Σελίδες

30 Απριλίου 2024

Το Environmental Health Trust αποκαλύπτει κρυφές δοκιμές κινητών τηλεφώνων της FCC που δείχνουν ότι τα ανθρώπινα «Όρια Έκθεσης» σε ακτινοβολία, ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ!

Μετάφραση: Απολλόδωρος
23 Απριλίου 2024 | | Διαβάστε το εδώ
 
Δελτίο Τύπου
 
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, DC, 22 Απριλίου 2024 - Το Environmental Health Trust (EHT) αποκάλυψε σήμερα ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) απέκρυψε τα αποτελέσματα δοκιμών που δείχνουν ότι η ακτινοβολία υπερέβαινε τα ομοσπονδιακά όρια όταν τα smartphones βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το ανθρώπινο σώμα, όπως στην τσέπη ενός παντελονιού. Η FCC προφανώς παρέλειψε να γνωστοποιήσει αυτές τις πληροφορίες στο Εφετείο των ΗΠΑ για το D.C. Circuit.
 
Το 2019 ο οργανισμός εξέτασε διάφορα μοντέλα smartphones των Apple, Samsung, Blu και Motorola για τα επίπεδα ακτινοβολίας SAR κινητής τηλεφωνίας.
 
Τα αποτελέσματα των δοκιμών της FCC για τα τηλέφωνα στην τσέπη (2 mm) δεν είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2023, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα στην EHT ως αποτέλεσμα αιτήματος του Freedom of Information Act (FOIA - Νόμος για την Ελευθερία της Πληροφορίας). Η επιστολή FOIA της FCC αναφέρει ότι για ορισμένα τηλέφωνα: «Παρατηρήσαμε ότι σε απόσταση διαχωρισμού 2 mm, τα όρια έκθεσης σε ραδιοσυχνότητες (RF) της FCC ξεπεράστηκαν».
 
Η EHT υπέβαλε επίσης προσφυγή στην FCC, καθώς επτά αρχεία παρακρατήθηκαν από την απάντηση FOIA. Η προσφυγή δεν έχει εξεταστεί.
 
Το 2019, όταν η FCC διεξήγαγε τις δοκιμές, είχε επίσης ανοιχτή διαδικασία θέσπισης κανόνων σχετικά με τα όρια της εποχής του 1996 που αφορούν την έκθεση του ανθρώπου σε ασύρματη ακτινοβολία. Την έκδοση κανόνων από την FCC ακολούθησε προσφυγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η FCC και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων να υποβληθούν σε δικαστική παραπομπή τον Αύγουστο του 2021.
 
«Η FCC και ο FDA δεν αποκάλυψαν αυτές τις δοκιμές κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της δικαστικής υπόθεσης και δεν έχουν ακόμη απαντήσει στην παραπομπή που διατάχθηκε από το δικαστήριο, γεγονός που προκαλεί σοβαρή ανησυχία», δήλωσε ο Kent Chamberlin, νέος πρόεδρος της EHT.
 
Η Theodora Scarato, αντιπρόεδρος της EHT για θέματα πολιτικής και εκπαίδευσης δήλωσε: «Γιατί η FCC διεξήγαγε αυτές τις δοκιμές και στη συνέχεια αποφάσισε να μη δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα στο κοινό, ενώ διενεργούσε διαδικασία θέσπισης κανόνων για το ίδιο θέμα; Γιατί η FCC αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα αρχεία σχετικά με το θέμα αυτό; Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επιτρέπουν στα τηλέφωνα να δοκιμάζονται με όποια απόσταση διαχωρισμού θέλουν οι εταιρείες. Τα τηλέφωνα πρέπει να δοκιμάζονται με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται. Παιδιά και ενήλικες χρησιμοποιούν και μεταφέρουν τηλέφωνα πιεσμένα στο σώμα τους για ώρες κάθε μέρα. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό πρόγραμμα εποπτείας και συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένης της επιτήρησης των εκπομπών RF και των επιπτώσεων στην υγεία μετά την κυκλοφορία. Ήρθε η ώρα για μια νέα προσέγγιση στις δοκιμές κινητών τηλεφώνων, η οποία θα αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα σήμερα».
 
Η προσφυγή FOIA και ολόκληρη η απάντηση FOIA της FCC είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της EHT εδώ: https://ehtrust.org/environmental-health-trust-foia-project/.
 
Το Environmental Health Trust είναι μια μη κερδοσκοπική επιστημονική δεξαμενή σκέψης 501(c)3 που προωθεί ένα υγιέστερο περιβάλλον μέσω της έρευνας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής. Το EHT διεξάγει έρευνα αιχμής σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους για την υγεία και συνεργάζεται με τις κοινότητες, τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και τους φορείς χάραξης πολιτικής για την κατανόηση και τον μετριασμό αυτών των κινδύνων. Το Environmental Health Trust είχε μια ευνοϊκή απόφαση του Εφετείου των ΗΠΑ στην υπόθεσή του κατά της FCC. Οι επιστήμονες του EHT κατέθεσαν σε ακροάσεις της Γερουσίας το 2009 και σε ακρόαση του Κογκρέσου το 2008 για την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων - την τελευταία που πραγματοποιήθηκε ποτέ. Οι επιστήμονες του EHT συνέχισαν να δημοσιεύουν μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία και διοργάνωσαν πολυάριθμα εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια για το θέμα. Οι επιστημονικές δημοσιεύσεις της EHT έχουν υποβληθεί στο αρχείο της FCC ως κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ehtrust.org για περισσότερες πληροφορίες. 
 
Δικτυογραφία:
Environmental Health Trust Reveals Concealed FCC Cell Phone Tests Showing Human Radiation ‘Exposure Limits Were Exceeded’ - Truth Comes to Light

Η Λαμπρή των Ελλήνων!

Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης
 
Όλοι οι Έλληνες ορθόδοξοι Χριστιανοί απανταχού γης, γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες το Πάσχα, τη Λαμπρή των Ελλήνων, με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Ανάσταση του Χριστού. Μια Ανάσταση όμως που δεν έρχεται από μόνη της, αλλά ακολουθεί μια περίοδο νηστείας και παθών του Χριστού. 
 
Η νηστεία, τα πάθη και η Ανάσταση, θέλουν να μας δείξουν ότι στη σημερινή εποχή του πληθωρισμού της κενολογίας και της ξύλινης γλώσσας, μέσα στο θολό αυτό κόσμο που ζούμε, φυλακισμένοι στην κυριολεξία στις συντεταγμένες του χώρου και του χρόνου καθώς και στη σκλαβιά της καθημερινότητάς μας, υπάρχει διέξοδος.
 
