Σελίδες

18 Μαΐου 2024

Πολιτική αναταραχή με αφορμή την ντροπιαστική εισήγηση Μπακογιάννη για Κοσσυφοπέδιο

Ατόπημα επικών διαστάσεων αποδείχθηκε η εισήγηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης της κας Μπακογιάννη(βουλευτού της ΝΔ και πρώην υπουργού στο ΥΠΕΞ) μετά την ανακοίνωση της ΕΕ και των 5 Πρεσβειών(Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, ΗΒ, ΗΠΑ) και την επιστολή των κυβερνήσεων της Ιταλίας, Γαλλίας και Γερμανίας προς την Κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου. Με τις παρεμβάσεις καλείται η τελευταία να εφαρμόσει υψηλότερα κριτήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην Ενωση των Σερβικών Δήμων. Απομακρύνεται επομένως η πιθανότητα να ενταχθεί το Κοσσυφοπέδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως πλήρες μέλος όπως είχε εισηγηθεί η κυρία Μπακογιάννη.
 
Η επονείδιστη και εθελόδουλη εισήγηση της κυρίας Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης υπέρ του Κοσσυφοπεδίου απέδειξε την έλλειψη πολιτικής οξυδέρκειας σε ένα θέμα που θα μπορούσε να προκαλέσει εστία νέων γεωπολιτικών εντάσεων στον ευαίσθητο χώρο των Δυτικών Βαλκανίων και γι΄ αυτό αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πολιτικά ανεπαρκής απέναντι στα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας.
 
Αποδεικνύεται ταυτόχρονα και η πολιτική ανεπάρκεια του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν τόσο σοβαρά ζητήματα δεν έχουν συντονισθεί πρωταρχικά με το ΥΠΕΞ το οποίο εδήλωσε (μέσω του κ Γεραπετρίτη) ότι δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση της κας Μπακογιάννη. 
 
Είναι εμφανής η επικοινωνιακή και προσωποπαγής διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα στελέχη της και η οποία ενώ δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στον ελληνικό λαό θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.