Σελίδες

26 Μαΐου 2024

Πρωταθλητής Ευρώπης ο εκπληκτικός Παναθηναϊκός, γονάτισε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80

Ένας εντυπωσιακός Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 80-95 και κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητής Ευρώπης βάζοντας το έβδομο αστέρι στη φανέλα του. 
 
Καταιγιστικοί οι Μαδριλένοι στο πρώτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να χτίσουν διψήφια διαφορά με καλή άμυνα και ορθές επιλογές στην επίθεση δημιουργώντας προβλήματα στο «τριφύλλι». 
 
Οι παίκτες του Άταμαν περιόρισαν τα λάθη, έπαιξαν εκπληκτική άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά και να φτάσουν ακόμη και στο -1 αλλά δυο τρίποντα των Ισπανών αύξησαν ξανά το προβάδισμα τους, το οποίο μειώθηκε στο +5 με καλάθι του Σλούκα.
 
Οι «πράσινοι» μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στην τρίτη περίοδο και στο 24' κατάφεραν να προσπεράσουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με δύο πόντους (56-58) με τρίποντο του Ναν. Περιόρισαν την επίθεση της Ρεάλ που έκανε αρκετά λάθη και έμεινε μόλις στους επτά πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο και κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα και να χτίσουν διαφορά τεσσάρων πόντων. 
 
O Παναθηναϊκός είχε το μομέντουμ και στο 32' ανέβασε τη διαφορά στο +8 με τρίποντο του Μήτογλου και του Γκραντ (65-73). 
 
Η Ρεάλ γύρισε την άμυνα σε ζώνη και με τρίποντο του Γιουλ μείωσε σε 71-73 αλλά ο Σλούκας απάντησε για το 71-76 και με δεύτερο προσωπικό τρίποντο έκανε το 71-79. 
 
Ο Γιουλ απάντησε κάνοντας το 74-79 και ο Ταβάρες με καλάθι μείωσε στους τρεις αναγκάζοντας τον Αταμάν να πάρει τάιμ άουτ. 
 
Ο Ναν έκανε το 76-83 απέναντι στον Ταβάρες τρία λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης ενώ με ένα τρίποντο ο Μήτογλου έδωσε αέρα 10 πόντων στο «τριφύλλι» και ο Λεσόρ με δύο εύστοχες βολές ανέβασε τη διαφορά στο +12. 
 
Οι Μαδριλένοι έδειχναν να έχουν χάσει τη συγκέντρωση τους, έχαναν το ένα τρίποντο μετά το άλλο και ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ένα μικρό μπασκετικό θαύμα και έραψε το έβδομο αστέρι στη φανέλα του επιστρέφοντας στο θρόνο του μετά από 13 χρόνια. 
 
Τα δεκάλεπτα: 36-25, 54-49, 61-65, 80-95
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.