Martina Frei / 7.06.2024 Οι ειδικοί προειδοποιούν για βιαστική αλλαγή φύλου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το 72% αυτών των εφήβων έχουν άλλες ψυχιατρικές διαγνώσεις.
Μέσα σε δέκα χρόνια, ο αριθμός των παιδιών, των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων που διαγιγνώσκονται με «διαταραχή ταυτότητας φύλου» έχει αυξηθεί τουλάχιστον οκτώ φορές.
Αυτό φαίνεται από τα στοιχεία ασφάλισης υγείας των ατόμων ηλικίας 5 έως 24 ετών που αντιμετωπίζονται ως εξωτερικοί ασθενείς στη Γερμανία.
Οι Γερμανοί γιατροί χρεώνουν τριμηνιαία μέσω υποχρεωτικής βασικής ασφάλισης.
Το 2013, 23 στους 100.000 εφήβους και νεαρούς ενήλικες στη Γερμανία διαγνώστηκαν με «διαταραχή ταυτότητας φύλου» (σε τουλάχιστον ένα τρίμηνο ανά ημερολογιακό έτος).
Το 2022, ο αριθμός ήταν 176 από τους 100.000. Οι γυναίκες ηλικίας 15 έως 19 ετών επηρεάστηκαν περισσότερο.
Αριθμός διαγνώσεων «διαταραχής ταυτότητας φύλου» μεταξύ των νέων στη Γερμανία σε τουλάχιστον ένα τέταρτο ανά ημερολογιακό έτος από το 2013 έως το 2022 (M = άνδρες, W = γυναίκες, J = ηλικία σε έτη). © Bachmann C.J. et al., «Deutsches Ärzteblatt» 2024
Η κοινωνική μετάδοση είναι γνωστή σε άλλες ασθένειες
Οι λόγοι αυτής της αύξησης είναι ασαφείς.
Εκτός από την πραγματική αύξηση της διαταραχής, οι συντάκτες της αξιολόγησης αναφέρουν επίσης την αυξημένη προσοχή, τη μείωση του στιγματισμού, την καλύτερη ιατρική περίθαλψη, την κοινωνική μόλυνση και την υπερδιάγνωση ως πιθανές αιτίες, δηλαδή ότι τα παιδιά χωρίς «διαταραχή ταυτότητας φύλου» λαμβάνουν ψευδώς αυτή τη διάγνωση.
Το φαινόμενο της «κοινωνικής μετάδοσης» είναι γνωστό στην εφηβεία.
Ένα πολύ γνωστό παράδειγμα ήταν το κανάλι YouTube "Gewitter im Kopf".
Εκεί, ένα άτομο που είχε προσβληθεί από το σύνδρομο Tourette έβαλε τον εαυτό του στο προσκήνιο για χρόνια - οπότε δεκάδες νέοι που τον παρακολουθούσαν παρουσίασαν πολύ παρόμοια συμπτώματα - και μερικές φορές αντιμετωπίστηκαν λανθασμένα για μήνες.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν πολύ λιγότερο για τις πολύ πιο κοινές ασθένειες
Στο παρελθόν, υπήρξαν επίσης σημαντικές αυξήσεις στη συχνότητα άλλων ψυχικών ασθενειών όπως οι διαταραχές του αυτισμού.
Μεταξύ άλλων, οι καλύτερες επιλογές φροντίδας συνέβαλαν σε αυτό, αλλά και μια πιο θετική εικόνα της νόσου και της προσοχής των μέσων ενημέρωσης που έχει επίσης δοθεί στη «διαταραχή ταυτότητας φύλου» εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό συζητείται στα μέσα ενημέρωσης πολύ πιο συχνά από άλλες, πολύ πιο κοινές ασθένειες στους εφήβους.
Από το 2017, η διάγνωση της «διαταραχής ταυτότητας φύλου» γίνεται ιδιαίτερα συχνά, συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας (ανέφερε το Infosperber).
Τον Νοέμβριο του 2017, αποφάνθηκε ότι, εκτός από την καταχώριση «θηλυκό» ή «αρσενικό», πρέπει να δημιουργηθεί μια τρίτη επιλογή για την οικογενειακή κατάσταση για άτομα που «δεν αποδίδουν μόνιμα ούτε στο αρσενικό ούτε στο γυναικείο φύλο».
Για τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών και εφήβων, η διαταραχή ταυτότητας φύλου ήταν προσωρινή
Οι επιστήμονες που αξιολόγησαν τα δεδομένα της γερμανικής ασφάλισης υγείας όχι μόνο έδωσαν προσοχή στο εάν είχε διαγνωστεί μια «διαταραχή ταυτότητας φύλου», αλλά και πόσο καιρό είχε αντιμετωπιστεί.
Ήθελαν να μάθουν αν ήταν μια γρήγορα προσωρινή διακοπή ή αν διήρκεσε περισσότερο.
