Σελίδες

17 Μαΐου 2024

Πολύς καβγάς για το τίποτα

Του Παναγιώτη Λιάκου
 
Επειδή ακόμα συνεχίζεται το νταβαντούρι για το ψυχιατρικού ενδιαφέροντος υπερθέαμα της Eurovision, καλό είναι να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες που δεν πολυλέγονται.
 
Ο νικητής στη Eurovision αυτοσυστήνεται ως άφυλος (για την ακρίβεια, «non binary», ήτοι μη δυαδικός). Ντύθηκε επίσης με φτερά και πούπουλα τύπου εξωτικού πτηνού που ζει στον Αμαζόνιο. Μερικές δεκάδες εκατομμύρια άτομα, Ευρωπαίοι, κληρονόμοι πολιτισμού που κάποτε ήταν σπουδαίος, χάψανε την εμφανέστατη αρλούμπα κι άρχισαν να αποκαλούν τον γεννημένο άνδρα και αυτοπροσδιοριζόμενο ως μη… δυαδικό «το Nemo». Η λέξη «nemo» στα λατινικά σημαίνει «κανείς». Δηλαδή, σοβαροί -τάχα μου δήθεν- άνθρωποι δέχτηκαν να αυτογελοιοποιούνται λέγοντας «το κανένα» και διορθώνοντας πανικόβλητοι τον εαυτό τους όποτε τους ξέφευγε «ο nemo», δηλαδή «ο κανείς».
 
Με λίγα λόγια, κι εγώ αν δηλώσω μαχητικό ελικόπτερο θα πρέπει άπαντες να δεχτούν ότι πετάω και να με εντάξουν στην Αεροπορία Στρατού, όπου θα πρέπει κάθε τόσο να με περνάνε συντήρηση. Καλύτερο θα είναι να συστήνομαι ως «αφορολόγητος» και να το πιστέψει η Εφορία (αλλά εκεί δεν περνάνε τα δικαιωματιστικά παραμύθια. Μόνο τα λεφτά μας έχουν πέραση εκεί).
 
Είναι δυνατόν να βλέπεις ένα άτομο που ντύθηκε λες και το ’σκασε από ίδρυμα ή από τσίρκο και να το παίρνεις στα σοβαρά; Είναι δυνατόν να αποκτάς (σε λίγο καιρό διά νόμου) μέρισμα από τα ψυχολογικά προβλήματα κάποιου που δεν παραδέχεται ότι τα έχει και θέλει να επιβάλει να τα αποκτήσεις κι εσύ για να μη νιώθει άσχημα; Κι όμως, είναι. Το διδάσκει ο μέγας παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Αντερσεν (1805-1875) στη σπουδαία ιστορία του «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα».
 
Εκεί βρέθηκε ένα παιδί που είπε φωναχτά αυτό που έβλεπαν όλοι και φοβούνταν να πουν: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός». Στην εποχή μας, ο βασιλιάς είναι και γυμνός και θεοπάλαβος δικαιωματιστής. Πρέπει να βρεθεί ένα «παιδί» που θα δαχτυλοδείξει το πρόβλημα, θα το ονοματίσει όπως του πρέπει, και το πλήθος θα παραδεχτεί με τη σειρά του την πραγματικότητα.
Είθε…
 

3 σχόλια:

  1. ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ... ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ ΛΕΞΗ ... ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΓΕΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΚΤΙΚΟΥ ΣΕΞ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ... ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΤΟ ... ΠΑΙΔΙ .... ΔΗΛ. ΝΕΜΟ = ΚΑΝΕΝΑΣ ... ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ, ΟΥΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΝΔΡΙΚΗ ... ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΕΛΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ. ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΠΡΩΞΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ Ο ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΤΡΑΒΕΣΤΙ... Ο ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟΣ
    ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ... ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ .... ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
    ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ .... ΦΤΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ ... Κ@ΛΟΠΑΙΔΙΑ ... ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...
    ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΥΦΤΟ .... ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΒΟΤΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ GAY, ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ, AN ME ΒΡΕΙΣ ΜΕ ΠΗΔΑΣ ... ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ... ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ .... ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΣΕ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ... ΦΑΝΕΡΑ ... ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ.... ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ ΕΣΕΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙΤΕ ΑΝΩΜΑΛΟΙ .... ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ .... ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ....
    Α.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥΣ ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΟΝ ....
    Β.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπέρδεμα; Καθόλου, απλά ο τυπάκος ψυχανεμίστηκε τι βιολί βαράνε οι επιτροπές που αποτελούνται από τους γνωστούς τύπους, έπαιξε το παιχνίδι τους και κέρδισε το βραβείο, αποδείχτηκε μάγκας και όσο υπάρχει κονομά θα το συνεχίζει όταν σταματημένα να πουλά θα γυρίσει στο φυσιολογικό, έχοντας βεβαίως φουσκωμένες τσεπούλες. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΦΙΛΕ.
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.