Σελίδες

14 Μαΐου 2024

Όταν η Ευρώπη των δύο μέτρων και των δύο σταθμών εμπαίζει τους Κύπριους και… δεν θυμάται την εισβολή

 
Η Κυπριακή Δημοκρατία επιδίωξε και, με την αποφασιστική συνδρομή της Ελλάδος, εντάχθηκε ολόκληρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δύο ήταν οι στρατηγικοί στόχοι: Η ασφάλεια έναντι της επιθετικότητας της εισβολικής Τουρκίας. Και η επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των αρχών και αξιών της Ένωσης. Ούτε ο ένας στόχος επιτυγχάνεται, ούτε ο άλλος υλοποιείται. Οι ευθύνες τεσσάρων κυπριακών Κυβερνήσεων είναι ασήκωτες, όπως και η σεισάχθεια της Ελλάδος είναι ανεπίτρεπτη. Η Λευκωσία απέτυχε εξ αρχής να δώσει δυναμικό και αποτελεσματικό «παρών» στην ΕΕ. Ενώ η κατοχική Τουρκία αλώνιζε στους κοινοτικούς διαδρόμους, η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος, ήταν σχεδόν απούσα.
 
Αμέσως με την ένταξη, η Λευκωσία όφειλε να ξεκαθαρίσει στους εταίρους ότι είναι μια κατακτημένη, και απειλούμενη από την Τουρκία, χώρα και ότι δικαιούτο αυτονόητα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους. Αντ’ αυτού, Κύπρος και Ελλάδα είναι οι μόνες χώρες της ΕΕ που επιμένουν στην ένταξη της κατοχικής χώρας στην ΕΕ, με την ψευδαίσθηση ότι θα την καλοπιάσουν. Η Τουρκία καθημερινά επιβεβαιώνει πως, αν κάποτε ενταχθεί, απαιτεί να το κάνει a la Turca, δηλ. η ΕΕ να προσαρμοστεί στις αξιώσεις της, όχι το αντίθετο. Όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού, οι εταίροι μας επιδίδονται σε βολικές υποδείξεις προς την Τουρκία, που επιμένει να θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα»!
 
Οι 27 της ΕΕ έχουν επιτύχει πολλά σε πολλούς τομείς, αλλά αποτυγχάνουν στα μείζονα: Στην κοινή εξωτερική πολιτική και στην κοινή πολιτική άμυνας. Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ένωση, κατ’ απαίτηση του υπερατλαντικού συμμάχου, επιβάλλει σκληρές κυρώσεις στη Μόσχα. Οι 27 πιστεύουν ότι θα… γονατίσουν τη Ρωσία και θα την υποχρεώσουν να τερματίσει την εισβολή. Πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο: Την έριξαν πρώτα στην αγκαλιά του κινεζικού δράκοντα και την παρώθησαν να συνεργάζεται στενά με θεοκρατικά και δικτατορικά καθεστώτα (Ιράν, Τουρκία, Βόρειος Κορέα). Την οδήγησαν στη στερέωση των BRICS (οργανισμός αναδυόμενων αγορών, που αποτελείται από πέντε χώρες: Τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Νότια Αφρική). Και στην ανάπτυξη, όχι στο γονάτισμα της ρωσικής οικονομίας. Με δραματικές, όμως, επιπτώσεις στις οικονομίες των κρατών-μελών της ΕΕ. Με απλά λόγια, οι Ευρωπαίοι πληρώνουμε πανάκριβα τη νέα σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας.
 
