Σελίδες

11 Μαΐου 2024

Ένα σπάνιο film από το Άγιον Όρος πριν από 107 χρόνια.

από το κανάλι Athos Zone 
 
Ένα σπάνιο film από το Άγιον Όρος πριν από 100 χρόνια. 1917 - 1918. Πως τα Τυπικά Μοναστικά παραμένουν αναλλοίωτα στους αιώνες. Πρόκειται για μια στασιμότητα, που εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό στην παράδοση. Στο πνεύμα και στο γράμμα της πίστης. Πρόκειται για νίκη της Πίστης, ενάντια στο χρόνο. Στην αέναη ροή του χώρου και του χρόνου, που προσδιορίζει την έννοια του χρόνου.
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Θεωρώ ότι πολύ εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τις Σκήτες που είναι χτισμένες στους γκρεμούς... 
Ποιος ξέρει τι πνευματικές μορφές βλέπουμε στην οθόνη μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε...
Γέροντες που ίσως ήταν πνευματικοί πατέρες Αγίων ή και Αγιοι οι ίδιοι...
 
Το βίντεο είναι από το 1917 - 1918 δηλαδή μια εποχή που η απελευθέρωση του Αγίου Ορους και ολόκληρης της Μακεδονίας μας από τον Ελληνικό Στρατό ήταν ακόμα πολύ νωπή στους ανθρώπους...
Εχουν περάσει οι δύο Βαλκανικοί Πόλεμοι και έχει περάσει η σύγκρουση των Ελλήνων και με τους Τούρκους και με τους Βουλγάρους... για την Μακεδονία μας 
 
Βλέπουμε μεγάλες ελληνικές σημαίες που με καμάρι κρατούν οι άνθρωποι. 
Η Μικρασιατική Καταστροφή δεν έχει γίνει ακόμα και γενικά υπάρχει σε όλους μια χαρά και ελπίδα για μια καλύτερη πατρίδα...
 
Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά....
Και σήμερα είναι ακόμα χειρότερα......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.