Σελίδες

16 Μαΐου 2024

Υποβρύχια Drone: Το μέλλον της θαλάσσιας μάχης

Η εξέλιξη στην τεχνολογία των drones έχει προχωρήσει σημαντικά στον αεροπορικό τομέα, με ανάπτυξη διαφόρων ειδών UAV για στρατιωτική χρήση. 
 
Σύντομα, αυτό θα ισχύει και για τις ναυμαχίες, καθώς περισσότερες από δέκα χώρες αναπτύσσουν θαλάσσια και υποβρύχια drone, από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, έως την Κίνα, την Ουκρανία, και τη Βόρεια Κορέα. 
 
Στον πόλεμο στην Ουκρανία, τα φθηνά θαλάσσια drone-καμικάζι έχουν ήδη προκαλέσει σημαντικές ζημιές στον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα.
 
Δύο από τα πιο εντυπωσιακά υποβρύχια drone, το «Ghost Shark» και το «Manta Ray», βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο σχεδίασης και δοκιμών από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία αντίστοιχα.
 
Το «Ghost Shark» και το «Manta Ray» είναι δύο μη επανδρωμένα υποβρύχια σκάφη (UUV) που θα αναλάβουν την άμυνα στον Ειρηνικό. Αν και οι δημιουργοί τους δεν το δηλώνουν ρητά, στόχος τους είναι η προστασία από την Κίνα και τις ναυτικές δυνάμεις της, καθώς και από τα δικά της UUV. 
 
Το αυστραλιανό Πολεμικό Ναυτικό που παρουσίασε το «Ghost Shark», το περιγράφει ως ένα υποβρύχιο όχημα μειωμένου ίχνους με μεγάλη εμβέλεια, κατάλληλο για μάχη στη θάλασσα και συλλογή πληροφοριών. 
 
Η ανάπτυξη και η χρήση των θαλάσσιων και υποβρύχιων drone αποδεικνύουν τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της άμυνας και την αύξηση της σημασίας τους στις σύγχρονες στρατιωτικές επιχειρήσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.