Και η διέξοδος αυτή είναι η πίστη στο Χριστό και στη διδασκαλία του, που σημαίνει αισιοδοξία και πίστη στη δικαίωση κάθε αγώνα που κάνουμε στη ζωή μας. Γιατί:
 
- Δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς αγώνα
- Δεν υπάρχει νόστος χωρίς ταλαιπωρία
- Δεν υπάρχει Ιθάκη χωρίς Οδύσσεια
- Δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς Γολγοθά
 
Τι μπορούμε τώρα να κάνουμε εμείς στην πράξη για να αγγίξουμε έστω και ελάχιστα το νόημα των ημερών; Πως μπορούμε να βιώσουμε αυτή τη διέξοδο στον ανέραστο και ταλαίπωρο αυτό κόσμο που ζούμε; 
 
Η απάντηση είναι μια και απλή. Εάν ξεπεράσουμε και νικήσουμε τα δικά μας πάθη, τις δικές μας αδυναμίες. Αυτή τη φορά λοιπόν, ας σταθούμε διαφορετικά. Ας κοιτάξουμε εσωτερικά τον εαυτό μας. Αν αναγνωρίσουμε τα δικά μας πάθη και τα ξεπεράσουμε τότε πετύχαμε τη μεγαλύτερη των νικών στη ζωή μας. 
 
Ας νικήσουμε το μεγαλύτερο των παθών, τον εγωισμό μας. Ας ρίξουμε τον εγωισμό μας, πλησιάζοντας τον συνάνθρωπό μας, κάνοντας εμείς το πρώτο βήμα, έστω και με ένα τηλεφώνημα, για επανασύνδεση κάποιων σχέσεων με συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, με τα οποία βρισκόμαστε σε απόσταση. Ας πούμε εμείς πρώτοι Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Η ικανοποίηση που θα νοιώσουμε θα είναι απίστευτη. 
 
Ας νικήσουμε τη δύναμη του χρήματος, κάνοντας ελεημοσύνη. Δεν έχει σημασία πόσα θα δώσουμε. Αρκεί να δώσουμε και θα αισθανθούμε την ικανοποίηση ότι δεν είμαστε σκλάβοι του χρήματος, αλλά εμείς το κυβερνάμε και όχι αυτό εμάς.
 
Ας θερμάνουμε την καρδιά μας με μια προσευχή σε μια εκκλησία και πίστη στον Χριστό. Ας κοινωνήσουμε με σεβασμό, πίστη και αγάπη. Κι ας μη νηστεύσαμε καθόλου. Η πασχαλιάτικη ευχή, πριν από τη Θεία κοινωνία καλεί «νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες» να κοινωνήσουν. 
 
Αυτή είναι η Λαμπρή των ορθοδόξων Ελλήνων! 
 
Καλή Ανάσταση! Χρόνια Πολλά! 
 
Νικόλαος Ταμουρίδης 
Αντιστράτηγος (ε.α) - Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ

Σύντομα και στην Ελλάδα: O γκέι σχεδιαστής Simon Jacquemus μοστράρει τα νεογέννητα δίδυμα που αγόρασε, «σαν 2 πατάτες» απ’ τη λαϊκή

Απόλυτη εκμηδένιση της γυναίκας - Το γκέι ζευγάρι παρουσίασε με... καμάρι τα βρέφη που έκλεψε επί χρήμασι από μια μητρική αγκαλιά
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης
 
Παρά το γεγονός ότι η ανωμαλία στεφανώνεται πλέον από την πλειοψηφία του κόσμου, δόξα τω Θεώ υπάρχουν ακόμα υγιείς αντιδράσεις, τόσο στην Ελλάδα – όσο και στο εξωτερικό. 
 
Ακόμα και στην – ξεχαρβαλωμένων ηθών – κοινότητα του Instagram, έλαβε χώρα κάτι το εντυπωσιακό. Πλήθος κόσμου αποδοκίμασε την ανάρτηση του γνωστού σχεδιαστή μόδας Simon Porte Jacquemus, ο οποίος ανακοίνωσε ότι απέκτησε δίδυμα με τον «σύζυγό» του. Και όταν λέμε «απέκτησε», εννοούμε ότι τα αγόρασε μέσω παρένθετης μητέρας. 
 
Ο σχεδιαστής έγραψε στην ανάρτηση: 
«Μία και Σαν. Καλώς ήρθατε στη γη, αγάπες μας. Σας αγαπάμε τόσο πολύ. Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα μαζί σας. Ο μπαμπάς Μάρκο και ο μπαμπάς Σιμόν». 
 
Αν και τα περισσότερα σχόλια προήλθαν από αποχαυνωμένους ανθρώπους που αναλώθηκαν σε γλυκανάλατες ευχές, αδιαφορώντας για την απάνθρωπη πράξη που μοστράριζαν ξεδιάντροπα οι γκέι «μπαμπάδες», ένας μεγάλος αριθμός σχολίων αποδοκίμασε το εμπόριο βρεφών που αξιώνει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Πολλά σχόλια σβήστηκαν από τους «δημοκράτες μπαμπάδες», αλλά και πάλι έμειναν αρκετά για να μαρτυρούν την κατακραυγή. 
 
Κάποιος έγραψε πολύ ορθά ότι τα δίδυμα μωρά παρουσιάζονται σαν να αγόρασαν 2 πατάτες από το σούπερ μάρκετ. Κάποιος άλλος με καυστική διάθεση ρωτάει αν τους ήρθαν… φθηνότερα τα μωρά επειδή ψώνισαν δύο. Άλλος λέει στον σχεδιαστή ότι αφού τελείωσε τη «μόστρα» του, τώρα να επιστρέψει τα μωρά στη μάνα τους. Άλλος ρωτάει πόσο κόστισαν τα… μεταφορικά. Μια γυναίκα έγραψε: «Το να είστε γονείς δεν είναι δικαίωμα. Δεν μπορείτε να αγοράζετε την υγεία των γυναικών και να νοικιάζετε το σώμα και τα όργανά τους». 
 
Σχόλια που φαντάζουν σαν μερικές νησίδες λογικής στον ωκεανό μιας διεστραμμένης «αγάπης» που δικαιολογεί ακόμα και το δουλεμπόριο. Δούλη της ανέχειας και της εξαγοράς η μάνα – ισόβιοι δούλοι μιας ανώμαλης πραγματικότητας τα παιδιά. 
 
