Σελίδες

22 Ιουνίου 2024

«Γαλάζια Πατρίδα» και «Πατρίδα των Αιθέρων»

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
Η κυβέρνηση Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοινώσεις της, αρχίζει να διδάσκει στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας». Δηλαδή τα παιδιά δεν θα διδάσκονται φιλοσοφία, ανθρωπισμό, τέχνες, αλλά τις παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις της κατοχικής δύναμης. Οι πληροφορίες που έρχονται από την Τουρκία, μας λένε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει να διδάσκονται το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και της «Πατρίδας των Αιθέρων», με τους αντίστοιχους χάρτες στο μάθημα της Γεωγραφίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 
Για να το πούμε με απλά λόγια, είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια πλύσεως εγκεφάλου από πολύ νωρίς. Στρέφει το νου των παιδιών όχι προς την εκμάθηση αλλά προς την επεκτατική διάθεση και τα προετοιμάζει να βγουν σε μια κοινωνία που θα στρέφεται κατά των όμορων κρατών της Τουρκίας, στην προκειμένη περίπτωση Ελλάδα – Κύπρος και όχι μόνο. 
 
Ο Ερντογάν, κατά καιρούς έχει αναφερθεί στον «τουρκικό αιώνα» και στο σχέδιο για τη «μεγάλη Τουρκία» και όσοι νομίζουν ότι είναι απλά κορώνες πολιτικές απατώνται πλάνην οικτρά. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη στόχευση που υλοποιείται σταδιακά. Στην σημερινή Τουρκία οικοδομείται πέραν πάσης αμφιβολίας μια ιδεολογική προσέγγιση στην κοινωνία. Αυτό ξεκινά από τα σχολεία και εδραιώνεται μέσω της συστηματικής πλύσης εγκεφάλου σε ολόκληρη την τουρκική κοινωνία. Ο επεκτατισμός δεν αποτελεί περιστασιακή πολιτική, αλλά μια διαχρονική στρατηγική της γειτονικής χώρας. Και αυτή η στρατηγική αν περιορίζονταν στους πολιτικούς και τους στρατιωτικούς της κατοχικής δύναμης, ίσως να μην είχε και τόσο σημασία, εδώ όμως επιχειρούν να την κάνουν υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το άμεσο μέλλον. 
 
Ευτυχώς όμως που η τουρκική επεκτατική πολιτική πρώτα αναγγέλλεται και στη συνέχεια υλοποιείται, όπερ σημαίνει ότι άνετα μπορεί να προβλεφθεί και κατά επέκταση είτε να ανασχεθεί είτε να ανατραπεί με τους κατάλληλους χειρισμούς. 
 
Μόνο τρεμουλιάρηδες και ελαφρώς αφελείς δεν μπορούν να δουν αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα, την τουρκική επεκτατική πολιτική, τους στόχους και τις επιδιώξεις της κατοχικής δύναμης. Είναι πέρα για πέρα βέβαιο πως η τακτική του κατευνασμού και των φοβικών συνδρόμων είναι βούτυρο στο ψωμί της Αγκύρας, για τον πολύ απλό λόγο ότι τέτοια είδους πολιτική της στρώνει διάπλατα το κόκκινο χαλί να πατήσει επάνω και να υλοποιήσει τα σχέδια της. 
 
Η Τουρκία είναι μια ιμπεριαλιστική δύναμη που έχει επεκτατική πολιτική και πνεύμα κατάκτησης ξένων εδαφών και αν δεν φροντίσουμε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, αργά ή γρήγορα θα πετύχει τους στόχους της. Ο ελληνισμός ήδη αυτήν την κατάσταση την βιώνει στην Κύπρο. Οι καμπάνες από την Άγκυρα βαράνε έντονα και μεταφέρουν ανησυχητικά μηνύματα, τα οποία απαιτούν άμεσες κινήσεις αποτροπής για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να κοπεί ο βήχας στον επεκτατισμό της. 
 
Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία κρατά με το έτσι θέλω υπό τον έλεγχο της τμήμα εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσφατα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο είπε: «Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος είναι ΕΕ. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη μας αποτελεί απειλή εναντίον της ΕΕ….», κρατάω την έκφραση «οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη μας αποτελεί απειλή εναντίον της ΕΕ», και διερωτώμαι απαιτώντας μια απάντηση από τους λαλίστατους της Κομισιόν, δεν μου λέτε ρε παλικαράδες η ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ σε έδαφος σας τι ακριβώς είναι;.

3 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΗ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 500 μ.Χ.,
    μας κουβαλήθηκαν από τη βάρβαρη βαθύτερη Ανατολή των άγριων στεπών, όπου ζούσαν ως τυχοδιώκτες - ληστές και αρχέγονοι απολίτιστοι σε σπηλιές και δέντρα και στα τέσσερα περπατούσαν και με άναρθρες κραυγές επικοινωνούσαν, ως και η σημερινή τους γλώσσα καταμαρτυρεί.
    Όταν αυτοί σαν αγρίμια ζούσαν, οι Έλληνες είχαν πολιτισμό και φιλοσοφία και εδραιωμένοι ήταν σε ολόκληρη την τότε ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μικρά Ασία. Γαλάζια πατρίδα ονομάζουν τις καταπατημένες Ελληνικές πατρίδες της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που μόνο γαλάζια δεν είναι, αλλά κατακόκκινη από αίμα εκατομμυρίων δολοφονημένων χριστιανών Ελλήνων αμάχων.
    Τίποτα δεν τους ανήκει και σε καταπατημένα Ελληνικά εδάφη ζουν σήμερα και στην Ελληνική Μικρά Ασία και στην κατεχόμενη Β. Κύπρο. Η μόνη τους πατρίδα είναι τα πρώην εδάφη, όπου ζούσαν ως βάρβαροι τυχοδιώκτες. Εκεί να επιστρέψουν, αλλά αμφίβολο είναι αν τους δεχτούν οι σημερινοί γηγενείς κάτοικοι, οπότε μια θέση πρέπει να βρουν σε άγριες ζούγκλες μαζί με αιμοβόρα αρπακτικά θηρία. Δεν έχουν θέση ανάμεσα σε πολιτισμένους ανθρώπους, διότι ούτε ποτέ θα εκπολιτισθούν, αλλά και ούτε ποτέ θα αποβάλουν τα κτηνώδη ένστικτα τους .....
    Ίδετε google περί καταγωγής τούρκων.
    ΤΟΥΤΩΝ ΔΕ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ, ΤΙΝΕΣ ΜΕΝ ΓΥΜΝΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝ ΒΙΟΥΝΤΕΣ, ΚΟΙΝΑΣ ΕΧΟΥΣΙ ΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΩΣ ΤΟΙΣ ΤΩΝ ΘΡΕΜΜΑΤΩΝ ΑΓΕΛΑΣ. ΗΔΟΝΗΣ ΔΕ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ . ΤΩΝ ΑΣΧΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΣΙΝ ΕΝΝΟΙΑ.
    Α.Α..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως πρόκειται περί φυλής βάρβαρης, δεν το λέω εγώ άλλα τα ιστορικά γεγονότα που το επιβεβαιώνουν. Η λογική τους είναι: "ότι αν αυτή η πατρίδα δεν γίνει τάφος των εχθρών μας δεν θα μας ανήκει", έτσι έμαθαν, έτσι δουλεύουν διαχρονικά και ύπουλα. Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνουν αυτοί αλλά τι κάνει η πλευρά του ελληνισμού, που δεν είναι μόνο η ηπειρώτικη Ελλάδα. Αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε με την ευχή κάποια στιγμή να συντονιστούμε μεταξύ μας και ναι τότε θα είμαστε επικίνδυνοι για όσους μας επιβουλεύονται ως έθνος.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικό άρθρο. Ας μας προβληματίσει και ειδικά τους ανίκανους ηγετίσκους μας..... που υπάκουοι είναι στις εντολές των δόλιων συμμάχων μας.
    ΟΙ ΦΙΛΗΚΟΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΣΤΙΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    Μ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.