Σελίδες

18 Ιουνίου 2024

Λεβεντιά, πατριωτισμός, μεγαλείο ψυχής

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
Ο Σαϊγκί Οζτούρκ, πρώην γενικός γραμματέας του «Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» της Τουρκίας είναι ο άνθρωπος που επινόησε ότι τα μισά νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία. Σε άρθρο του στην εφημερίδα Sözcü έχει γράψει πως «τα 3/4 της Κρήτης μας ανήκουν». Μάλιστα δεν σταματάει εκεί αλλά συνοδεύει το άρθρο του και από χάρτη, ο οποίος δείχνει ότι όλοι οι νομοί της Κρήτης, πλην των Χανίων, είναι τουρκικοί!!!
 
Ακραίος εθνικιστής ο Οζτούρκ, αλλά και τα όσα είπε και έγραψε για «τουρκικά νησιά του Αιγαίου που κατέχει η Ελλάδα», έγιναν θέμα και στην τουρκική εθνοσυνέλευση.
 
Εδώ και καιρό με τον χάρτη που έχει δημοσιεύει στην εφημερίδα Sözcü, υποστηρίζει με τα γραφόμενα του ότι και πολλές νησίδες και μικρά νησιά γύρω από την Κρήτη ανήκουν στην Τουρκία όποτε η χώρα του, όπως γράφει στο άρθρο του, έχει δικαίωμα εξόρυξης στην περιοχή. Εδώ να μην ξεχνάμε και το τελείως παράνομο από όλες τις απόψεις τουρκολιβυκό μνημόνιο.
 
Δυστυχώς οι τουρκική πολιτική ελίτ έχει βάλει συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους στο μυαλό της και τους δουλεύει μακροπρόθεσμα μέχρι να τους πετύχει όπως έκανε σε Κύπρο και πρόσφατα στην Συρία, οπότε δεν πρόκειται να κάνει με τίποτα πίσω, εκτός και αν έρθουν έτσι οι συγκυρίες που θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να μαζευτεί. Η προβιά αρνιού που βλέπουμε είναι προσωρινή, από πίσω κρύβεται ένας «γκρίζος λύκος» που έχει δείξει τις προθέσεις του, αλλά για έναν ανεξήγητο λόγο η δική μας πολιτική κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
 
Ας έχουμε καλά στο νου μας ότι εκπορεύεται από το «Εθνικό Συμβούλιο» της Τουρκίας είναι γραμμή για όλες τις κυβερνήσεις τους, ανεξάρτητος αν είναι δεξιές, αριστερές ή κεντρώες.
 
Όσο για αυτά που είπαν για την μεγαλόνησο, οι Κρητικοί που δεν μασάνε εύκολα, ούτε και σηκώνουν τσαμπουκάδες τους απαντούν κατάλληλα και με τον τρόπο που γνωρίζουν άριστα και τον οποίο σας μεταφέρω: 
«Τούρκοι αν εγίνη πόλεμος δέν έχετε ελπίδες 
δικά μας είναι τά νησιά καί οι βραχονησίδες.
 
Δικά μας είναι τά ΙΜΙΑ μήν θέτε φασαρία 
όπως μιά καί Ελληνική είν’η Κύπρος και η Μακεδονία.
 
Μά κι άν εθέτε πόλεμο δέν θά σάς φοβηθούμε 
καί μέσα στήν Αγιά Σοφιά θά πά να λειτουργηθούμε. 
 
Η ανοχή της Ελλάδας μας θά πρέπει νά τελειώσει 
κι ο Τούρκος κάθε πρόκληση πού κάνει νά πληρώσει.
 
Δέν είναι τό Αιγαίο μας ένα ξέφραγο αμπέλι 
νά μπαινοβγαίνει η Τουρκιά νά κάνει ότι θέλει.
 
Ότι στήν Κύπρο κάνατε καλά νά τό σκεφτείτε 
καί στό Αιγαίο πάψετε όλο νά προκαλείτε. 
 
Ο Φάρος του Πολιτισμού είν’τό Πατριαρχείο 
τιμήστε το κι ανοίξετε της Χάλκης τό Σχολείο.
 
Οί S 300 βρίσκονται στήν Κρήτη αρματωμένοι 
καί τούς έχουνε στά χέρια τους Κρήτες αντρειωμένοι.
 
Τούρκοι τήν Κρήτη άν θέλετε αμέτε νά ρωτάτε 
τόν Χίτλερ είς τήν κόλαση ίντα γι αυτήν θυμάται.
 
Έλα της Κύπρου ο αναστεναγμός όλους νά μάς ενώσει 
καί μάθημα είς τήν Τουρκιά ο Ελληνισμός νά δώσει, 
 
έλα της Κύπρου τόν αναστεναγμό νά κάμω μαντινάδα
χιλιάδες χαιρετίσματα απόλη τήν Ελλάδα.
 
Έλατε Τούρκοι ναλλάξετε μυαλά καί νά συμμορφωθείτε 
ειδ΄άλλιως θα χαθείτε. 
 
Έλατε ο Κρητικός τό αίμα του μελάνι 
τόχει κάνει σφραγίδες καί υπογραφές τήν Λευτεριά νά βάνει».
 
Λεβεντιά, πατριωτισμός, μεγαλείο ψυχής, κλεισμένο μέσα σε μια αράδα στίχων, που δείχνει ότι παρά το ότι κάποιοι προσπαθούν να μας κρατήσουν σε ύπνωση, ο Έλληνας ως ανυπότακτο πνεύμα πάντα έδινε και δίνει το παρόν για την πατρίδα του και μόνο για αυτή, παρά τις όποιες πικρίες που μπορεί να του έχει δημιουργήσει το γκουβέρνο.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.