Σελίδες

26 Ιουλίου 2024

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
 
Εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Εκλογοδικείου και του Αρείου Πάγου, επί των ενστάσεων και προσφυγών που κατέθεσαν οι κύριοι Βασιλειάδης, Παναγιωτόπουλος, Νικολόπουλος και Αποστόλου κατά του παρανόμως λειτουργούντος κόμματος ΚΙΕΦ (αφού η πολιτική δράση του είναι εξόχως αντεθνική και παραβιάζεται το Σύνταγμά μας, ο εκλογικός νόμος, αλλά και οι Διεθνείς Συνθήκες) στη Δυτική Θράκη, έχω ιερή υποχρέωση να θυμίσω ποιο είναι το ΚΙΕΦ:
 
Το ΚΙΕΦ ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1991 με βαθιές ρίζες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ!
 
Αυτό το κόμμα επιδιώκει την αναγνώριση εθνικής τουρκικής μειονότητας για την εκεί μουσουλμανική μειονότητα! Το κόμμα αυτό, λοιπόν, που υπερασπίζεται την “τουρκική ταυτότητα” της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη μας, στηρίζεται έμπρακτα από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και την Άγκυρα, ως ο μακρύς βραχίονας της Τουρκίας στη Θράκη μας! Ένα τουρκόφρονο κόμμα, του οποίου η δράση έχει υπερβεί κάθε όριο ανοχής ενός ευνομούμενου κράτους!
 
Όμως η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, είναι η μόνη αναγνωρισμένη μειονότητα και μάλιστα ως θρησκευτική στην Ελλάδα, βάσει του άρθρου 45 της Συνθήκης της Λωζάνης το 1923 (Έλληνες στην εθνικότητα και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα)!
 
Οι υποψήφιοι αυτού του τουρκόφρονου κόμματος, στην πλειοψηφία γυναίκες, πριν από τις Ευρωεκλογές διακήρυτταν σε συνεντεύξεις τους σε τουρκικά Μέσα, πως είναι Τούρκοι και πως σκοπό έχουν να καταγγείλουν τη Συνθήκη της Λωζάνης!
Αλλά και μετά τις ευρωεκλογές τα ίδια ακριβώς επικαλούνται!
 
Σπουδαιότερος μάρτυράς μας, η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγντέμ Ασαφόγλου που δήλωνε στο TRT World:
«Αυτές οι εκλογές θα είναι η καλύτερη απάντηση στις πολιτικές άρνησης της ταυτότητάς μας, που ξεκίνησαν με το καθεστώς της χούντας στην Ελλάδα, αλλά συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τη μετάβαση στη δημοκρατία! Δίνοντας συλλογικά τις ψήφους μας και χρωματίζοντας την περιοχή στην απόχρωση μας, διεκδικούμε την ταυτότητά μας. Αυτός είναι ο λόγος που ένα από τα συνθήματά μας είναι “Είμαστε εδώ και είμαστε Τούρκοι” (;;;)»!
 
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θεματοφύλακας του Διεθνούς Δικαίου, γιατί δεν ζήτησε άμεσες εξηγήσεις από τα στελέχη αυτού του μορφώματος και εάν δεν τον κάλυπταν, με όσα αναφέρουν περί Τούρκων πολιτών, που άλλα λέει η Συνθήκη της Λωζάνης, να προβεί σε άμεση απέλασή τους στην Τουρκία, αφού αυτήν θεωρούν ως Πατρίδα τους;
 
Γιατί κωφεύουν; Τι ύποπτο με αντεθνικό καπνό επεξεργάζονται;
 
Έτσι όλη αυτή η εθνική και πατριωτική δραστηριότητά μας, προφανώς ανησύχησε το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) και προσερχόμενοι στον Άρειο Πάγο, η Πρόεδρός του και ο δικηγόρος της, πριν λίγες ημέρες, ζήτησαν να λάβουν αντίγραφα από τις δικογραφίες προκειμένου να λάβουν γνώση!
 
Φρόντισαν βέβαια να ενημερώσουν μέσω του λογαριασμού που τηρούν στο Face Book, πως είναι η μοναδική και δυνατή φωνή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης!
 
Μια εκ νέου αναφορά τους και η οποία ενισχύει έτι περαιτέρω τους ισχυρισμούς μας, για την αντεθνική και υποβολιμαία στόχευση κατά της ακεραιότητας της Πατρίδας μας Ελλάδος!
 
Ωστόσο σε αυτήν την ανάρτηση του ΚΙΕΦ (DEB), δεν παρέλειψαν να πάρουν το μέρος τους, κάποιοι που έχουν λογαριασμό στο FB με την επωνυμία “Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας “Κρστε Μισιρκοβ”!
 
