Σελίδες

16 Ιουνίου 2024

Αξέχαστες παιδικές στιγμές

Τα παιδικά μας χρόνια ήταν όπως των παιδιών της εποχής εκείνης. Δύσκολα, σκληρά. Από μικροί στα βάσανα. Δε θυμάμαι να χορτάσαμε παιχνίδι σαν παιδιά. Σχολείο βλέπετε είχαμε και απογευματινό. 
 
Έπρεπε λοιπόν κάποια ώρα να φέρουμε νερό από τη βρύση, να ταϊσουμε τις κότες, να καθαρίσουμε το κελάρι( στάβλο ζώων) και το χειμώνα να έχουμε αναμμένη φωτιά και τουλάχιστο τηγανισμένες πατάτες ή κάτι άλλο.
 
Οι γονείς μας το πρωί στα κατσίκια και το απόγευμα ασχολιόταν με τη γεωργία, για να τα φέρουν βόλτα.
Τι γινόταν, όταν δεν γίνονταν όλα αυτά, δε θα΄θελα να το θυμάμαι. Η βούρλενη σκούπα καθάριζε. 
 
Προσπαθούσαμε να βρούμε χρόνο για να παίξουμε. Και τι δεν παίζαμε την εποχή εκείνη. Μπάλα, κρυφτό, καρούλια, τάγκα, κυνηγητό, τρέξιμο, τροχούς. Κάθε εποχή είχε και το δικό της παιχνίδι. 
 
Η τάγκα ήταν ένα μεγάλο ξύλο και υπήρχε ακόμη ένα μικρότερο, το ταγκί.΄Ηταν επικίνδυνο παιχνίδι, γιατί όπως έφευγε το ταγκί μπορούσε να σου βγάλει το μάτι. Ατυχήματα είχαμε αλλά ευτυχώς όχι άσχημα.
 
Ενώ προσπαθούσαμε να βρούμε χρόνο για να παίξουμε, να΄ναι και ο δάσκαλος που απαγόρευε τα παιχνίδια μετά από κάποια ώρα. Εμείς όμως βρίσκαμε τρόπο παρά τις τιμωρίες.
 
Στο δρόμο καθώς περπατούσαμε έπρεπε να χαιρετούμε όποιο βρίσκαμε .Το καλησπέρα και καλημέρα αντηχούσε στους δρόμους του χωριού. 
 
Αλίμονο στο μαθητή που δε χαιρέτησε μεγαλύτερό του. Και όχι μόνο αυτό. ΄Επρεπε να κάνουμε θελήματα στους μεγαλύτερους. Σκεφτόσουν να κυκλοφορήσεις. 
 
Εικόνα από: Pinterest 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.