Θα ανέμενε κανείς πως, μετά τη ρωσική εισβολή, τις κυρώσεις και την απίστευτη βοήθεια που ΕΕ και ΗΠΑ δίνουν στην Ουκρανία, η Κύπρος και η Ελλάδα θα επισήμαιναν στους εταίρους μας την κυνική πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών που εφαρμόζουν στην περίπτωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και έναντι της τουρκικής εισβολής-κατοχής της ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας. Και θα απαιτούσαν ανάλογη συμπεριφορά έναντι της Κύπρου. Λευκωσία και Αθήνα αρέσκονται να είναι τα καλά παιδιά της ευρωπαϊκής παρέας. Το βέτο, όπλο των μικρών κρατών, δεν αξιοποιείται όσο και όπως πρέπει, επειδή λειτουργεί η αντίληψη ότι δεν πρέπει να προκαλούμε τους εταίρους και να καλοπιάνουμε την Τουρκία. 
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ενταχθούν και πρόσφατες δηλώσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της (1.5.2024), με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, επισήμανε πως «η Κύπρος ήταν πάντα στην καρδιά της ευρωπαϊκής ιστορίας και κουλτούρας» και ότι «η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό». Α, ναι; Πώς η Ευρώπη στέκεται έμπρακτα στο πλευρό μας και πώς ενεργεί, ώστε το Κυπριακό να επιλυθεί με βάση τις αρχές και αξίες της Ένωσης; Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προεκλογικά και μετεκλογικά, εκλιπαρούσε για διορισμό υψηλής ευρωπαϊκής προσωπικότητας, η οποία να συμβάλει ώστε το πρόβλημα να λυθεί δημοκρατικά και ευρωπαϊκά. Άκουσε κανείς, κάτι; Η απάντηση δόθηκε από τον πρώην ευρωβουλευτή, πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Γιαννάκη Κασουλίδη.
 
Σε δηλώσεις του (Άλφα, 1.5.2024), επισήμανε πως υπάρχει μια υποτυπώδης πολιτική συμπαράσταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον βαθμό που δεν συγκρούονται τα στρατηγικά συμφέροντα άλλων κρατών μελών. Έφερε σαν παράδειγμα τη Γερμανία, η οποία διατηρεί καλές σχέσεις με την Τουρκία. Συναφώς και η Ισπανία, που συνεργεί στην κατασκευή τουρκικού αεροπλανοφόρου, η Γαλλία, η Ιταλία, κ.λπ. Ουδείς παραγνωρίζει τα στρατηγικά συμφέροντα κρατών-μελών με την Τουρκία. Η Κύπρος και η Ελλάδα, όμως, γιατί παραγνωρίζουν τα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα; Αντί να καταγγέλλεται η Τουρκία για την κατοχή της Κύπρου και την αρπακτικότητά της στο Αιγαίο και στη Δυτ. Θράκη, θωπεύεται με τη φρούδα προσδοκία ότι θα επιλυθούν οι ελληνοτουρκικές διαφορές και το Κυπριακό. 
 
Αφού Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα δεν ενημερώνουν όσο πρέπει τους εταίρους μας για την κατοχή και την επιθετικότητα της Τουρκίας, γιατί οι Ευρωπαίοι να είναι βασιλικότεροι ημών; Στις 29/4/2024 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την έκδοση του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή στην Κύπρο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία συνιστά μνημείο πρωτοφανούς εμπαιγμού των Κυπρίων, παραπλάνησης για όσα συμβαίνουν στο νησί και εξοργιστικής παραγνώρισης της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής. Αφού μας πληροφορεί ότι: «Από τον Απρίλιο του 2004, έχουν καταγραφεί πάνω από 64 εκατομμύρια διελεύσεις της Πράσινης Γραμμής και προς τις δύο κατευθύνσεις», προσθέτει τα εξής προκλητικά: 
 
«Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι πολίτες διασχίζουν την Πράσινη Γραμμή για διάφορους λόγους: Για να κάνουν ψώνια και για να φάνε σε εστιατόρια στην άλλη κοινότητα λόγω χαμηλότερων τιμών ή λόγω του διαφορετικού φάσματος των διαθέσιμων προϊόντων· για να επισκεφθούν πολιτιστικά μνημεία ή διαφορετικές πόλεις· ή απλώς, για να επισκεφθούν φίλους (…). Η Πράσινη Γραμμή συνέβαλε καθοριστικά στο να διασφαλιστεί ότι και οι δύο κοινότητες μπορούν να απολαμβάνουν ελεύθερα την καθημερινή τους ζωή και να επωφελούνται από όσα προσφέρουν και οι δύο κοινότητες». Αυτές είναι οι έγνοιες των Κυπρίων; 
 
