Σελίδες

19 Μαΐου 2024

19 ΜΑΙΟΥ 2024 ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Του Στρατηγού Κουτρή Σταύρου, Υποψηφίου Ευρωβουλευτού με τη ΝΙΚΗ
 
Ημέρα Μνήμης και σεβασμού στις 353.000, Ελληνικές ψυχές του Πόντου.
 
Δεν επιζητάμε οίκτο, δεν επιζητάμε εκδίκηση, επιζητάμε σαφή και ξεκάθαρη αναγνώριση της γενοκτονίας και την ειλικρινή συγγνώμη του επίσημου Τουρκικού κράτους. 
 
Δολοφονήθηκαν, Βιάστηκαν, Βεβηλώθηκαν και εμείς οι απόγονοι τους, οφείλουμε να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για την παγκόσμια αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας. Γιατί όσο δεν αναγνωρίζεται και δεν ζητείται μια ειλικρινής συγνώμη, ίδια εγκλήματα θα γίνονται ενάντια στον Ελληνισμό από την κατά τα άλλα «φίλη» και «σύμμαχο» Τουρκία, (Δεκεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη, Κυπριακό, Ίμια κλπ.) 
 
Ο Ποντιακός Ελληνισμός σταθερός στις αξίες του γένους, αλλά και της βαθιάς πίστης του στα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού, αγωνίστηκε, θυσιάστηκε και μετανάστευσε σε όλες τις γωνιές του κόσμου με μόνη σκέψη τον αγώνα και την δικαίωση των χαμένων 353.000 ψυχών, των παιδιών που έδυσαν πριν ανατείλουν, των βιασμένων γυναικών, των καμένων Χριστιανικών κειμηλίων που απλώνονται σε όλη την επικράτεια του Πόντου, των χωμάτων που με αίμα και κόπο ποτίστηκαν με τους αιώνες παρουσίας τους σε αυτά.
 
Ἕνας ἀητός σηκώθηκε, παρότι λαβωμένος
καί τήν φωληά του ἄφησε, ‘πό δαίμονες διωγμένος
καί πέταξε κι ὑψώθηκε καί σ’ ἄλλην γῆν πατρίδα
νέαν φωληά ξανάστησε καί νέαν πιά ἑλπίδα.
 
Μά (οὐ)δέποτε δέν ξέχασε, τί ἄφησεν ξοπίσω
καί κάθε μέραν ἔλεγε, μιάν μέραν θά γυρίσω
καί τότες πιά ἐβούρκωνε καί στέναζαν μαζί του,
τά τῶν προγόνων μνήματα κι οἱ πρόσφατοι νεκροί του,
 
ὅσες χιλιάδες σφάχτηκαν, γέροι γυναῖκες νέοι,
μά μές στά τραγωδίας του, ξάι κι θρηνεῖ καί λέει,
ἡ Ρωμανία κι ἄν ἐπέρασεν, ἀνθεῖ καί φέρει κι ἄλλο
κι ἀργά ἤ κι ἴσως γρήγορα, μετάνοι-α θά βάλω,
 
πάλι ξανά στά μέρια μου, στήν Σουμελᾶ καί πάλι,
λεύτερος ἀπ’ τούς δαίμονες, μέ ὄρθιο κεφάλι.
 
(Ποίημα του ποιητού Μνήμων)
 
‘’Τηδέν κι’ ανασπάλω, για τα τεινς που εχάθαν’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.