Σελίδες

13 Ιουνίου 2024

To PKK βρήκε τρόπο κατάρριψης Τουρκικών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών μέσω του Ιρανικού πυραύλου 358-loitering

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ενδέχεται να έχει χρησιμοποιήσει ιρανικής κατασκευής πυρομαχικά για την κατάρριψη τουρκικών ένοπλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δήλωσαν περιφερειακές πηγές στο Middle East Eye, γεγονός που υποδηλώνει την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Τεχεράνης και του ΡΚΚ.
 
An “Anka-S” Attack Drone with the Turkish Air Force, which was on a Combat Mission against PKK Forces in Northeast Syria, was Shot Down today by a U.S. Air Force F-16 after the Drone entered a Restricted Airspace near a U.S. Operations Base in the Region and was deemed a Threat.… pic.twitter.com/TZmOoZhHk6— OSINTdefender (@sentdefender) October 5, 2023
 
Στις 27 Μαΐου, το PKK, το οποίο πολεμά το τουρκικό κράτος από το 1984 επιδιώκοντας μεγαλύτερα κουρδικά δικαιώματα, έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που φέρονται να δείχνουν την κατάρριψη ενός τουρκικού ένοπλου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο αναγνωρίστηκε ως Aksungur. Ο ισχυρισμός αυτός ακολουθεί έναν παρόμοιο ισχυρισμό που διατυπώθηκε τον Μάρτιο, όταν το PKK άφησε να εννοηθεί ότι είχε αποκτήσει τεχνολογία ικανή να καταρρίπτει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 
 
Σύμφωνα με έρευνα από ανοιχτές πηγές, προκύπτει πως είναι πολύ πιθανό το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος να καταρρίφθηκε από τον ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος 358 loitering, γνωστό και ως μη επανδρωμένο αεροσκάφος “kamikazi”. Μια ιρακινή πηγή προσκείμενη στο PKK, με την οποία επικοινώνησε το MEE, υποστήριξε ότι το Ιράν προμήθευσε το σύστημα 358 σε τμήματα, τα οποία το PKK συναρμολόγησε στη συνέχεια. Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με την πηγή, συνεχίζεται εδώ και περίπου δύο χρόνια, με μέρος της συναρμολόγησης να γίνεται νότια της Sulaymaniyah. 
 
PKK knocking Turkish drones out of sky with Iranian “loitering” missiles, footage suggestshttps://t.co/uRxmfIrfQL— News About Turkey – NAT (@NewsAboutTurke2) June 11, 2024 
 
Το PKK θα χρειαζόταν ένα σύστημα ραντάρ ή παρόμοια τεχνολογία για να λειτουργήσει τον πύραυλο 258 έναντι τουρκικών ΜΕΑ, δεδομένου ότι τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν συχνά σε μεγάλο ύψος. Πρότειναν ότι, εκτός από το Ιράν, η μόνη άλλη οντότητα που είναι σε θέση να παράσχει τέτοιες πληροφορίες θέσης για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ιράκ είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. 
 
Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Yasar Guler, δήλωσε σε τουρκική εφημερίδα ότι το Ιράν δεν ήταν συνεργάσιμο με την Άγκυρα στον αγώνα της κατά του PKK, παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να παρακολουθεί τις κινήσεις της ομάδας και να ενημερώνει την Τεχεράνη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.