Περισσότεροι από τους μισούς εφήβους σε όλες τις ηλικιακές ομάδες έλαβαν τη διάγνωση της «διαταραχής ταυτότητας φύλου» μόνο προσωρινά:
Πέντε χρόνια μετά την αρχική διάγνωση, κατά μέσο όρο το 36% των προσβεβλημένων εξακολουθούσαν να υποβάλλονται σε θεραπεία.
Μεταξύ των γυναικών ηλικίας 15 έως 19 ετών, το ποσοστό εξακολουθούσε να είναι 27%. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν οι πληγέντες ξεκινήσουν θεραπεία επιβεβαίωσης φύλου, συμβουλεύουν οι συντάκτες της ανάλυσης στο "Deutsches Ärzteblatt".
Η θεραπεία μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θεραπεία με «αποκλειστές εφηβείας» ή με ορμόνες αλλαγής φύλου μπορεί να έχει αμετάκλητες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της στειρότητας.
Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό των ατόμων που δεν είχαν πλέον «διαταραχή ταυτότητας φύλου» στη Γερμανία πέντε χρόνια αργότερα, οι συγγραφείς της μελέτης προειδοποιούν για βιαστικές θεραπείες.
Υπήρχαν συχνά άλλες ψυχικές ασθένειες
Σύμφωνα με τους συγγραφείς του "Deutsches Ärzteblatt", πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι θεράποντες ιατροί διέγνωσαν μια άλλη ψυχιατρική ασθένεια σε σχεδόν 3/4 των νέων εκτός από τη «διαταραχή ταυτότητας φύλου».
Αυτές ήταν οι πιο συχνές καταθλιπτικές και αγχώδεις διαταραχές, ακολουθούμενες από οριακή διαταραχή προσωπικότητας, ADHD και μετατραυματική διαταραχή.
Συνεπώς, η «διαταραχή ταυτότητας φύλου» μπορεί να ήταν μια έκφραση ενός άλλου προβλήματος.
«Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της μελέτης μας, μια ασφαλιστική εταιρεία υγείας απέρριψε την πρόσβαση σε δεδομένα για ερευνητικούς σκοπούς, επειδή το διοικητικό συμβούλιο θεώρησε ότι το θέμα ήταν «πολύ καυτό».
Η προγραμματισμένη κατευθυντήρια γραμμή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους ανηλίκους
Στη Γερμανική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, υπάρχει φωτιά στην οροφή. Ο λόγος για αυτό είναι η κατευθυντήρια γραμμή «Ασυμφωνία φύλου και δυσφορία φύλου στην παιδική και εφηβική ηλικία», η οποία σύντομα θα οριστικοποιηθεί και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί επίσης στην Αυστρία και την Ελβετία.
Κανονικά, η διαδικασία για νέες ιατρικές κατευθυντήριες γραμμές έχει ως εξής: Οι ειδικοί συνοψίζουν τις προηγούμενες γνώσεις σχετικά με μια ασθένεια. Για το σκοπό αυτό, αξιολογούν συστηματικά τις διαθέσιμες μελέτες. Ανάλογα με το πόσο καλά έχουν αποδειχθεί τα οφέλη μιας θεραπείας, αντλούν αδύναμες ή ισχυρές συστάσεις θεραπείας.
Στο επόμενο στάδιο, το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών θα τεθεί προς συζήτηση. Οι ενδιαφερόμενοι εμπειρογνώμονες την σχολιάζουν εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος και προτείνουν βελτιώσεις πριν από την τελική έγκριση της τελικής έκδοσης της κατευθυντήριας γραμμής.
Ωστόσο, η προγραμματισμένη κατευθυντήρια γραμμή "Ασυμφωνία φύλου και δυσφορία φύλου στην παιδική και εφηβική ηλικία" ήταν διαφορετική.
Το Science Media Centre επέλεξε μονομερώς τους εμπειρογνώμονες
Το διοικητικό συμβούλιο της «Γερμανικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, Ψυχοσωματικής και Ψυχοθεραπείας», η οποία είναι υπεύθυνη εκεί, ενημέρωσε εκ των προτέρων τους ψυχιάτρους παιδιών και εφήβων ότι η φάση διαβούλευσης αφορούσε μόνο συντακτικές βελτιώσεις στο προσχέδιο, όχι ουσιαστικές συζητήσεις.
Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική, το Science Media Centre ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την προγραμματισμένη κατευθυντήρια γραμμή δύο ημέρες μετά την έναρξη της φάσης διαβούλευσης.
Κάλεσε τέσσερις συντάκτες του σχεδίου (συμπεριλαμβανομένης της Dagmar Pauli από το Ψυχιατρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης) καθώς και έναν εμπειρογνώμονα από τη Σουηδία, ο οποίος επαίνεσε ιδιαίτερα το σχέδιο.
