Σελίδες

15 Ιουνίου 2024

“Ψωμί για τα μικρά του...”

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
Αυτό το περιστατικό δείχνει σε τι μιζέρια και απελπισία έχει περιέλθει ο περήφανος λαός των Ελλήνων. Η σκηνή διαδραματίζεται σε ένα κατάστημα που παίρνει λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.
 
Ο ηλικιωμένος κύριος πάει να πληρώσει των λογαριασμό του και ο υπεύθυνος του καταστήματος τον ενημερώνει ότι πρέπει να δώσει παραπάνω για έξοδα είσπραξης 2,50 ευρώ, σιγά το πόσο θα πείτε, για διαβάστε όμως και το παρακάτω.
 
Ο ηλικιωμένος κύριος λέει του υπαλλήλου:
– Άκου παιδί μου δεν θα τον πληρώσω το λογαριασμό αν είναι να σου δώσω 2,50 ευρώ, εγώ τρέφω και την οικογένεια του παιδιού μου που έμεινε άνεργο, όποτε αυτά τα χρήματα εμένα θα μου χρησιμεύσουν να πάρω ψωμί για τα μικρά του.
 
Μια κυρία που άκουσε την στιχομυθία μπαίνει στην μέση και λέει του ηλικιωμένου κυρίου:
- Συγνώμη αν μου επιτρέπεται και για να μην ταλαιπωρηθείτε και τρέχετε μέσα στο λιοπύρι να πληρώσετε στην έδρα της εταιρείας, να σας δώσω εγώ τα παραπάνω χρήματα.
 
Ο ηλικιωμένος κύριος ευγενέστατα της απαντά:
- Κυρία μου σας ευχαριστώ πάρα πολύ είναι ευγενική η πράξη σας αλλά δεν θα τα δεχτώ, γιατί πιστεύω ότι θα λείψουν και από εσάς.
 
Λεβεντιά, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά σε λίγες λέξεις. Αυτός είναι μωρέ πολιτικάντηδες ο λαός που κυβερνάται και τον έχετε φέρει σε τέτοια χάλια και μετά είχατε και το θράσος να του ζητήσετε να σας ψηφίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.