Επιθετικές τουρκικές προκλήσεις που δεν παίρνουν απάντηση…
 
Αυτή η κυβερνητική απραξία και αφωνία για την αντεθνική δράση αυτού του κομματικού μορφώματος, με την ταυτόχρονη “αβλεψία” του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, μας ανησυχεί ιδιαίτερα και μας δημιουργεί περίσσιες σκέψεις, ενός ευρύτερου σχεδιασμού παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας! 
 
Όταν στην Πατρίδα συμβαίνουν απίστευτα πράγματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως:
 
Στις αρχές Ιουνίου ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας ανέλαβε την υποχρέωση να βγάλει τους βοσκούς από το νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται κοντά στην Αστυπάλαια, αρνούμενος να τους ανανεώσει την ενοικίαση των χώρων αυτών, στους οποίους βάζουν τα κοπάδια τους για βοσκή. Στο σύμπλεγμα αυτό ξεχωρίζει το νησί Σύρνα, που έχει περίπου την έκταση του Καστελλόριζου και πριν από κάποια χρόνια ήταν κατοικημένο. Το νησί αυτό και άλλα της περιοχής, όπως η Πλακίδα και τα “Δύο Αδέλφια” νοικιάζονταν από τον βοσκούς για την βόσκηση των κατσικιών τους. Αυτό το νησιωτικό σύμπλεγμα, βρίσκεται μεταξύ των Κυκλάδων της Δωδεκανήσου και της Κρήτης. Οι καθημερινές ενέργειες των βοσκών καθιστούσαν τα νησιά, ως κέντρα οικονομικής δραστηριότητας, δηλ. δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις που θέτει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας για να έχουν τα νησιά αυτά ΑΟΖ!
 
Στα μέσα Ιουνίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των αυτοαποκαλούμενων “Τούρκων” Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου, έστειλε επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κάνοντας αναφορά για “Τούρκους” στα Δωδεκάνησα. Δηλαδή εγείρεται εμμέσως πλην σαφώς θέμα “τουρκικής” μειονότητας στα Δωδεκάνησα, με εντολή βεβαίως της Άγκυρας.
 
Έτσι για να γνωρίζουμε, υπάρχει τουρκική μειονότητα στα νησιά μας; Τι απάντηση δώσατε κα Λίνα Μενδώνη;
 
Στις 12 Ιουλίου είχαμε θερμό περιστατικό με τουρκικό αλιευτικό που προσέγγισε τη νήσο Ζουράφα και εκδιώχθηκε από το λιμενικό μας. Η Ζουράφα, είναι ακατοίκητη νησίδα που βρίσκεται στο νομό Έβρου, συγκεκριμένα σε κοντινή απόσταση ανατολικά της Σαμοθράκης και βορείως της Ίμβρου. Ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές του πανευρωπαϊκού προγράμματος NATURA από το 2011 και αποτελεί το βορειοανατολικότερο άκρο των Θρακικών Σποράδων και της ελληνικής θαλάσσιας επικράτειας. Ωστόσο η Ζουράφα έχει μεγάλη γεωστρατηγική σημασία μια και σημειοθετεί το απώτατο σημείο της ελληνικής θαλάσσιας επικράτειας στο βορειοανατολικό Αιγαίο και παράλληλα είναι το βορειοανατολικότερο γεωγραφικό σημείο των Θρακικών Σποράδων.
 
Την Πέμπτη περισσότερες από τριάντα ανεμότρατες περικύκλωσαν το Αγαθονήσι, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Μια σοβούσα κατάσταση που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ειδικά δε τις τελευταίες μέρες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα αλιευτικά μας πλοία. 
 
Το απόγευμα του Σαββάτου, ένας 56χρονος συνοριοφύλακας μαζί με δύο ακόμα συναδέλφους περιπολούσαν στον Έβρο ποταμό στο ύψος του Σουφλίου. Εκεί εστίασαν ένα επικίνδυνο κενό που υπάρχει στο φράχτη και εντόπισαν διακινητές και παράνομους μετανάστες. Οι διακινητές εκμεταλλεύθηκαν αυτό το κενό του φράχτη και τη χαμηλή στάθμη του νερού στο ποτάμι για να περάσουν παράνομους μετανάστες στη χώρα μας. Η ελληνική περιπολία δεν συνοδευόταν από προσωπικό της FRONTEX!
 
Τίποτε δεν γίνεται τυχαία στην Θράκη μας…
 
Βέβαια, ας μην διαφεύγει της γνώσης μας, ότι το 2010 και όταν ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς διέγραψε από την Κ.Ο. της, την Βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη – είχε ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο αντίθετα από το κόμμα που το είχε καταψηφίσει - εκείνη σχημάτισε δικό της κόμμα (Δημοκρατική Συμμαχία – ΔΗ.ΣΥ.) και κατήλθε στις εκλογές του 2012! 
 
Ωστόσο δεν επετεύχθη η “Δημοκρατική Συμμαχία” να εισέλθει στη Βουλή, αφού δεν έπιασε το όριο εισόδου 3%!
 