Δύο μωρά εκλάπησαν από την αγκαλιά της μητέρας τους, και εκτίθενται σαν φρεσκοαγορασμένο εμπόρευμα, σαν γκατζετάκια που τους κάνανε «unboxing» από την κοιλιά της μάνας. Ο Jacquemus στην ανάρτηση του δεν αναφέρει ούτε ΜΙΣΗ λέξη για τη δύστυχη μάνα που γέννησε αυτά τα ταλαίπωρα μωράκια. Ακόμα και ένα κινητό να παραγγείλεις, θα γράψεις μια κριτική για το κατάστημα αν σε εξυπηρέτησε καλά. Και για 2 δίδυμα αγγελούδια δεν λένε τίποτα. Η μητέρα τους είναι σαν να μην υπάρχει. Σαν να μην υπήρξε ποτέ. Σαν να έπεσαν από δέντρο τα μωρά. Ο ρόλος της γυναίκας εκμηδενίζεται εντελώς. Η γέννηση και η μητρότητα διαγράφονται από τα πρακτικά. Παρουσιάζουν ένα κλεμμένο θαύμα της ζωής σαν εντελώς δικό τους. 
 
Καταδικάζουν τα παιδιά σε μια σακατεμένη ζωή, ξεριζωμένα από τη ρίζα τους και αναθρεμμένα σε συνθήκες ενός ψυχικού ακρωτηριασμού. Πλούσιοι ομοφυλόφιλοι που αγοράζουν τις μήτρες γυναικών, στο όνομα της ισότητας και των δικαιωμάτων. Και τολμάνε να μαγαρίζουν το όνομα της αγάπης σε μια συνθήκη όπου τα πάντα γίνονται εμπόριο. Ακόμα και ο άνθρωπος. 
 
Σου λέει ο σχεδιαστής και κάθε τέτοιος κηδεμόνας: άκουσε κοινωνία, έχω λεφτά, πληρώνω και διαγράφω τη μητέρα από τον κόσμο του παιδιού με μια συμβολαιογραφική πράξη. Οι νόμοι μου το επιτρέπουν (οσονούπω και στην Ελλάδα), οι κλινικές με παρακαλάνε, οι νεοεποχίτες επιστήμονες με ευλογούνε και τα σχολεία φτιάχνουν παιδεία στα μέτρα μου. 
 
Στα πρότυπα της ναζιστικής ευγονικής, αναβιώνει σήμερα (πολύχρωμο) το γερμανικό πρόγραμμα Lebensborn (Πηγή της Ζωής) όπου προκειμένου να εξασφαλιστεί η «φυλετική κληρονομιά» του Τρίτου Ράιχ, χιλιάδες γυναίκες που πληρούσαν τα «φυλετικά κριτήρια», χρησιμοποιούνταν σαν εκκολαπτικές μηχανές και γεννούσαν τα παιδιά Γερμανών στρατιωτών, τα οποία και ανατρέφονταν με τις «αρχές» της Σβάστικας. 
 
Κάποιοι που έχουν αλωθεί μεν από τη ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα, αλλά κάτι ακόμα «κλωτσάει» μέσα τους (η συνείδηση που πεθαίνει είναι) αποδοκίμασαν το γκέι «ζευγάρι» γιατί δεν επέλεξαν να υιοθετήσουν δυο παιδιά, αλλά προτίμησαν να τα αγοράσουν. Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, ακόμα και για τα κατοικίδια έχει κυριαρχήσει πλέον η κουλτούρα της υιοθεσίας, ενώ η εκτροφή σκύλων έχει πέσει σε δυσμένεια εδώ και χρόνια, ως πρακτική στυγνής εκμετάλλευσης. Αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό και στη χώρα μας. 
 
Φανταστείτε δηλαδή ότι στις κοινωνίες μας, ακόμα και για τα σκυλιά κυριαρχεί το σκεπτικό να μην γίνονται εμπόρευμα, αλλά για τα βρέφη η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν βρίσκει κανένα πρόβλημα στην «εκτροφή» τους σε μήτρες και την αγοραπωλησία τους. Ολόκληρες διαφημιστικές καμπάνιες έχουν επιστρατευτεί για τις υιοθεσίες σκυλιών (και καλώς γίνονται), αλλά για τα μωρά που έχουν ψυχή αθάνατη και αιώνιο προορισμό, γι’ αυτές τις ζωντανές εικόνες Θεού, πολλοί δεν βρίσκουν κανένα ηθικό ζήτημα να αγοράζονται από τα «πανέρια» των κλινικών. Τους πειράζει αν το μωράκι θα ντύνεται σαν αγοράκι ή κοριτσάκι ανάλογα το φύλο του και δεν τους πειράζει η σωματεμπορία παιδιών και η βίαιη αποκοπή του ψυχοσωματικού συνδέσμου τους με τη μητέρα τους. 
 
Πόση υποκρισία να αντέξει κανείς και πόσες τιμωρίες μας αξίζουν;
 

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Άρθρο Γνώμης του Αντιστρατήγου ε.α.Σταύρου Κουτρή*
Υποψηφίου Ευρωβουλευτού με τη ΝΙΚΗ
 
75 χρόνια τώρα παλεύουμε με το θεριό. Και είναι θεριό φοβερό και φαίνεται ότι το φοβόμαστε και καμιά φορά καμωνόμαστε ότι είμαστε δυνατοί, στα λόγια, με αδύναμες όμως πράξεις. Και ξεχάσαμε και την ιστορία που έρχεται από βαθιά από την Παράδοσή μας, ότι το θεριό το τέλειωσε ο καβαλλάρης Άγιος που τον έχουμε καμάρι και οδηγό μας στις πολεμικές σημαίες των Μονάδων του Στρατού μας. Πολλά ξεχνάμε τώρα τελευταία και να δούμε που θα μας βγάλει, αν δε ανατρέξουμε στα αρχέγονα διδάγματα και δε διώξουμε την «τρικυμία εν κρανίω» που μας κατατρέχει.
 
Το θεριό έχει όνομα. Είναι ο Τουρκικός αναθεωρητισμός, η επεκτατική μεγαλομανής τάση όλων των Τουρκικών ηγεσιών που εισέβαλαν προσχηματικά και κατέλαβαν το 37% της Κύπρου και απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και αμφισβητούν κυριαρχία και κυριαρχικά μας δικαιώματα.
 
Ας καταλάβουμε, ότι σ’ αυτή την «διελκυστίνδα» δεκαετιών το Κέντρο Βάρους για τη χώρα μας είναι το Κυπριακό, η επιδιωκόμενη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Κυπριακή Δημοκρατία διαλύεται εάν τελικά επικρατήσει οποιαδήποτε παραλλαγή του απορριφθέντος από τους Έλληνες Σχεδίου Ανάν. Γιατί ας μην γελιόμαστε. Όλες αυτές οι προτάσεις και πρωτοβουλίες, που βλέπουμε να έρχονται στην επιφάνεια προς συζήτηση τόσα χρόνια μετά από αυτή την απόρριψη, είναι Σχέδια Ανάν 2 και 3 και 4 κ.λπ., Με όλα αυτά η Τουρκία θα επιτύχει να επιβάλλει τη θέλησή της, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο νέο κράτος που θα δημιουργηθεί.
 