Το Science Media Center, από την άλλη πλευρά, δεν κάλεσε επικριτές του σχεδίου κατευθυντήριων γραμμών - αν και η κριτική είναι έντονη και προέρχεται από ειδικούς.
Έντονη κριτική από ειδικούς
Σε μια κοινή δήλωση άνω των 100 σελίδων, 14 καθηγητές, συμπεριλαμβανομένων αρκετών διευθυντών πανεπιστημιακών κλινικών για την ψυχιατρική παιδιών και εφήβων, επικρίνουν έντονα το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών:
Οι συστάσεις που υπάρχουν "σε πολλά κρίσιμα σημεία [...] δεν βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία», διαφορετικά θα «έρχονταν σε σημαντική αντίθεση με την τρέχουσα κατάσταση αποδεικτικών στοιχείων». Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, τη βιαστική χρήση αναστολέων εφηβείας.
Καθώς το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών έρχεται τώρα, θα μπορούσε να «οδηγήσει σε μερικές φορές τακτική χρήση μέτρων [...] που έχουν σημαντικές, μόνιμες ή ακόμη και μη αναστρέψιμες αρνητικές συνέπειες, αν και η αποτελεσματικότητα και η βιωσιμότητά τους δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί επαρκώς επιστημονικά. […]
Εάν δημοσιευθούν, οι συστάσεις θα θέσουν σε κίνδυνο τους ευάλωτους ανηλίκους, καθώς τα μέτρα αυτά δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί επαρκώς.»
Ο κίνδυνος οι σωματικά υγιείς ανήλικοι χωρίς σαφή επιστημονική βάση να αντιμετωπίζονται με ενδεχομένως αμετάκλητα μέτρα είναι «υπερβολικά μεγάλος».
Οι υπογράφοντες περιλαμβάνουν επίσης δύο συγγραφείς της μελέτης σχετικά με τα δεδομένα ασφάλισης υγείας που αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο.
"Πιο αργός ρυθμός κατάλληλος"
Από την άποψη των επικριτών, «απαιτείται επειγόντως αντικειμενικότητα της συζήτησης και ενδεχομένως αναμονή ή βραδύτερος ρυθμός πριν [...] δημοσιευθεί μια κατευθυντήρια γραμμή, η οποία μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρηθεί ξανά σε λίγους μήνες, εάν είναι απαραίτητο».
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ
Ορθος ο ορισμος της κοινωνικης μεταδοσης που δημιουργει διαταραχη ταυτοτητας φυλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν αισχρη προπαγανδσ γινεται υπερ ΛΟΑΤΚΙ συτο επηρεαζει αμεσα την ψυχοσωματικη υγεια των ευσλωτων παιδιων σε σημειο που ουτε και τσ ιδια να μην γνωριζουν αν ειναι αρσενικα η θηλυκα οντα.
Αποτελεσμα ειναι ο εκφυλισμος του ανθρωπινου σωματος και η πορεια προς το βουρκο της ανωμαλιας και του πρωκτκου σεξ αν μπορει να λεγεται σεξ.
Μοδα σημερα κατεληξε στο να εισαι τραβεστι....
Τ.
ΠΡΟΣΘΕΤΩ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε λίγα χρόνια ένα νέο είδος ανθρωποειδούς θα προκύψει και οι ανώμαλοι θα χαρακτηρίζονται ομαλοί και οι ομαλοί ανώμαλοι …..
Όσον αφορά τρανσέξουαλ ανώμαλα όντα ....
Στο δια ταύτα ....
Π.χ. Ναι όπως πάμε κατά διαβ@λου σύντομα θα γίνουμε κάτι απροσδιόριστο, που θα ομοιάζει με τον … ιππόκαμπο, ο οποίος αρσενικός επωάζει τα έμβρυα του θηλυκού...
Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, ο αρσενικός ιππόκαμπος είναι αυτός που κυοφορεί....
Αφού ο αρσενικός και ο θηλυκός ιππόκαμπος περάσουν χρόνο φλερτάροντας, ο θηλυκός ιππόκαμπος αφήνει τα έμβρυα μέσα στον θύλακα του αρσενικού. Αυτός τα γονιμοποιεί μέσα στον θύλακα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΜΗΤΡΑ ή ΘΥΛΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΑΤΑΙ Κ@ΛΟΠΑΙΔΙΑ…
Α.
Εξαίρετα άρθρο και σχόλια. Δεν γνώριζα για ιππόκαμπο. Κατά εκεί πάμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έξοδα τεχνητής μήτρας ή θύλακα να τα χρεώσετε στην κυβέρνηση, που ενέκρινε και τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Προστατευόμενο "είδος" πρέπει να είναι και αυτοί ...
Κωνσ.