Σελίδες

17 Ιουνίου 2024

OΙ FINANCIAL TIMES ΥΜΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ

Σε πρόσφατο άρθρο της στους Financial Times εδω η έμπειρη δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ Stephanie Hawthorne υπογραμμίζει ότι τα μετρητά (συμβατικό χρήμα) είναι εξαιρετικής σημασίας για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου! 
 
Επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η πρόσβαση σε μετρητά έχει καταστεί ιδιαίτερα δυσχερής καθώς έχουν κλείσει χιλιάδες υποκαταστήματα τραπεζών και έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των μηχανημάτων ανάληψης μετρητών!
 
Ισχυρίζεται, επικαλούμενη ειδική έκθεση της τράπεζας της Αγγλίας ("The future of Money"), ότι με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα ωφελούνται ιδίως οι μικρές επιχειρήσεις καθώς και τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. 
 
Επιπλέον, το συμβατικό χρήμα είναι συμπεριληπτικό υπό την έννοια ότι μπορούν ευχερέστερα να το χρησιμοποιούν άνθρωποι πολύ μικρών ή μεγάλων ηλικιών και άτομα με σωματικές ή γνωστικές αναπηρίες! Δεν παραβλέπει να τονίσει ότι οι πανταχού παρούσες αχρήματες συναλλαγές θα οδηγήσουν στον ενταφιασμό της ιδιωτικότητας ενώ θεωρεί παράδεισο των χάκερ και των κάθε είδους εγκληματιών την ψηφιοποίηση των πάντων!
 
Είναι σαφώς εντυπωσιακό ότι ένα τέτοιο άρθρο δημοσιεύεται στους Financial Times, στη ναυαρχίδα της «νεοφιλελεύθερης» παγκοσμιοποίησης!
 
Νικόδημος Καλλιντέρης
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Οι FT είναι ένα ξεκάθαρα νεοταξικό ΜΜΕ αλλά κάποιες φορές του ξεφεύγουν και τέτοια άρθρα....
Ωστόσο φαίνεται από την ορολογία που χρησιμοποιεί ακόμα και το άρθρο αυτό ότι από πίσω κρύβονται νεοταξίτες (του κερατά-κατά κυριολεξίαν) γιατί ΜΟΝΟ αυτοί χρησιμοποιούν λέξεις όπως η "συμπεριληπτικότητα" κλπ...

1 σχόλιο:

  1. Ἡ κατάργησις τῶν μετρητῶν ἀποτελεῖ προτεραιότητα γιά τούς παγκοσμιοποιητάς (Σατανιστάς). Ὁ Μητσοτάκης, πρό δέκα περίπου ἐτῶν, εἶπεν εἰς ὁμιλίαν του εἰς τήν ΔΕΘ ὅτι εἶναι ὑπέρ τῆς καταργήσεως τῶν μετρητῶν! Δέν χρειάζονται ἄλλες ἀποδείξεις ὅτι ὁ Σατανᾶς εἶναι πίσω ἀπό αὐτήν τήν ἰδέαν! Καί ὁ «ἑλληνικός» λαός ἀκόμη τόν ψηφίζει ἀντί νά τόν ἀποδιώξῃ ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ, μαζί βεβαίως μέ τούς ἄλλους ἀπατεῶνας τῆς «πολιτικῆς», γαλάζιους, κόκκινους καί πράσινους, καί μαζί μέ τούς συγχρόνους Γραμματεῖς καί Φαρισαίους ρασοφόρους σταυρωτάς καί ὑβριστάς τοῦ Χριστοῦ! «Ὄξω, ρέ!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.