Αν η Κυπριακή Δημοκρατία αλλάξει νομική υπόσταση τότε θα έχουμε δύο επακόλουθα:
 
1. Διαλύεται όλη η Ελληνική στρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων, λόγω του αναβαθμισμένου και καθοριστικού ρόλου που θα έχει η ίδια η Τουρκία στην περιοχή. Πάνε περίπατο τριμερείς, τετραμερείς κ.λπ. πρωτοβουλίες, αγωγοί μεταφοράς ενέργειας, συμμαχίες και συμπράξεις με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, χαράξεις ΑΟΖ, η διεθνής αξιοπιστία της χώρας, ο Ελληνισμός στην Κύπρο. Η Ανατολική Μεσόγειος εμπίπτει πλήρως και αμετάκλητα στην Τουρκική σφαίρα επιρροής.
 
2. Επιτυγχάνεται το πρώτο βήμα δορυφοροποιήσεως της χώρας περί την Τουρκία, η οποία διευκολύνεται πλέον να επικεντρωθεί στις επιδιώξεις της στο Αιγαίο και τη Θράκη, καθόσον όλες αυτές οι περιοχές εμπίπτουν στην ενιαία αναθεωρητική στρατηγική επιδίωξη της γείτονος.
 
Μπορεί η Ελληνική γλώσσα να είναι πλούσια στην περιγραφή οποιασδήποτε καταστάσεως και η αγγλική ιδανική στην «εποικοδομητική της ασάφεια», απαραίτητη πολλές φορείς στη σύνταξη διπλωματικών εγγράφων, αλλά όταν βαφτίζεται τόσο εξόφθαλμα «το κρέας ψάρι», όλοι το καταλαβαίνουμε. Αυτά τα περί «αποκεντρωμένης ομοσπονδίας», περί «πολιτικής ισότητας» των κρατικών οντοτήτων μιας «ομοσπονδίας» κ.λπ. ιδεολογήματα που ελπίζω να μην τα εννοούν οι χρησιμοποιούντες τους όρους Έλληνες, διότι σίγουρα οι εμπνευστές τους «συνοδοιπόροι» των Τούρκων ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν να επιτύχουν με αυτά. Οι Τούρκοι άλλωστε πλήρως αποθρασυμένοι το λένε ξεκάθαρα: “Τέρμα η Κυπριακή Δημοκρατία, δύο ανεξάρτητα κράτη και τέλος πάντων βρείτε και κάτι γενικόλογο και αόριστο να τα συνδέει, πού εμάς δεν μας ενδιαφέρει”.
 
Ο Τούρκος ευαγγελίζεται το δίκαιο «αρχή του ξίφους». «το ξίφος μου δημιουργεί δίκαιο». «Ότι καταλαμβάνω με τα όπλα και όπου χύνεται το ηρωικό αίμα των “μαρτύρων” μας δεν το παραδίδω». Σωρεία τηλεοπτικών σειρών και δημοσιευμάτων ζυμώνουν το λαό μ’ αυτές τις «αρχέγονες Τουρκικές προπατορικές ιδέες». Και το Διεθνές Δίκαιο και οι λοιπές αρχές οργάνωσης των διεθνών σχέσεων τον τελευταίο αιώνα αποτελούν ψιλότατα γράμματα. Άλλωστε και οι διεθνείς παίκτες, ας μη γελιόμαστε, σέβονται την ισχύ και κυρίως τη στρατιωτική ισχύ.
 
Η κατάσταση θυμίζει αυτό που είχε πει ο Ουίνστων Τσώρτσιλ: «Ολόκληρη η ιστορία του κόσμου μπορεί να συνοψισθεί στο γεγονός ότι όταν ένα έθνος είναι δυνατό, δεν είναι δίκαιο και όταν θέλει να είναι δίκαιο δεν είναι πια δυνατό».
 
Η Τουρκία εκτός από την σοβαρή στρατιωτική ισχύ που έχει συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια έχει και το μεγάλο πλεονέκτημα της «Ενιαίας Διοίκησης», της «Λήψης Απόφασης» από ένα αδιαμφισβήτητο κέντρο, την Τουρκική Κυβέρνηση. Η Τουρκία κάνει κουμάντο στο Κυπριακό, αυτή καθορίζει απόλυτα τα Τουρκικά συμφέροντα σε όλη την περιοχή και υπαγορεύει στρατηγική και τακτικές. Οι Τουρκοκύπριοι απλά υπάρχουν και αυτό το ξέρουν όλοι.
 
Καλές, λοιπόν, οι συζητήσεις και η διπλωματική προσπάθεια των δύο κρατών, Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ας ξεκαθαρίσουμε ότι τα δικαιώματα και συμφέροντα του Ελληνισμού (όχι τα Ελληνικά ή τα Κυπριακά) θα εξασφαλιστούν εάν αποφασίσουμε επί δύο θεμάτων:
 
1. Δημιουργία ενιαίου Ελληνικού-Κυπριακού Κέντρου Λήψης Αποφάσεων και σ’ αυτό κυρίαρχο ρόλο πρέπει να έχει Ελλάδα, όσο δύσκολο ή ανέφικτο και αν ακούγεται αυτό.
 
2. Επειδή η λύση θα δοθεί είτε το θέλουμε είτε όχι με το ξίφος, ας ακονίσουμε το δικό μας, Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία. Εκτός και αν δώσουμε όσα μας ζητούν αμαχητί. Επειδή όμως αυτό δεν μπορώ να το πιστέψω, θεωρώ ότι είναι μονόδρομος η κοινή στρατιωτική προετοιμασία σε όλους τους τομείς, των εξοπλισμών περιλαμβανομένων και υιοθέτηση επιθετικής προσέγγισης στην αντιμετώπιση του Τούρκου. Η Κυπριακή Δημοκρατία ας ακολουθήσει τα τελευταία εξοπλιστικά βήματα της Ελλάδας. Η δημιουργία Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού με σοβαρές δυνατότητες στην Κύπρο (υποβρύχια και σκάφη επιφανείας), η προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων και άλλων «έξυπνων» οπλικών συστημάτων θα άλλαζαν τις παραμέτρους στο γεωστρατηγικό status της περιοχής μας. 
 
Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ηγεσία της, αντιμέτωπη με τα ιστορικά διλήμματα που θα προσδιορίσουν τη μορφή του νέου κυπριακού χάρτη, ας οδηγήσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ τις εξελίξεις. 
 
