγνοεί ο γράφων. Η επιτροπή που θα μελετήσει το «σχέδιο αντιμετωπίσεως της Σκοπιανής προκλητικότητας» ασφαλώς θα μπορέσει να πλήξει καίρια τα Σκόπια. Το πρόβλημα και πάλι είναι η πολιτική βούληση. Εχει το θάρρος η παρούσα Κυβέρνηση και η πολιτική μας ηγεσία να εναντιωθεί στο ανθελληνικό κρατίδιο; 
 
Εάν το κρατίδιο των Σκοπίων μπορεί να επιβάλει την πολιτική του στην Ελλάδα, τούτο σηματοδοτεί την αδυναμία της χώρας να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες απειλές. 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com 

1 σχόλιο:

  1. Όχι κάναμε! Κάνανε! Εμείς φάγαμε το ξύλο της αρκούδας υπάρχουν βίντεο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.