Σελίδες

15 Ιουνίου 2024

Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τόσο τρομακτικό που δεν έχω καν τα λόγια να το περιγράψω

Γράφει ο
Michael Snyder
 
Όταν διαβάζουμε για αρχαίες κοινωνίες που λάτρευαν τους θεούς τους κάνοντας θυσίες παιδιών, πολλοί από εμάς οπισθοχωρούμε με φρίκη.
 
Αλλά η αλήθεια είναι ότι πολύ περισσότερα παιδιά δολοφονούνται στην εποχή μας, και η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι απολύτως εντάξει με αυτό. Στην αρχαιότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ήταν τα παιδιά που καταζητήθηκαν που οδηγούνταν στις παιδικές θυσίες. Αντίθετα, στις περισσότερες περιπτώσεις τέτοιες τελετές ήταν μια τέλεια ευκαιρία για να απαλλαγούμε από παιδιά που δεν ήταν επιθυμητά. Σήμερα, τα ανεπιθύμητα παιδιά απορρίπτονται κεκλεισμένων των θυρών σε μια κλινική εκτρώσεων. Αυτό γίνεται σε βιομηχανική κλίμακα, αλλά επειδή δεν χρειάζεται να το δούμε ποτέ να συμβαίνει, οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να αγνοούμε τη σφαγή τις περισσότερες φορές. Φυσικά αυτό δεν κάνει την κοινωνία μας λιγότερο ένοχη από τις αρχαίες κοινωνίες που έκαναν δημόσια θυσίες παιδιών. 
 
Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 60 εκατομμύρια αμβλώσεις από το 1973. 
 
Τι αξίζει ένα έθνος που έχει σκοτώσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια παιδιά;
Αφιερώστε λίγο χρόνο και βρείτε την καλύτερη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. 
Όταν καταλάβετε πλήρως τι κάναμε, και κατανοήσετε πλήρως τι μας αξίζει, η σημασία αυτού του ζητήματος γίνεται επιτέλους σαφής. 
Φυσικά οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που εξοντώνει τα παιδιά σε βιομηχανική κλίμακα. 
 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , περίπου 73 εκατομμύρια αμβλώσεις πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο… 
 
Περίπου 73 εκατομμύρια προκλητικές αμβλώσεις πραγματοποιούνται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Έξι στις 10 (61%) όλων των ακούσιων κυήσεων και 3 στις 10 (29%) όλων των κυήσεων καταλήγουν σε προκαλούμενη άμβλωση 
 
Σκεφτείτε μόνο αυτό. 
Με αυτόν τον ρυθμό, 730 εκατομμύρια παιδιά θα αποβάλλονταν σε 10 χρόνια, 1,4 δισεκατομμύρια παιδιά σε 20 χρόνια και 7,3 δισεκατομμύρια παιδιά σε 100 χρόνια. 
 
Υπάρχουν μόνο περίπου 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε ολόκληρη την υδρόγειο αυτή τη στιγμή. 
 
Μιλάμε λοιπόν για μια σφαγή που δεν έχει προηγούμενο σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. 
Η μόνη ελπίδα που έχουμε είναι να σταματήσουμε αμέσως να σκοτώνουμε παιδιά. 
Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Στην πραγματικότητα, μια νέα έρευνα της Gallup δείχνει ότι οι ψηφοφόροι των ΗΠΑ αλλάζουν προς μια κατεύθυνση υπέρ των αμβλώσεων… 
 
Το υψηλό ρεκόρ 32% των ψηφοφόρων των ΗΠΑ λέει ότι θα ψήφιζε μόνο έναν υποψήφιο για το αξίωμα που συμμερίζεται τις απόψεις του για τις αμβλώσεις. Η σημασία της στάσης ενός υποψηφίου για τις αμβλώσεις για την ψήφο κάποιου είναι σημαντικά υψηλότερη μεταξύ των ψηφοφόρων υπέρ της επιλογής από ό,τι ήταν κατά τον κύκλο των προεδρικών εκλογών του 2020, ενώ η ένταση των ψηφοφόρων υπέρ της ζωής σχετικά με το θέμα της άμβλωσης έχει μειωθεί. Επίσης, η μεγαλύτερη ένταση των ψηφοφόρων στο θέμα σήμερα σε σύγκριση με το 2020 εξηγείται κυρίως από τους Δημοκρατικούς, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι και οι ανεξάρτητοι έχουν δείξει μικρή αλλαγή. 
 
Οι ενήλικες των ΗΠΑ που είναι υπέρ της επιλογής είναι επίσης πολύ πιο πιθανό τώρα από ό,τι πριν από δύο δεκαετίες να πουν ότι είναι σημαντικό οι μελλοντικοί υποψήφιοι του Ανωτάτου Δικαστηρίου να μοιράζονται τις απόψεις τους για την άμβλωση. 
 
