Σελίδες

5 Ιουνίου 2024

Η NASA προσπαθεί να κατανοήσει πως ο χρόνος περνάει στη Σελήνη – Η διαφορά με τη Γη

Η NASA έχει μεγάλα σχέδια για τη Σελήνη. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να δημιουργήσει μια Σεληνιακή βάση και να την χρησιμοποιήσει για άλλες αποστολές στο βαθύ διάστημα. Αλλά πριν το κάνει αυτό, θα πρέπει να κατανοήσει πως ο χρόνος περνάει στη Σελήνη.
 
 
Ο χρόνος, είναι από εκείνα τα παράξενα πράγματα που αλλάζει πολύ ανάλογα με το που βρίσκεσαι. Εδώ στη γη, ο χρόνος περνάει λίγο πιο γρήγορα πάνω σε βουνά. Παρόλο που αυτά τα δευτερόλεπτα μπορεί να κυλούν λίγο πιο γρήγορα, κάθε microsecond έχει ιδιαίτερη σημασία όταν μιλάμε για μεγάλες αποστάσεις.
 
Στη Σελήνη, ο χρόνος περνάει λίγο διαφορετικά. Μια ημέρα στη Σελήνη είναι κατά 56 microseconds μικρότερη από ότι στον πλανήτη μας. Είναι μικρός αριθμός, αλλά κάνει μεγάλη διαφορά. Και είναι ακριβώς ο λόγος που θέλουν να διαπιστώσουν πως ο χρόνος λειτουργεί στον δορυφόρο του πλανήτη μας.
 
Οι επιστήμονες δεν θέλουν απλά να δημιουργήσουν μια νέα ζώνη ώρας στη Σελήνη, αν και πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Η NASA θέλει να το πάει πιο πέρα.
 
Να δημιουργήσει μια νέα μέθοδο υπολογισμού και παρακολούθησης του χρόνου στο Φεγγάρι. Η ελπίδα είναι το νέο σύστημα να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2026, την ίδια χρονιά που η NASA θα βάλει ανθρώπους στη Σελήνη με το πρόγραμμα Artemis III. Και ένας νέος και σωστός τρόπος μέτρησης του χρόνου θα είναι σημαντικός για τις αποστολές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.