Σελίδες

12 Ιουλίου 2024

Δούκας: Ο Μπακογιάννης θέλει να του δώσω αρμοδιότητες να γίνει δήμαρχος

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
 
Αν μη τι άλλο, υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον σ αυτό το θέμα, κυρίως όμως έχει και αρκετή ίντριγκα και πολλή πλάκα, σε μια στιγμή που τσακώνονται – δεν αντιλαμβάνομαι ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί- ο τέως και ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων.
 
Ο κ. Δούκας – δεν τον γνωρίζω - νεοεκλεγείς Δήμαρχος με κοντά 56%, δηλαδή θριαμβευτικά τη δεύτερη Κυριακή, με ανατροπή, τσακώνεται με τον απελθόντα Κώστα Μπακογιάννη που ενώ πανηγύριζε το 44,5% του πρώτου γύρου, βρέθηκε χαμένος. 
 
Και μετά, ο ένας άρχισε να τα βάζει με τον άλλον. Δεν θα μπω σ αυτό το πεδίο. Ας τους να τα «βρούν» μεταξύ τους. Τα στοιχεία είναι σαφή: 
 
Ο κ. Δούκας εξελέγη Δήμαρχος γιατί τον ψήφισαν σχεδόν όλοι όσοι δεν τον είχαν ψηφίσει στον πρώτο Γύρο. Εξελέγη δηλαδή με «Mη φιλικές» κομματικά ψήφους, από ανθρώπους δηλαδή που ΔΕΝ ήθελαν επ ουδενί να ψηφίσουν Μπακογιάννη.
 
Ο κ. Μπακογιάννης απ΄ την πλευρά του, «κάτι» πήρε κι αυτός παραπάνω αλλά άνθρακές ο θησαυρός. Χαστούκι.
 
Είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτές ήταν οι εκλογές, έτσι ψήφισαν οι Αθηναίοι, έγιναν ποικίλες αναλύσεις για τα «λάθη» Μπακογιάννη που οδήγησαν στην ήττα αλλά τα αποτελέσματα δεν αλλάζουν. Πικρή η ήττα, ιδίως σε κάποιον που πίστευε ότι ήταν νικητής πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα και πρέπει μόνος του να το λύσει.
 
Ο κ. Δούκας από την πλευρά του, ξύπνησε ένα πρωί και αισθάνθηκε τουλάχιστον ….Ναπολέων. Και είπε: «Ρε δεν πάμε τώρα και για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ; Ολόκληρος Δήμαρχος είμαι. Ούτε ο Ζακ Σιράκ δηλαδή.». Και έβαλε μπροστά.
 
Και άρχισε μια μάχη χαρακωμάτων. Επίθεση, κόντρα επίθεση, νέα επίθεση, νέα κόντρα επίθεση. Οι φωτιές στον Κολωνό και στου Φιλοπάππου έδωσαν βήμα στον Μπακογιάννη να κατηγορήσει το Δούκα, ο Δούκας απάντησε μάλλον έντονα, στο μεταξύ είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Δούκας για το ΠΑΣΟΚ και…… ΜΥΛΟΣ η υπόθεση.
 
Ο Μπακογιάννης έχει ένα κάποιο δίκιο εδώ που τα λέμε: «Που πας ρε Καραμήτρο; Εδώ τις φωτιές στους Φιλοπάππου δεν έσβησες σαν Δήμαρχος, θέλεις και προεδριλίκια;» Και κάλεσε τον Δούκα να παραδώσει τις αρμοδιότητές του σε αντιδήμαρχο εφόσον θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να μη μείνει η Αθήνα ακυβέρνητη. 
 
Η αντεπίθεση του Δούκα ήταν πολύ πιο σχεδιασμένη. Μιλώντας στο ραδιόφωνο είπε τα …δολοφονικά λόγια: « Ο κ. Μπακογιάννης θέλει μάλλον να του δώσω αρμοδιότητες να γίνει δήμαρχος. Έχουν γίνει εκλογές. Χθες, ήταν το τρίτο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητούσαμε πέντε ώρες, την προηγούμενη φορά έξι ώρες, και οι παρεμβάσεις του κ. Μπακογιάννη για κρίσιμα θέματα είναι αν θα έχω χρόνο ή όχι για την πόλη, αντί να μας πει τις προτάσεις του για την Αθήνα και τη λειτουργία της» είπε ο κ. Δούκας. Και φυσικά ακολούθησε η απάντηση Μπακογιάννη: «Είσαι αλαζόνας, μήπως μιλάς και με τον Θεό;» -«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μου κουνά το δάχτυλο».
 
Δεν γράφω άλλη κουβέντα. Σιχαίνομαι αυτές τις αντιπαραθέσεις χωρίς ουσία. Ας κάνει ό,τι θέλει ο κ. Δούκας, όχι δηλαδή ότι ενδιαφέρεται κανένας ιδιαίτερα αλλά έτσι κι αλλιώς δεν τον ψηφίζω. Όσο για τον κ. Μπακογιάννη, ποιος του είπε ότι θα «περνάει πάντα το δικό του»; Άσε που κι αυτόν δεν τον ψηφίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.