Σελίδες

21 Μαΐου 2024

Ντροπή κυρία Μενδώνη.

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
 
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκε την Τουρκία, προκειμένου να παρακολουθήσει με τον Τούρκο ομόλογό της την πρεμιέρα παράστασης “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” στο πολιτιστικό κέντρο “Ατατούρκ”! Τυχαία η επιλογή; Όχι βέβαια γιατί οι Τούρκοι δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη!
 
Γι΄ αυτήν την παράσταση συνεργάστηκαν το Κρατικό Θέατρο της Τουρκίας και ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη).
 
Στο ευρύτερο πλαίσιο βεβαίως – βεβαίως των διαχρονικών (από την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία (;;;)!
 
Αυτή η παράσταση συγκροτείται από Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς!
Έτσι η κυρία Μενδώνη αρκέστηκε στο τυράκι και δεν είδε την φάκα!
Αφού θεώρησε πως αυτή η παράσταση έφερε κοντά τους καλλιτεχνικούς Οργανισμούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες μεταξύ των δυο χωρών (;;;)!
 
Ωστόσο η κυρία Υπουργός δεν είδε την φάκα, ή δεν την ένοιαξε ιδιαίτερα!
Από την στιγμή που φωτογραφήθηκε έχοντας πίσω της το “μεγαλοπρεπές” κάδρο του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!
 
Αυτό λοιπόν που είναι αδιανόητο για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για την κυρία Μενδώνη είναι μια ευτυχής φωτογραφία!
 
Επισημαίνοντας και το φαρδύ χαμόγελο της κυρίας Υπουργού στην φωτογραφία! Και να μην ξεχάσει σε αντίστοιχη επίσκεψη στην Ελλάδα του Τούρκου ομολόγου της, η κ. Μενδώνη να τον βάλει να φωτογραφηθεί έχοντας πίσω του κάδρο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ή του Νικηταρά, επονομασθείς ως Τουρκοφάγος!
 
Για να διαπιστώσει τον τουρκικό πατριωτισμό, σε αντίθεση με τον ελληνικό ωχαδερφισμό!!

4 σχόλια:

  1. Όποιος δεν ντρέπεται ο κόσμος είναι δικός του. Τιμούμε έμμεσα και άμεσα τους εγκληματίες και υποκλινόμαστε στο "μεγαλείο" του αρχιδολοφόνου Αττατούρκι.
    Πολιτιστικό κέντρο ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ .... Τίποτα δεν είναι τυχαίο ...
    Εκτός από το μουσείο Αττατούρκ, που δήθεν είναι και η κατοικία του βάρβαρου στη Θεσσαλονίκη. Ας προχωρήσουμε να κτίσουμε και εμείς ένα μέγαρο για τις θηριωδίες του έναντι των Ελλήνων .... Το τολμάτε ενδοτικοί, ανθέλληνες σημερινοί ραγιάδες ....
    Η Τουρκιά και η ουχιά δεν έχουνε μπιστιά. Τόση βλακεία σας πλημυρίζει που δεν το αντιλαμβάνεστε;
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επ ευκαιρία και αφού είναι επίκαιρο το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων και των Μικρασιατών, αδελφών από τον αρχιεγκληματία Αττατούρκ, που πρότεινε τότε ο Βενιζέλος για *Νόμπελ Ειρήνης .... εσείς άθλιοι αξιωματούχοι “έλληνες”, που περήφανοι φωτογραφίζεστε κάτω από το πορτραίτο του... φροντίστε να επαναφέρετε ίδια επιστολή, για τον φίλο σας Ερντογάν ή όμοιους του .... Θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι Τούρκοι ΒΑΡΒΑΡΟΙ ...., που το 1974 διέπραξαν ίδια εγκλήματα στην Ελληνική Κύπρο ....Όμως Τούρκους φιλεύετε μεν και κ@λο φυλάγετε δε.....
    *Στην επίσημη ιστοσελίδα των Βραβείων Νόμπελ μπορεί κανείς ακόμα και σήμερα να βρει καταχωρισμένη την υποψηφιότητα του Μουσταφά Κεμάλ το 1934, τη χρονιά που πήρε το προσωνύμιο «Ατατούρκ» (πατέρας των Τούρκων).
    Η πρόταση έγινε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στα σχόλια υπάρχει η σημείωση ότι, αν και το όνομα προστέθηκε στην τελική λίστα, εντούτοις δεν υπάρχει γραπτή αξιολόγηση της υποψηφιότητας.
    Όσο και αν φαίνεται αδιανόητη μια τέτοια κίνηση, ιδίως όταν έχουν προηγηθεί τα εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού στοιχείου στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και η Μικρασιατική Καταστροφή, η επιστολή (γραμμένη στα γαλλικά) βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη, στο αρχείο Ελευθέριου Βενιζέλου.epistoli-venizeloy-nobel-1-750x1019.jpgepistoli-venizeloy-nobel-2-735x1024.jpgepistoli-venizeloy-nobel-3-733x1024.jpg
    Προσέξτε ....Η πρόταση έγινε, όπως γράφει, διότι είχε διακρίνει την πιθανότητα συνεννόησης με την αναγεννημένη Τουρκία, η οποία βγήκε από τον πόλεμο ως εθνικό κράτος. «Της τείναμε το χέρι, το οποίο εκείνη δέχθηκε και έσφιξε με ειλικρίνεια» είναι η χαρακτηριστική φράση. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή και σήμερα .....
    Τείνατε λοιπόν την χείρα σας και όταν οι Τούρκοι θα την σφίξουν ... μετά θα λείπου όλα τα δάκτυλα σας .....
    Π.Β. Μικρασιάτισσα, που από την πολυμελή οικογένεια της γλύτωσαν τυχαία μόνο η μητέρα της και γιαγιά της, που φιλοξενήθηκαν τότε στην Κύπρο μας....
    Και το 1974 για δεύτερη φορά καταντήσαμε πρόσφυγες από Αμμόχωστο όπου κατοικούσαν και οι περισσότεροι συγγενείς και φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν πηγαίνετε στη Τουρκία εσείς άθλιοι ραγιάδες για φιλοφρονητικές επισκέψεις, να κουβαλάτε και ένα χαλάκι, όπως οι άπιστοι, για να γονατίζετε και να τους κάνετε τεμενάδες .... Μετά από αυτό έρχεται και η περιτομή. Αν πονέσετε θα σας απαλύνουν τον πόνο με ένα μακρουλό λουκούμι ....
    Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικα και μοναδικα σχολια.
    Ντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.