Σελίδες

28 Μαΐου 2024

Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Αναμένουμε εναγωνίως να εμφανιστεί ο «Μεγάλος Αδελφός» εδώ και δεκαετίες, αλλά αυτός είναι δίπλα μας και μας έχει βάλει αυτό που λέγαμε παλιά τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και κείνο στενότατο.
 
Παλιά μας έβαζε το χέρι στην τσέπη μόνο με τη φορολογία. Τώρα έχει βρει πάμπολλες μεθόδους με κύρια μέθοδο τα πρόστιμα υπέρ του δημοσίου και μάλιστα να εισπράττονται άμεσα με την εγγραφή τους από την ΑΑΔΕ στη μερίδα μας.
 
Παίρνω αφορμή από τα βλακώδη εν πολλοίς μέτρα για αποψίλωση των οικοπέδων για την πρόληψη των πυρκαγιών. Με βάση το μέτρο κόβουν φυσικά και τους πράσινους θάμνους ακόμη και τα πεύκα ή άλλα δένδρα που είναι κοντά στα σπίτια και ήδη δημιουργήθηκε ένα τοπίο Μέσης Ανατολής αποψιλωμένο παντελώς από πράσινο. Αν δείτε το κούρεμα των πεύκων που μοιάζουν σαν το κεφάλι «νεοσύλλεκτου στρατιώτη» της παλιάς εποχής θα κλάψει η καρδιά σας. Είναι το τελευταίο στάδιο πριν κοπούν εντελώς ώστε να αποψιλωθεί ο χώρος προκειμένου να μην καούν. Δηλαδή πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι!!
 
Μια άλλη πληγή που δημιουργήθηκε και απειλεί τον κοσμάκη είναι η ηλεκτρονική τιμωρία με χιλίων ειδών πρόστιμα αν δεν εκπληρώσει ο πολίτης ορισμένες υποχρεώσεις την ημερομηνία που ορίζει το σύστημα του «Μεγάλου Αδελφού» Ο κάθε τεχνοκράτης που φτιάχνει κάποιο πρόγραμμα απαραιτήτως βάζει και το πρόστιμο αν δε συμμορφωθεί ο πανταχόθεν βαλλόμενος κοσμάκης που κοντεύει να πάθει καρδιακή προσβολή για να προλάβει τις ημερομηνίες ή να τρελαθεί και να πάει στο Δαφνί.
 
Όμως υπάρχει η υποψία ότι όλα αυτά τα μέτρα γύρω από τα οικόπεδα και την οικοδομή να παίρνονται για να πουληθεί η γη στους ξένους, προκειμένου να απαλλαγούν οι οικοπεδούχοι από τα μύρια βάρη και πρόστιμα που τους έχουν φορτώσει.
 
Και τα κυβερνητικά κόμματα υποκριτές ομιλούν για τη «Καθημερινότητα του Πολίτη» που έχει γίνει ανυπόφορη όπως και η ζωή της οικογένειας που έγινε αβίωτη με τη συνεχή αύξηση των τιμών και την απαξίωση των εισοδημάτων.
 
Εμείς οι παλιοί υποψιαζόμαστε ότι προέρχεται από την ευθυνοφοβία των γραφειοκρατών που έγιναν τεχνοκράτες οι οποίοι πιέζουν τον λαό για να ρίξουν τις ευθύνες της αποτυχίας τους τελικά σ’ αυτόν. Το κίνητρο τους είναι η φοροκαταιγίδα υπό νέα μορφή, δηλαδή με τα πρόστιμα. Εξοντωτικά πρόστιμα σε κάθε είδος τροχαίας παράβασης , σε φορολογικές καθυστερήσεις, σε οικοδομικές παραβιάσεις, σε αγορανομικές παραβάσεις και για δεκάδες άλλες στημένες παγίδες της διοίκησης που απειλούν να συντρίψουν κυριολεκτικά τον αδύναμο ανθρωπάκο, τον νοικοκύρη που έφτιαξε μια μικρή περιουσία, το νέο για αναιδή συμπεριφορά προς τα όργανα της τάξεως κ.ο.κ
 