Η Ελλάδα ας αναλάβει την ηγεσία σε αυτή την προσπάθεια και ας μην κρυβόμαστε πίσω από εκφράσεις του τύπου «Η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται». Αυτό δεν είναι δυνατόν, για πολλούς λόγους που όλοι φανταζόμαστε, αντιστρέφει τη φυσιολογική κατάσταση δυνατοτήτων και δυναμικών και μας αποδυναμώνουν ως Ελληνισμό. 
 
Ιστορικά δεν αντέχουμε άλλες ήττες. Το χρονικό ορόσημο που οι Τούρκοι θα μπορούν και θα τολμήσουν είναι πολύ κοντά και φοβάμαι, ότι έχουμε αργήσει χαρακτηριστικά.

"Μην σκανδαλίζεστε, διαχειριστείτε τις προφητείες, διαχειριστείτε τις ζωές σας ..."

Φυσικά είμαστε ελάχιστοι για να σας παροτρύνουμε περί τούτου, αλλά δεχτείτε το ως μια μικρή συμβουλή στα τόσα που συμβαίνουν γύρω μας.
 
Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Όταν πριν πολλά χρόνια σπουδάσαμε "Διαχείριση Κρίσεων" δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα φτάναμε και στην "Διαχείριση των Προφητειών" .
 
Αυτόν τον όρο χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Πανιερώτατος Νεόφυτος Μόρφου, οποίος άοκνα εργάζεται πρώτα για την Διαχείριση της Σωτηρίας των ψυχών, όπως και άλλοι Λειτουργοί με φιλότιμο.
 
Τελικά είμεθα για το σύστημα αναλώσιμοι (για αυτό δουλεύουν νυχθημερόν ) και για αυτό η Διαχείριση της Σωτηρίας της ψυχής μας μετράει περισσότερο.
 
Τι συμβαίνει όμως αδελφοί και την έχουμε πατήσει αρκετοί, ώστε να φεύγουμε πολύ πίσω από την Διαχείριση της Σωτηρίας μας;
Μας έχει βάλει ο πονηρός στο γνωστό εργόχειρο του και κάθε λεπτό της ώρας μας σκανδαλίζει.
 
Στις μέρες μας αυτό είναι εύκολο γιατί υπάρχει άφθονο υλικό σκανδαλισμού και πιστοί εργάτες για σκάνδαλα παντός είδους.
 
Τι λέει ο Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ
"Η τάση μας να σκαν­δα­λι­ζό­μα­στε, εί­ναι βα­ριά αρ­ρώ­στια της ψυ­χής και χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό των φα­ρι­σαί­ων αν­θρώ­πων..".Ας πα­ρα­τη­ρή­σου­με αδελ­φοί, τη ζωή του Ιη­σού Χρι­στού και θα δούμε, ότι ο Κύ­ριος ποτέ δεν σκαν­δα­λί­στη­κε, με τους αμαρ­τω­λούς, όσο βα­ριές και αν ήταν οι αμαρ­τί­ες τους. 
 
Επί­σης σε ολό­κλη­ρο το Ευαγ­γέ­λιο, δεν βρί­σκου­με πε­ρί­πτω­ση σκαν­δα­λι­σμού των Αγί­ων Απο­στό­λων. 
 
Αν­τί­θε­τα οι Φα­ρι­σαί­οι σκαν­δα­λί­ζον­ταν συ­νέ­χεια με τον κα­θέ­να, σκαν­δα­λί­ζον­ται ακό­μα και με τον Ίδιο τον σαρ­κω­μέ­νο Θεό τόσο, που Τον κα­τα­δι­κά­ζουν σαν εγ­κλη­μα­τία και τον πα­ρα­δί­νουν σε ατι­μω­τι­κό Σταυ­ρι­κό θά­να­το. 
 
Απ' αυτό και μόνο κα­τα­λή­γου­με στο συμ­πέ­ρα­σμα, πως η τάση μας να σκαν­δα­λι­ζό­μα­στε, εί­ναι βα­ριά αρ­ρώ­στια της ψυ­χής και εί­ναι χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό των φα­ρι­σαί­ων αν­θρώ­πων.."
 
Συνεχίζουμε...
 
Δεν υπάρχει λεπτό που να μην μας σκανδαλίζουν ποικιλοτρόπως και αυτό μας στερεί την " ειρήνη την πάντα νου υπερέχουσα " στην οποία αναφέρεται ο Απόστολος Παύλος στην προς Φιλιππησίους Επιστολή του, μάλιστα μέσα σε αυτήν την Επιστολή μας δίνει ο Απόστολος και την θεραπεία για αυτό που συζητάμε.
 
"Τὸ λοιπόν, ἀδελφοί, ὅσα ἐστὶν ἀληθῆ, ὅσα σεμνά, ὅσα δίκαια, ὅσα ἁγνά, ὅσα προσφιλῆ, ὅσα εὔφημα, εἴ τις ἀρετὴ καὶ εἴ τις ἔπαινος, ταῦτα λογίζεσθε"
 
Σήμερα Πιστοί και άπιστοι νιώθουμε αυτήν την ασφυξία της Θεό -εγκατάλειψης εξ αιτίας της προσωπικής αμαρτίας και της παγκόσμιας αποστασίας μέσα στην οποία οργιάζουν τα σκάνδαλα.
 
Και τι κάνουν τα σκάνδαλα και οι ποιούντες αυτά;
Κατευθύνουν την καθημερινότητα μας και πολτοποιούν το μυαλό μας καθιστώντας το ανίκανο να διαχειριστεί την σωτηρία της ψυχής του.
 
Να μην παραξενευόμαστε γιατί επιβεβαιώνονται στις μέρες μας οι προφητείες, αυτές δόθηκαν όχι για υπερβολές αλλά προς πραγματική μετάνοια.
 