Μια διαφορετική έρευνα που διεξήχθη από την Navigator Research ανακάλυψε ότι ένα τεράστιο 63 τοις εκατό των Αμερικανών «δεν μπορούσε να υποστηρίξει έναν εκλεγμένο αξιωματούχο που πιστεύει σε μια εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων» … 
 
Τώρα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση 1.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων από την προοδευτική εταιρεία Navigator Research, το 63 τοις εκατό των Αμερικανών λένε ότι δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν έναν εκλεγμένο αξιωματούχο που πιστεύει σε μια εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων. Το σαράντα τρία τοις εκατό των Ρεπουμπλικανών που ρωτήθηκαν στην έρευνα είπαν ότι δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν έναν αριθμό με αυτές τις απόψεις. 
 
Με τις εθνικές και αιωρούμενες δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 τόσο σφιχτές, τα δικαιώματα των αμβλώσεων θα μπορούσαν να είναι ένας βασικός παράγοντας που θα καθορίσει πολλές από τις κούρσες του Νοεμβρίου. 
 
Αυτός είναι ο λόγος που τόσο λίγοι από τους πολιτικούς μας υποστηρίζουν μια εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων σε αυτό το σημείο. 
Ο αμερικανικός λαός δεν το θέλει. 
 
Όταν ο Roe v. Wade ανατράπηκε το 2022, αυτό ήταν μια ευκαιρία για το έθνος μας να αλλάξει κατεύθυνση. 
Αντίθετα, ο αριθμός των αμβλώσεων που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες πράγματι αυξήθηκε το επόμενο έτος
 
Περισσότερες από ένα εκατομμύριο αμβλώσεις έγιναν στις ΗΠΑ το 2023. Αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα από μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από το Ινστιτούτο Guttmacher, έναν ερευνητικό οργανισμό που υποστηρίζει την πρόσβαση στην άμβλωση. 
 
Για την ακρίβεια, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι υπήρξαν 1.026.700 αμβλώσεις το 2023. «Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός σε πάνω από μια δεκαετία, [και] η πρώτη φορά που έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από ένα εκατομμύριο αμβλώσεις στο επίσημο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ από το 2012», εξηγεί ο Isaac. Maddow-Zimet, ένας επιστήμονας δεδομένων με τον Guttmacher. 
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά οι περισσότερες αμβλώσεις σήμερα γίνονται με τη χρήση φαρμάκων … 
 
Η έκθεση Guttmacher διαπίστωσε επίσης ότι οι φαρμακευτικές αμβλώσεις αυξήθηκαν στο 63% του συνόλου των αμβλώσεων το 2023, από 53% το 2020. Η έρευνα διεξήχθη με έρευνα όλων των παρόχων αμβλώσεων αυτοπροσώπως και εικονικών στη χώρα και αθροίζοντας τον αριθμό των αμβλώσεων τους. Ο Guttmacher κάνει αυτή την έρευνα από το 1974. 
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε την ευκαιρία να κάνει κάτι για αυτό, αλλά αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο. 
 
Με ομόφωνη απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο καταδίκασε τους γιατρούς υπέρ της ζωής που είχαν ασκήσει την υπόθεση και οι δυνάμεις υπέρ των αμβλώσεων χαίρονται πολύ…
 
Σε ένα πλήγμα για τους υποστηρικτές κατά των αμβλώσεων, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την Πέμπτη μια αμφισβήτηση του χαπιού αμβλώσεων μιφεπριστόνη, που σημαίνει ότι το φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως μπορεί να παραμείνει ευρέως διαθέσιμο. 
 
Το δικαστήριο διαπίστωσε ομόφωνα ότι η ομάδα των γιατρών κατά των αμβλώσεων που αμφισβήτησε τις αποφάσεις της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων που καθιστούσαν ευκολότερη την πρόσβαση στο χάπι δεν είχε νομική ισχύ να μηνύσει. 
 
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «ο αγώνας για την αναπαραγωγική ελευθερία συνεχίζεται»
 
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε σε δήλωσή του ότι ενώ η απόφαση σημαίνει ότι το χάπι μπορεί να παραμείνει εύκολα προσβάσιμο, «ο αγώνας για την αναπαραγωγική ελευθερία συνεχίζεται» μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου πριν από δύο χρόνια που ανέτρεψε το ορόσημο για τα δικαιώματα των αμβλώσεων Roe v. Wade. 
 
«Δεν αλλάζει το γεγονός ότι το δικαίωμα μιας γυναίκας να λάβει τη θεραπεία που χρειάζεται είναι σε κίνδυνο, αν όχι αδύνατο σε πολλές πολιτείες», πρόσθεσε. 
Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο οι Δημοκρατικοί δεν θα συμβιβαστούν ποτέ. 
Δυστυχώς, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για το άλλο μέρος. 
 
Κοιτάξτε, η αλήθεια είναι ότι αν παραμείνουμε στο μονοπάτι που βαδίζουμε, το έθνος μας θα βιώσει την κρίση του Θεού
Δεν είμαστε λίγο ένοχοι. 
Δεκάδες εκατομμύρια πολύτιμα παιδιά της Αμερικής είναι ήδη νεκρά και περισσότερα σκοτώνονται κάθε μέρα. 
 
Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, ο χρόνος τελικά θα τελειώσει και τότε θα πάρουμε ακριβώς αυτό που μας αξίζει. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.