Και η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή; Ο εποικισμός; Η καταστροφή 580 εκκλησιών μας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας; Οι εκτοπισμένοι; Οι αγνοούμενοι; Η τουρκοποίηση και ισλαμοποίηση των κατεχομένων; Η δημογραφική αλλοίωση της Κύπρου; Η εισβολή μεταναστών; Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών είναι γελοίοι και αδίστακτα κυνικοί. Εμπαίζουν βάναυσα τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των Κυπρίων. Η εδώ αντιπροσωπία της Επιτροπής, σε ποιο ροζ συννεφάκι ζει; Και τι να πει κανείς για την εκκωφαντική σιωπή της Λευκωσίας… Να μη χαλάσουμε το κλίμα, ραγιάδες!
 

6 σχόλια:

  1. ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο δι..ΑΠΡΕΠΗΣ15 Μαΐου, 2024 12:45

    "Όταν η Ευρώπη των δύο μέτρων και των δύο σταθμών εμπαίζει τους Κύπριους και… δεν θυμάται την εισβολή" .....
    Σήμερα θα τα πω έξω από τα δόντια ως δι-ΑΠΡΕΠΗΣ, δυστυχώς και σε κάποιους επίδοξους ολετήρες εντός των τειχών μας "'έλληνες" θα τους τα ψάλλω.
    Μιλάμε λοιπόν για την δόλια Ευρώπη και CIA, που είναι τοις πάσι γνωστό ότι ήταν και είναι οι πάτρωνες της βάρβαρης παλλακίδας τους, επ αμοιβή Τουρκίας η οποία και σήμερα τους χορεύει στο ταψί και παραβλέπουμε ότι εντός των τειχών μας υπάρχουν Δούρειοι Ίπποι πολιτικοί "ελληνες" οι οποίοι με τις πράξεις τους και ημέρες τους επιθυμούν διακαώς σ' αυτό το Ελληνικό νησί, που επί 34 αιώνες μόνο αγωνίζεται για να παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ να αποκόψουν τον ομφάλιο λώρο, που το συνδέει σιαμαία με την μητέρα πατρίδα ... Για τους ξένους μπορούμε να πούμε ότι ΑΝ ΠΕΘΥΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ. ΠΑΡΤΗΝΕ ΜΟΝΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙΣ...Για την μητέρα πατρίδα όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο διότι και εξ αίματος είμαστε αδέλφια !
    Σκόπιμα προσπαθούν να μεταδώσουν ανθελληνικά αισθήματα οργής στους Έλληνες Κυπρίους, ούτως ώστε να αιτιολογήσουν ότι είναι ανθέλληνες και ως εκ τούτου και εμείς τους εγκαταλείπουμε στο έλεος του Θεού και μόνο ... Απάτριδες, Ιούδες και Εφιάλτες στη Κύπρο ριζωμένος είναι ακόμη ο πόθος για την ΕΝΩΣΗ και αν κάποια σταγονίδια σήμερα καλλιεργούν ανθελληνισμό είναι τα ίδια, που πρόδωσαν και τον αγώνα της ΕΟΚΑ ....
    Αναφερόμενος και στον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ επισημαίνω ότι και τότε οι ηρωικοί αγωνιστές μόνοι και με ίδια μέσα αγωνίζοντο, αφού στην Ελλάδα επικρατούσε το δόγμα ...ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΝΈΥΜΟΝΕΣ. ΤΟΝ ΜΕΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΟΝ ΔΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΛΟΓΩ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΑΣΦΥΞΊΑ ... Ας πάμε και στην προδοσία του 1974 ... Όταν η Κύπρος βομβαρδιζόταν ο προδότης Μπονάνος είπε ... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ... ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ και εν συνεχεία έδωσε την χαριστική βολή ο κατ ευφημισμό εθνάρχης Καραμανλής με την ιστορική φράση του Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ .... Και εάλω η Ελληνική Κύπρος. Αυτά λοιπόν τα δόγματα και σήμερα τηρούν οι κυβερνώντες της Ελλάδας....;;;; Τι μας νοιάζει ... η Κύπρος ξένη χώρα είναι και κείται και μακράν ... Ας βοηθήσουμε την φιλότουρκη «αδελφή» Ουκρανία, που βρίσκεται εγγύς .... Άθλιοι ....!!!
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ....
    ΜΠΟΥΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο δι..ΑΠΡΕΠΗΣ15 Μαΐου, 2024 12:46