Ένας άνθρωπος του Θεού μας έλεγε τις προάλλες: "εμείς δεν έχουμε πυρηνικά όπλα και τα λίγα συμβατά όπλα που έχουμε θέλουν να μας τα πάρουν..έχουμε όμως την Μετάνοια, τόση δύναμη έχει ΑΥΤΗ που μπορεί να στείλει τους πυραύλους σε άλλη κατεύθυνση "
 
Καλή Μεγάλη Βδομάδα και Καλή Ανάσταση
 
(Θα έρθει αδελφοί και η Ανάσταση της Ελλάδος και της Κύπρου, όπως μας είπε πριν πολλά χρόνια ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και συμπληρώνω πάνω σε αυτό.
Όταν άκουσα τα λόγια αυτά από τον Άγιο Παϊσιο, τότε δεν μπορούσα να καταλάβω σε τι βάθος πτώσης θα πέφταμε και ότι θα χρειαζόταν σήμερα πραγματικά ΑΝΑΣΤΑΣΗ για να σωθούμε)
 

Σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Συχνά, η αναφορά στον Πόντιο Πιλάτο στο ανωτέρω χωρίο του Συμβόλου της Πίστεως ερμηνεύεται ως χρονολογική, ως ένδειξη ιστορική για το πότε έγινε η Σταύρωση, αλλά δεν είναι μόνον αυτή η σημασία της. Σημαίνει και ότι η Σταύρωση έγινε, όταν την ευθύνη για κάτι τέτοιο είχε ο Πόντιος Πιλάτος. Και πράγματι ο Πιλάτος θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την φρικτή εκτέλεση ενός ανθρώπου που δεν είχε φταίξει σε κάτι, όπως τον έβλεπε ο ίδιος. Δεν το έκανε όμως. Και γιατί δεν το έκανε; Όχι, επειδή, όπως λένε παλιοί και σύγχρονοι αιρετικοί, έπρεπε να γίνει η Σταύρωση, αλλά επειδή φοβήθηκε για την θέση του, όταν του είπαν οι άρχοντες των Εβραίων ότι θα τον καταγγείλουν ως εχθρό του Καίσαρα, εάν αφήσει ατιμώρητο κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι βασιλιάς. Ο Πιλάτος, δηλαδή, είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του ανθρώπου που έχει μία θέση και βάζει αυτήν την θέση πάνω από όλους και από όλα. Πράττει άδικα, τα βάζει και με τον Θεό ακόμα, προκειμένου να τα έχει καλά με τον προϊστάμενό του, με αυτόν που μπορεί να του πάρει αυτήν την θέση ή να του δώσει μία καλύτερη. 
 
Και έτσι, ο άνθρωπος, που λατρεύει την καρέκλα, είναι έτοιμος για κάθε κακό, ακόμη και να σταυρώσει τον Θεάνθρωπο ή συνηθέστερα να μετέχει στην διαφθορά κάνοντας χάρες και ρουσφέτια και να αυτοεξευτελίζεται στα μάτια όσων γνωρίζουν τον τρόπο που πολιτεύεται κάνοντας άπειρες κωλοτούμπες από αξίες και αρχές που μπορεί να πρέσβευε. Και αυτό στην πλήρως διεφθαρμένη και ανάποδη εποχή μας θεωρείται μάλιστα πολιτική ορθότητα, συνεπής στάση, σταθερότητα και νομιμότητα. Είναι φοβερή η αίσθηση της ανευθυνότητας στους ανθρώπους που κατέχουν οποιαδήποτε θέση μέσα σε μία παρηκμασμένη κοινωνία. Αυτοί δεν φταίνε, κάνουν όπως τους πουν τα αφεντικά.... οι άρχοντες του αιώνος τούτου... μακρυά προς Θεού από συμπεριφορές Ποντίου Πιλάτου... μακρυά...

Από την επόμενη χρονιά τα τουρκικά σχολικά βιβλία θα μιλάνε για την "Γαλάζια Πατρίδα" και τα αντίστοιχα ελληνικά θα συνεχίζουν να ασχολούνται με τους ομοφυλόφιλους και τους λαθρομετανάστες... (είμαστε σε καλό δρόμο)

Η “Γαλάζια Πατρίδα” στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας
 
 
Την επόμενη σχολική χρονιά οι Τούρκοι μαθητές θα εμπλουτίσουν την “εθνική τους συνείδηση” με μαθήματα για την ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα.
 
Στα σχολικά βιβλία θα περιλαμβάνονται επίσης η ανατολική Μεσόγειος, η Θάλασσα των Νήσων (όπως αποκαλείται το Αιγαίο) και η Πατρίδα των Αιθέρων, αλλά και η σημασία της Κύπρου για την Τουρκία και τον τουρκικό κόσμο.
 
Η ενσωμάτωση υποδηλώνει μια αλλαγή προσέγγισης προς ένα πιο εθνικιστικό πλαίσιο.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Σε αντιδιαστολή εμείς μαθαίνουμε ήδη στα παιδιά μας τις διεστραμμένες σεξουαλικές "διαφορετικότητες", το πόσο καλός και ωφέλιμος είναι ο πολυπολιτισμός και η λαθρομετανάστευση για την χώρα μας και φυσικά συνεχίζουμε με έντονο ρυθμό την αποχριστιανοποιήση και τον αφελληνισμό της παιδείας μας...

Συνεπώς είμαστε σε "καλό" δρόμο...

Οι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στο Μάτι, αλλά τελικά η "αδέσμευτη δικαιοσύνη" απεφάνθει.... ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ....

Την ενοχή συνολικά έξι (6) από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε το τριμελές πλημμελειοδικείο. 
 
Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου) Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα), Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια) Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων), Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά με αποτέλεσμα την εκατόμβη στο Μάτι.
 
Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αναγνώρισε το δικαστήριο στους τέσσερις από τους έξι. Ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε στους Σωτήρη Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη. Δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους Βασίλη Ματθαιόπουλο και στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.
 
Και αυτή η ανακοίνωση του δικαστηρίου προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από τους κατοίκους. “Να τους δώσετε και επαίνους” ακούστηκε να φωνάζει κάποιος. Το δικαστήριο επέβαλε τις ακόλουθες ποινές στους έξι ενόχους:
 
Στον Σωτήρη Τερζούδη Αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα τα 5 έτη 
 
Στον Βασίλη Ματθαιόπουλο υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 15 ετών εκτιτέα τα 5. 
 
Στον Ιωάννη Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη εκτιτέα τα 5.
 
Στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη εκτιτέα τα 5. 
 
Στον Χαράλαμπο Χιόνη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη εκτιτέα τα 5. 
 
Στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.
 
Οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως και οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
 
Ποιοι κηρύχθηκαν αθώοι 
 
Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης. 
 
Αθώοι επίσης κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζή τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου. Στο άκουσμα της απόφασης οι συγγενείς ξέσπασαν σε φωνές και κλάματα και σε ειρωνικά χειροκροτήματα. 
 
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου 
 
Την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, θα ζητήσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων. Παράλληλα, θα ερευνηθεί αυτεπαγγέλτως εάν συντρέχουν λόγοι άσκησης έφεσης κατά το σκέλος εκείνο που αφορά τις αθωώσεις των εμπλεκομένων στην τραγωδία του 23 Ιουλίου 2018 στο Μάτι.
 
