Σελίδες

26 Ιουνίου 2024

Ο ΧΑΡΤΗΣ που έχει την Ελλάδα μέσα και τρόμαξε μέχρι και τον Elon Musk!

Ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός για τις παρεμβάσεις του σχετικά με την υπογεννητικότητα, επικαλέστηκε επίσημα στοιχεία για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη (μέσα έβαλε και την Τουρκία), αναπαράγοντας έναν χάρτη της γηραιά ηπείρου. 
 
Σε αυτόν απεικονίζεται ο αριθμός παιδιών που αντιστοιχεί ανά γυναίκα σε κάθε χώρα ξεχωριστά!
 
Σύμφωνα με ερευνητές, οι χώρες χρειάζονται ποσοστό γεννήσεων (τουλάχιστον) 2,1 παιδιών ανά γυναίκα για να διατηρήσουν έναν σταθερό πληθυσμό.
 
Ωστόσο, στην Ευρώπη, οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτό και θα μπορούσε να οδηγήσει σε «κλιμακωτές κοινωνικές αλλαγές», σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό The Lancet. 
 
«Το πλέον ανησυχητικό είναι πως καμία χώρα στην Ε.Ε. δεν έχει ποσοστό γεννήσεων πάνω από 2,1, με αποτέλεσμα ορισμένοι πολιτικοί να φοβούνται ότι ο αριθμός των νέων θα αρχίσει να μειώνεται με φρενήρεις ρυθμούς». 
 
Ενδεικτικό είναι πως η Ελλάδα είναι στο όριο του συναγερμού, με μόλις 1,32 γεννήσεις παιδιών να αντιστοιχούν για κάθε Ελληνίδα το 2022!! 
 
Στη γειτονική Ιταλία αλλά και στην Ισπανία τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, με μόλις 1,24 και 1,16 γεννήσεις αντίστοιχα! 
 
Ακόμα και η Τουρκία, η οποία τις προηγούμενες δεκαετίες είχε μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης του πληθυσμού από την Ελλάδα, δεν κατάφερε να πλησιάσει καν κοντά στο «όριο ασφαλείας» των 2,1 παιδιών, έχοντας 1,63! 
 
Η Eurostat, προβλέπει ότι έως το 2100, εάν δεν υπάρξει καμία παρέμβαση, τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω θα αποτελούν το 32% του πληθυσμού, έναντι 22% σήμερα. 
 
Αν δεν αυξηθούν τα ποσοστά γεννήσεων στην Ευρώπη, ισχυρίζεται το The Lancet, «Η εξάρτηση από την μετανάστευση θα καταστεί απαραίτητη για τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης». 
 
Ο Έλον Μασκ μέσω του Twitter έκανε το εξής σχόλιο: 
«Ο (ανθρώπινος) πολιτισμός μπορεί να τελειώσει με ένα χτύπημα ή με ένα κλαψούρισμα (σε πάνες ακράτειας των ενηλίκων)».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.