Σελίδες

28 Μαΐου 2024

Αυτός ήταν ο γλωσσικός χάρτης της Ουκρανίας – Σε ποιες περιοχές κυριαρχούσαν οι ρώσοι.

Αποκαλυπτικός είναι ο γλωσσικός χάρτης της Ουκρανίας πίσω στο 2009 όπως τον είχε αποτυπώσει το Πανεπιστήμιο Γλωσσολογίας του Κιέβου και δείχνει τις περιοχές που κυριαρχούν οι Ρωσόφωνοι. 
 
Ο χάρτης δείχνει και τις περιοχές που ίσως αποτελέσουν τους τελικούς στόχους της ρωσικής επέμβασης.
 
Σε κάθε περίπτωση δείχνει ότι οι Ρωσόφωνοι στην Ουκρανία δεν ήταν κάποια μειονότητα όπως ήθελε να δείξει το καθεστώς Β.Ζελένσκι όταν εφάρμοζε βίαιη αλλαγή ομιλίας μέσω ουσιαστικά κατάργησης ομιλίας της ρωσικής σε όλο το κράτος.
 
Στα υπόλοιπα δείχνει και την γλωσσική διαμόρφωση σε Λευκορωσία και Μολδαβία.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Είναι λίγο εκνευριστικό να αποκαλούνται (στο άρθρο) ρωσόφωνοι άνθρωποι που έχουν ρωσική εθνική συνείδηση... 

2 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι έχουμε "παραασχοληθεί" με τους μπάσταρδους Ουκρανούς. Η ιστορία γράφει για αυτούς. Πάντοτε όπως και οι βάρβαροι Τούρκοι είχαν ύποπτο ρόλο στη διεθνή σκηνή.
    Ας μην ξεχνάμε ότι και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους ήταν παρά το πλευρό των Γερμανών, εξ ου και σήμερα πρώτη η Γερμανία είναι ο κύριος αρωγός τους.
    Σημειώνεται ότι είναι και φιλότουρκοι και ο Ζελένσκυ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον βάρβαρο Ερντογάν.

    Κάθε χρόνο ουκρανοί εθνικιστές αναβιώνουν τις μάχες της μεραρχίας “SS Galician” κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Η μεραρχία αποτελούνταν από Ουκρανούς συνεργάτες των Ναζί, που πολέμησαν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.
    Στα μάτια των σύγχρονων εθνικιστών, οι άντρες της μεραρχίας ήταν ήρωες και πατριώτες.
    Στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου, ήταν προδότες και εγκληματίες πολέμου. (Και στην Ελλάδα, ουκ ολίγα εγκλήματα διέπραξαν κατά αμάχων, αλλά και εντός Ουκρανίας συνεχείς διωγμούς υπέστησαν οι Έλληνες....)
    Στις εκδηλώσεις ντροπής, νεαροί άντρες ντύνονται με τη στολή των «ουκρανικών SS» και φέρουν με περηφάνια το σύμβολο της σβάστικας στο μπράτσο.
    Κάποιο παρομοιάζουν την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία με την Τουρκική εισβολή στη Κύπρο. Υπάρχει μια διαφορά. Ο μεν Πούτιν διεκδικεί ρωσικά εδάφη, οι δε βάρβαροι Τούρκοι κατέλαβαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδάφη ..., που Ελληνικά ήταν από γένεσης τους εδώ και 34 αιώνες .....
    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τα φέρνετε στην επιφάνεια όλα για να γνωρίζουμε, ποιοι είναι οι φίλοι μας και ποιοι οι εχθροί μας.
    Όσον αφορά Ελλάδα, που αποστέλλει συνεχώς βαρύ οπλισμό στον ηθοποιό Ζελένσκυ, καλό θα είναι να σταματήσει επί τέλους, διότι πρώτο αποδυναμώνει τα ακριτικά μας νησιά και δεύτερο ο οπλισμός αυτός θα ήταν πολύ χρήσιμος και για την ημικατεχόμενη Ελληνική Κύπρο.
    Δυστυχώς για τους κυβερνώντες σήμερα η μεν ... "αδελφή" Ουκρανία κείται εγγύς, η δε Κύπρος κείται μακράν όπως και το 1974.
    Νομίζω η πράξη αυτή αγγίζει τα όρια της προδοσία και ίσως τα ξεπερνά... Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει όταν παραδίδεις όπλα ιερά σε ξένους ... ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΙΕΡΑ ....
    Π.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.