Αναλυτικότερα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ζητήσει από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορο Λινό να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου στο συντομότερο δυνατό χρόνο να καθαρογραφεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ώστε να μπορέσει να προσδιοριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό. 
 
Ακόμη, η κυρία Κλάπα θα ζητήσει η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών να απαλλαγεί από κάθε άλλη δικαστική υποχρέωση το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τη σύνταξη του σκεπτικού της σημερινής απόφασης και των πρακτικών της δίκης. 
 
Η όλη επίσπευση των διαδικασιών, αποσκοπεί να μπορεί η Εισαγγελία να προσδιορίσει τη δευτεροβάθμια δίκη τόσο για όσους καταδικασθέντες ασκήσουν έφεση, όσο και για τις εφέσεις που πιθανά θα ασκήσουν οι συγγενείς των νεκρών και εγκαυματιών, ως προς το σκέλος της απόφασης με την οποία αθωώθηκαν εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή. 
 
Πάντως, οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων αναμένεται να υποβάλουν αίτημα προς την Εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, τόσο ως προς το σκέλος των ποινών που επιβληθήκαν στους καταδικασθέντες, όσο και ως προς το σκέλος των αθωώσεων στη δίκη για τη πυρκαγιά στο Μάτι. 
 
Υπενθυμίζεται, ότι τον ερχόμενο Ιούλιο συμπληρώνονται 6 χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι και πρέπει άμεσα, τα δυο επόμενα έτη, να προσδιοριστεί και να εκδικαστεί ην υπόθεση στο Εφετείο και στην συνέχεια στον ‘Αρειο Πάγο, για να μην υπάρξουν παραγραφές αδικημάτων. 
 
Αποδοκιμασίες στο δικαστήριο 
 
Στο άκουσμα της απόφασης οι δεκάδες πολίτες που βρίσκονται στην αίθουσα αντέδρασαν έντονα φωνάζοντας «ντροπή». Συγγενής θύματος που πήγε μπροστά από τους κατηγορούμενους φώναζε να την κοιτάξουν στα μάτια. «Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη», φώναξε στους κατηγορούμενους. «Καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη», φώναξε άλλη συγγενής θύματος, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα και αποδοκιμασίες. 
 
Ο Άγγελος Κοντοθάνος συγγενής θυμάτων που μάλιστα πέταξε και καρέκλα σήμερα στο δικαστήριο στο άκουσμα της απόφασης είπε: «Σήκωσα μια καρέκλα και την πέταξα. Ανέλαβα την ευθύνη μου ενώ σ εκείνη την αίθουσα 1,5 χρόνο ούτε ένας δεν έχει πει αναλαμβάνω ευθύνη αλλά ούτε η λέξη συγγνώμη και είπα να το κάνω εγώ», είπε. 
 
Ο κ. Κοντοθάνος είπε μεταξύ άλλων ότι: «Η δικαστής μίλησε στην αίθουσα για 102 νεκρούς και όχι για 104 γιατί τα δίδυμα Χερουβείμ δεν έχουν συγγενή Α βαθμού εν ζωή να υποστηρίξει την κατηγορία. Είναι απλά δυο αριθμοί, απλά πλημμελήματα και τα διδυμάκια Χερουβείμ δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κατηγορία της δολοφονίας τους. Ντροπή στο δικαστήριο που είχε την ευκαιρία να τιμωρήσει κάποιους υπεύθυνους για κάτι και δεν το έκανε». «Εύχομαι οι τύψεις να τους κάνουν να τρελαθούν και να τους μισήσουν τα παιδιά τους», είπε κλείνοντας. 
 
Πολιτικές αντιδράσεις 
 
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας τόνισε πως η απόφαση του δικαστηρίου είναι αναντίστοιχη προς το μέγεθος της απώλειας και προς το μέγεθος της τραγωδίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης του Εισαγγελέα. 
 
«Σε τρία χρονικά σημεία τα θύματα, αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων αισθάνθηκαν απογοήτευση. Το πρώτο ήταν όταν η κατηγορία που αποδόθηκε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το δεύτερο χρονικό σημείο ήταν ν μακρά διάρκεια της δίκης. Φτάσαμε ήδη στα έξι χρόνια, για να έχουμε απόφαση σε πρώτο βαθμό… Και το τρίτο είναι αυτή καθαυτή η απόφαση, όχι μόνο ως προς το ύψος των ποινών, αλλά και ως προς το εύρος των κατηγορουμένων που θεωρούνται πως ευθύνονται ποινικά για την τραγωδία στο Μάτι» σημείωσε ο υφυπουργός. 
 
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπει τη δυνατότητα έφεσης από τον Εισαγγελέα Εφετών, και εκτίμησε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Εισαγγελέας θα ασκήσει έφεση. «Αναντίστοιχη» χαρακτήρισε την ποινή που επιβλήθηκε στους έξι καταδικασθέντες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. 
 
«Μια τέτοιου τύπου ποινή για μια τέτοιου τύπου τραγωδία, για μία τέτοιου μεγέθους τραγωδία και καταστροφή, είναι αναντίστοιχη» σημείωσε χαρακτηριστικά. Εξήγησε πως, «μπορεί να μην μπορούμε να προσδιορίσουμε αν φταίει το δικαστήριο ή ο τρόπος που συντάχθηκε η ποινική δικογραφία ή ο τρόπος που έγιναν οι κατηγορίες, η Εισαγγελία που τις απέδωσε, ή αν φταίει το ότι δεν υπήρχε ένα πλέγμα διατάξεων που να προσδιορίζει με ακρίβεια την ευθύνη. Πάντως η γενική αίσθηση είναι ότι κάτι φταίει». 
 
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και συνήγορος ορισμένων συγγενών των θυμάτων, Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε την απόφαση «εξόφθαλμη κακοδικία». Δήλωσε ότι ντρέπεται για την απόφαση του δικαστηρίου, που αντί να διαγνώσει ότι «το έγκλημα στο Μάτι ήταν κακούργημα». 
 
«Ήρθε σήμερα, σε συνέχεια πάμπολλων πράξεων και παρεμβάσεων συγκάλυψης, για να αποφανθεί ότι είναι αθώοι 15 βασικοί κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων, εκλεκτά πρόσωπα του κ. Μητσοτάκη και η πρώην περιφερειάρχης κυρία Δούρου» και να βρει ενόχους κάποιους, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές-χάδια και μάλιστα με αναστολή. «Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου, ότι τελικώς δεν έφταιξε κανείς» σχολίασε και ζήτησε να ερευνηθεί «πως έτυχε η ίδια δικαστής να προεδρεύσει σε τρεις συνδεδεμένες υποθέσεις, του Φαλήρου, της Μάνδρας και του Ματιού». 
 