Δε γίνεται λόγος για μας τους ηλικιωμένους που μας έχουν πετάξει ουσιαστικά στα σκουπίδια σαν άχρηστα απόβλητα. Είμαστε τα υποπροϊόντα της νέας τάξης που όσο πιο γρήγορα φύγουμε τόσο το καλύτερο. Εμείς είμαστε ουσιαστικά πεταμένοι στον ωκεανό της νέας τεχνολογίας και πνιγόμαστε χωρίς σωσίβιο. Και απορώ ότι καμία παράταξη δεν κάνει λόγο για τα δεινά και τον εξευτελισμό που δέχονται οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι μακρά της σύγχρονης τεχνολογίας και ουσιαστικά εκτός πλαισίου της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας. Ουδείς πλέον μας υπολογίζει σαν έμβια όντα ακόμη και ο μικρός εγγονός ή η εγγονή μας, οι οποίοι καλούνται να μας λύσουν απλά προβλήματα.
 
Είναι και η ευθυνοφοβία των κρατούντων οι οποίοι νομίζουν ότι με τα βαριά πρόστιμα και τις υπερβολές τους θα βελτιώσουν το οικολογικό και κοινωνικό πρόβλημα που είναι σαθρό από τη φύση του και οφείλεται σε άλλα αίτια.
 
Και προπολεμικά θυμάμαι ότι είχαμε και τότε πυρκαγιές γιατί οι βοσκοί έκαιγαν τους λόγγους για αποκτήσουν νέο κλαρί για τα γίδια τους και έβαζαν σκοπίμως τις φωτιές. Την εποχή εκείνη στερούμεθα όλων των σύγχρονων πυροσβεστικών και τεχνολογικών μέσων για την αντιμετώπιση τους. Τότε οι άνθρωποι σε πανστρατιά και ο στρατηγός άνεμος ή η βροχή έσβηνε τις πυρκαγιές. Παρ’ όλα αυτά οι φωτιές δεν έκαιγαν πόλεις ή χωριά γιατί υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες και ίσως οι περιβαλλοντικές συνθήκες ήταν διαφορετικές. Επομένως, δε φταίνε τα χόρτα και οι θάμνοι ιδιαίτερα στο αστικό περιβάλλον για τις πυρκαγιές, αλλά οι εμπρηστές εντόπιοι και ξένοι που αυξάνουν τον κίνδυνο, αλλά και η αδυναμία συμμετοχής στην πυρόσβεση των σύγχρονων πολιτών.
 
Επομένως, όλα αυτά τα μέτρα, ορισμένα εξ αυτών βλακώδη και αψυχολόγητα, δεν έχουν σκοπό να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών και την καθημερινότητα. Αντίθετα, κάνουν μαύρη και προβληματική την ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών προκειμένου να ανταποκριθούν στην εκτέλεση των αψυχολόγητων και ορισμένες φορές αδύνατων να εκτελεστούν αυτές, εξ αιτίας της αδυναμίας της διοικήσεως. (Όρισαν προθεσμία κοπής χόρτων και υποβολή αναφοράς με υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα τις 31/5/24 και πρόστιμο 1000 Ε στον παραβάτη, χωρίς ακόμη να έχει δημιουργηθεί αυτή κ. Μητσοτάκη. Τράβα και κανένα αυτί)
 
Όλα τα κόμματα ομιλούν περί καθημερινότητας του πολίτη αλλά κάνουν μαύρη την καρδιά του από τη στιγμή που θα σηκωθεί με τις προθεσμίες, το φόβο των προστίμων, τα εμπόδια της νέας γραφειοκρατίας που ακόμη ακμάζει και κάνει τη ζωή μας κόλαση.
 
SOS Φτάνει πια!! Δε γίναμε ακόμη ρομπότ !Μαύρο βάζετε στην ψυχή μας μαύρο θα λάβετε και στην κάλπη 
 
(27/5/24)
Αμφικτύων
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.