Όμως στη Ροδόπη, όπου πρόσφατα πρώτευσε το ΚΙΕΦ, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη έλαβε το εξωπραγματικό ποσοστό του 17,95%!
 
Θα μπορούσε να πει κάποιος, πώς είναι συγκοινωνούντα δοχεία ψηφοφόρων τα κόμματα ΚΙΕΦ και “Δημοκρατική Συμμαχία”;
 
Από τη στιγμή που η “Δημοκρατική Συμμαχία” από το 2012 έχει αναστείλει τη λειτουργία της;
 
Επίσης, ας παραμείνει στην γνώση μας, ότι το 2019 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε Πρόεδρο Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, με την επωνυμία “για την ανάπτυξη της Θράκης”!
Τυχαία;; 
 
Και η Κάσος κείται μακράν κύριοι της κυβέρνησης;
 
Ενώ λοιπόν όλα αυτά γίνονται εν μέσω των λατρεμένων από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ο Ρ. Τ. Ερντογάν προχθές “κυρίευσε” και την Κάσο!
 
Αφού ο Τούρκος Σουλτάνος, με αφορμή την πόντιση υποβρυχίου καλωδίου, που χρηματοδοτείται μάλιστα από την ΕΕ, από πλοίο με ιταλική σημαία, για ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Κρήτης, ενοχλήθηκε και ισχυριζόμενος ότι αυτή η πράξη γίνεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα, έστειλε εκεί πολεμικά του πλοία και σκάφη! 
 
Η ελληνική πλευρά λοιπόν το έβαλε στα πόδια και αναφώνησε, πως και «η Κάσος κείται μακράν»! 
 
Νέα προδοσία της Κύπρου στα σκαριά…
 
Άλλα η ενδοτική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζεται!
 
Ευρισκόμενος στην Κύπρο για τα 50 χρόνια τουρκικής κατοχής του βορείου τμήματος της Μεγαλονήσου, εκστόμισε ανερυθρίαστα, πως στηρίζει τα θέλω για το Νησί του Τούρκου εισβολέα, λέγοντας μεταξύ άλλων:
 
«Εκφράζω την αμέριστη υποστήριξή μας στην προσπάθεια να επανενωθεί το νησί για να κλείσει επιτέλους αυτή η πληγή! Να προχωρήσουμε μπροστά με έναν νέο αναστοχασμό, μαθαίνοντας από τα λάθη μας και προσηλωμένοι στην επιμονή μας να μην κάνουμε την ακινησία καθεστώς! Τον μισό αιώνα που πέρασε η Κύπρος έγινε σύγχρονη δημοκρατία και στάθηκε όρθια στις ολέθριες επιπτώσεις του “Αττίλα”. Έχοντας στο πλευρό της την Αθήνα κράτησε ζωντανό το αίτημα της επανένωσης…
 
Κυπριακή Δημοκρατία σε μια ΔΔΟ, σε ένα ενιαίο κράτος... Κύπρος και Ελλάδα είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Απορρίπτουμε το αναχρονιστικό Δόγμα»!
 
Ενώ λοιπόν ο Ρ. Τ. Ερντογάν σε ομιλία του στη Κ.Ο. του κόμματός του για την Κύπρο, χαρακτήρισε ως τουρκική την μειονότητα στην Θράκη μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπέρ της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο μας! 
 
Ξεχνώντας τους διαχρονικούς αγώνες για την Ένωση της Ελλάδος με την Κύπρο! Ξεχνώντας τους νεκρούς μας και τους αγνοουμένους μας!
 
Αλλά τι ακριβώς είναι η Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία, που θέλουν Μητσοτάκης και Ερντογάν; 
 
Πώς θα είναι το κράτος της Κύπρου εάν επικρατήσει – κάτι που θέλουν οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ – αυτή η ενδοτική προσπάθεια; 
 
Ομόσπονδο κράτος, είναι ένα κράτος με δυο Περιφέρειες και με δικά του βεβαίως Όργανα Εξουσίας, με το διαχωρισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ του Κεντρικού Ομόσπονδου Κράτους και των Περιφερειών του, όπως η Νομοθετική, η Εκτελεστική και η Δικαστική Εξουσία!
 
Με λίγα και απλά λόγια, Ομόσπονδο Κράτος δημιουργείται, όταν δυο ή και περισσότερα κράτη (όπως οι ΗΠΑ) επιθυμούν την “Ένωσή” τους! 
 
Δηλαδή εν προκειμένω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ αποδέχονται στην πράξη τη νομιμότητα της Κατοχής και Εισβολής πριν 50 χρόνια στη Μεγαλόνησο, από την βάρβαρη Τουρκία! 
 
Εάν δεν είναι αυτή, άλλη μια εθνική Προδοσία, τότε τι ακριβώς είναι;
Χωρίς βέβαια αντίδραση από την εθελόδουλη κυβέρνηση της Κύπρου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.