    Για την ιστορία … από τότε …..
    Το 1957, 15 Ιουνίου ο φιλοκύπριος ΕΛΛΗΝΑΣ Γ. Σεφέρης τοποθετείται Πρέσβης στο Λονδίνο, το Foreign Office σχολιάζει: «Η αλλαγή πρέσβη δεν δύναται να μας είναι ευάρεστη!» Και ακολουθεί η ιταμή δήλωση του μόνιμου υφυπουργού της Αγγλικής κυβέρνησης Sir Frederick Hoyer Milar « Ο κος Σεφεριάδης (το πραγματικό επίθετο το Σεφέρη) θα είναι μάλλον ενοχλητικός…»
    Ο προφητικός Γεώργιος Σεφέρης, τον Δεκέμβριο του 1958, όταν του γνωστοποιήθηκε ότι ο Ζορλού, εν γνώσει και των Άγγλων, αλλά και της Ελληνικής κυβέρνησης έβαλε στο τραπέζι των συνομιλιών σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που ευνοούσε την Τουρκία, διαμήνυσε οργισμένος, ο Έλληνας, αντιζυριχικός, ενωτικός και φιλοκύπριος Σεφέρης στον προϊστάμενο του Ευάγγελο Αβέρωφ με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό Καραμανλή:
    «Με αυτά που κάνετε θα φέρεται τους Τούρκους στη Κύπρο!» κλπ. Μικρό απόσπασμα. Λακωνική φράση με αυτονόητο συμπέρασμα…
    Μια από τις πολλές επισκέψεις του φιλοκύπριου Νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη στη αδελφή Κύπρο ήταν το 1953…Έγραψε τότε ένα καταπληκτικό ποιητικό κείμενο, που μεταφορικά απευθυνόταν στος Άγγλους κατακτητές…..αλλά και άλλους αποδέκτες. ( Πως να τον ήθελαν οι άσπονδοι φίλοι Άγγλοι;)
    Η γης δεν έχει κρικέλια για να την πάρουν στον ώμο και να φύγουν μήτε μπορούν, όσο κι αν είναι διψασμένοι να γλυκάνουν το πέλαγο με νερό μισό δράμι. Και τούτα τα κορμιά πλασμένα από ένα χώμα που δεν ξέρουν, έχουν ψυχές. Μαζεύουν σύνεργα για να τις αλλάξουν, δε θα μπορέσουν, μόνο θα τις ξεκάμουν αν ξεγίνουνται οι ψυχές. Δεν αργεί να καρπίσει τ’ αστάχυ, δε χρειάζεται μακρύ καιρό για να φουσκώσει της πίκρας το προζύμι, δε χρειάζεται μακρύ καιρό το κακό για να σηκώσει το κεφάλι, κι ο άρρωστος νους που αδειάζει δε χρειάζεται μακρύ καιρό για να γεμίσει με την τρέλα, νῆσός τις ἔστι …ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ!».
    ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ …..ΣΥΓΧΩΡΕΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ …..
    ΜΟΝΟ Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΛΑΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΤΑΝ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ….! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
    ΜΠΟΥΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπληρώνω ....
    ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ.

    Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 104ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΘΕΝ ΚΑΚΕΙΘΕΝ…. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ.
    Αρχιεπίσκοπος: Ζούμε, ακόμα, μακριά από τη μητρική αγκάλη της Ελλάδος
    Χωρίς την Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουμε ….
    O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος στη «Σ»: «Αν πέσει η Κύπρος, πέφτει και η Ελλάδα»
    Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος εξέφρασε τις ειλικρινείς του ευχαριστίες και τη βαθιά συγκίνησή του για τη μεγάλη τιμή όπως είπε που του αποδόθηκε η οποία τιμή θεωρεί πως αποδίδεται στον δισχιλιόχρονο θεσμό που εκπροσωπεί και που έχει άμεση σχέση με την επιβίωση του ελληνισμού στην Κύπρο. «Ως άτομο δεν νιώθω να έχω προσφέρει κάτι το σημαντικό για να δικαιούμαι της ιδιαίτερης αυτής τιμής. Κάθε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, όμως, από τη θέση του είναι πρωταγωνιστής σε όλους τους αγώνες του λαού για ελευθερία, προκοπή και ανάπτυξη. Σ’ αυτόν, λοιπόν, τον θεσμό, που είναι η εστία και του θρησκευτικού και του εθνικού φρονήματος του Κυπριακού λαού νιώθω να απονέμεται, σήμερα, η τιμή».
    Αναφέρθηκε στους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα τη Θράκη και την Κύπρο, οι οποίοι όπως είπε αναπτύχθηκαν κυρίως με την ίδρυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς είναι πολλοί οι Κύπριοι που σπούδασαν και σπουδάζουν στην Αλεξανδρούπολη και πολλοί Αλεξανδρουπολίτες που σπουδάζουν στην Κύπρο. «Δεσμός, ωστόσο, ακατάλυτος και ιδιαίτερα συνεκτικός ανάμεσά μας, παραμένει η κοινή Ελληνική μας καταγωγή…, οι κοινές αγωνίες για τα εθνικά μας θέματα, η χαρά για τις εθνικές επιτυχίες, η θλίψη για τις αποτυχίες, η ικανοποίηση για την συνεισφορά μας στον παγκόσμιο πολιτισμό…», δήλωσε.
    Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης είπε «…ευνοηθήκατε από το Θεό περισσότερο απ’ ότι εμείς. Ζείτε 104 χρόνια ελεύθεροι. Εμείς ζούμε, ακόμα, μακριά από τη μητρική αγκάλη της Ελλάδος, με το όραμα της οποίας έζησαν και απέθαναν οι πρόγονοί μας, οι ήρωες και οι μάρτυρες των τελευταίων οκτώ αιώνων…».
    Αναφερόμενος στην πορεία του Κυπριακού είπε μεταξύ άλλων: «…Η Τουρκία, που κωλυσιεργώντας για 50 χρόνια, πέτυχε να ξεχασθεί από τη διεθνή κοινότητα η υφή του ζητήματός μας και να επέλθει κόπωση στον λαό μας, δεν κρύβει πια τις προθέσεις της. Πρόθεση και επιδίωξή της ανέκαθεν ήταν, και τώρα απλώς δεν αποκρύβεται, η ανάκτηση της Κύπρου. Η κατάληψη, δηλαδή, και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.…Καλούμαστε όλοι οι Έλληνες να ανασυνταχθούμε. Όπως οι πρόγονοί μας, έτσι και εμείς, δεν θα πρέπει να αυταπατόμαστε και να περιμένουμε την ελευθερία μας από ξένα χέρια. Και να καταλάβουμε ότι αν δεν έχουμε ισχύ δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε στόχους. Μα και ότι αν δεν έχουμε σαφείς στόχους η ισχύς δεν έχει αντίκρισμα. Και να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε και τις δυο αυτές μειονεξίες μας».....
    Μ.Ρ, ΑΠΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΜΥΡΤΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΡΗΝΗΣΕ ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπουμεραγκ και τους κατατροπωσες και τους κατατρυπησες τους αθλιους ανιστορητους επιλησμονες....αλλα και αχαριστους αφου η Κυπρος δεν ελειψε ποτε απο κανενα εθνικο αγωνα της μητερας πατριδας....
    Π.Β. Μικρασιατισα και προσφυγας απο Αμμοχωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο υπάρχουν Έλληνες της Κύπρου που έστω και μόνοι αγωνίζονται η Κύπρος δεν θα χαθεί πλην αν προδωθεί ξανά.
    Ο ηρωικός δτής μας της ΕΛΔΥΚ Σταυρουλόπουλος ΔΉΛΩΣΕ... ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ ..
    Πηλ. Χαρ. ΕΛΔΥΚ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και πολύ ευπρεπής είναι ο Μπούμεραγκ και πολύ διαβασμένος. Ας τους τσακίζει τους μειοδότες.
    Μ. Μπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.