Επικριτικές ανακοινώσεις για την δικαστική απόφαση εξέδωσαν η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ 25 και το κόμμα Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου. 
 
Η εισαγγελική πρόταση 
 
Το δικαστήριο μελέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα Παναγιώτη Μανιάτη και το νομικό σκεπτικό που ανέπτυξε για κάθε κατηγορούμενο και τις διατάξεις που καθορίζουν τις αρμοδιότητες του και το πεδίο δράσης του. 
 
Με την σημερινή απόφαση θα φανεί αν το δικαστήριο υιοθέτησε το εισαγγελικό σκεπτικό ως προς τους ενόχους και τους αθώους ή αν οι δικαστές έχουν διαφοροποιηθεί στην εκτίμηση τους. Αν οι δικαστές συμπλεύσουν με τον κ. Μανιάτη, τότε εννέα κατηγορούμενοι θα ακούσουν σήμερα το «ένοχος» και δώδεκα εκείνοι που θα φύγουν κηρυγμένοι αθώοι. 
 
Ο εισαγγελικός λειτουργός, τον περασμένο Φεβρουάριο, ζήτησε να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή οι: 
 
* Σωτήρης Τερζούδης τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής 
* Βασίλης Ματθαιόπουλος τότε υπαρχηγός 
* Ιωάννης Φωστιέρης τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ 
* Νικόλαος Παναγιωτόπουλος τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών 
* Χαράλαμπος Χιώνης τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής 
* Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος του δήμου Μαραθώνα 
* Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου 
* Αντώνης Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου 
 
Ένοχος ζήτησε να κριθεί για εμπρησμό από αμέλεια και ο κάτοικος Νταού Πεντέλης Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά. 
 
Κατά τον Εισαγγελέα πρέπει να απαλλαγούν τα τότε στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης. Επίσης ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης. 
 
Παράλληλα ζήτησε να αθωωθούν ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Καταλάβατε τώρα γιατί ακόμα και διεθνείς οργανισμοί λένε ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου στην Ελλάδα;
Με αυτά τα δικαστικά αίσχη είναι απολύτως βέβαιο ότι τροφοδοτούνται όλοι αυτοί οι εγκληματίες που ρημάζουν περιουσίες, βιάζουν και αφαιρούν ζωές με το έτσι θέλω...
Οταν δεν υπάρχει καμμία αξία για την ανθρώπινη ζωή από τους δικαστές, τι να περιμένουμε από τους εγκληματίες; 

Πάντως βλέπω την Πρόεδρο του Δικαστηρίου μελλοντική Πρόεδρο της Δημοκρατίας.... κάτι σαν την Σακελλαροπούλου...
Το υπηρετεί πολύ καλά το σύστημα...

Έξαρση στα περιστατικά απάτης με κάρτες – Έκαναν… φτερά 24 εκατ. ευρώ το 2023 – Ποιες συναλλαγές είναι πιο ευάλωτες

«Καμπανάκι» από την ΤτΕ για την αύξηση, τόσο του αριθμού, όσο και της αξίας των περιστατικών απάτης με κάρτες – Οι τύποι συναλλαγών που δέχονται τις περισσότερες επιθέσεις – Πόσες κάρτες είναι σε λειτουργία
 
 
Γράφει η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ
 
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), σε συναλλαγές, αξίας άνω των 102 δισ. ευρώ πέρυσι τα περιστατικά απάτης αφορούσαν σε συναλλαγές, ύψους περίπου 24 εκατ. ευρώ, όταν τον αμέσως προηγούμενο χρόνο οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν περίπου 16 εκατ. ευρώ σε σύνολο συναλλαγών, αξίας σχεδόν 94 δισ. ευρώ, ενώ το 2021 η «λεία» τους «άγγιξε» τα 14 εκατ. ευρώ σε σύνολο συναλλαγών, ύψους 83 δισ. ευρώ. 
 
Όσον αφορά στον αριθμό, από περίπου δύο δισεκατομμύρια συναλλαγές τα περιστατικά απάτης αφορούσαν σε 410.345. «Σχετικά με τα περιστατικά απάτης στις συναλλαγές με κάρτες πληρωμών το 2023, καταγράφηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των συναλλαγών απάτης κατά 43% σε σχέση με το 2022. Αντίστοιχα, ο αριθμός των περιστατικών απάτης ως ποσοστό του συνολικού αριθμού των συναλλαγών, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να διατηρείται στο χαμηλό επίπεδο του 0,02%, αυξήθηκε κατά 25% συγκριτικά με το 2022 και αντιστοιχεί σε μία συναλλαγή απάτης ανά 5.400 συναλλαγές», τονίζεται στην Έκθεση και προστίθεται: «Κατ’ αντιστοιχία με τον αριθμό συναλλαγών απάτης, η αξία αυτών αυξήθηκε κατά 46% σε σχέση με το 2022 και ως ποσοστό της συνολικής αξίας των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλό επίπεδο, 0,02%, αντιστοιχώντας σε ένα ευρώ αξία απάτης ανά 4.300 ευρώ αξία συναλλαγών, αλλά το ποσοστό αυτό παρουσιάζεται αυξημένο κατά 34% σε σχέση με το 2022». 
 
Από την ανάλυση των περιστατικών απάτης ανά τύπο συναλλαγής καταγράφηκαν:
  • 337.000 περιστατικά απάτης, αξίας 17,5 εκατ. ευρώ, το 2023 στις εξ αποστάσεως συναλλαγές χωρίς φυσική παρουσία κάρτας (card not present – CNP) έναντι 251.000, αξίας 13 εκατ. ευρώ, το 2022 (αύξηση κατά 34% και 35% αντίστοιχα)
  • 68.000 περιστατικά απάτης, αξίας 4,2 εκατ. ευρώ, το 2023 στις συναλλαγές σε τερματικά POS από 33.000 περιστατικά, αξίας 1,7 εκατ. ευρώ, το 2022 (αύξηση 106% και 142% αντίστοιχα).
  • 5.000 περιστατικά απάτης, αξίας δύο εκατ. ευρώ το 2023 στις συναλλαγές σε ΑΤΜ από 3.000 περιστατικά, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, το 2022 (αύξηση 58% και 35% αντίστοιχα).
Σύμφωνα με την ΤτΕ, η αύξηση της αξίας των συναλλαγών απάτης σε ATMs και POS το 2023 σε σχέση με το 2022 οφείλεται κυρίως στα περιστατικά απάτης που προκύπτουν από παράνομες συναλλαγές με τη χρήση χαμένης/κλεμμένης κάρτας.
 
Συγκεκριμένα η αξία των συναλλαγών απάτης με τη χρήση χαμένης/κλεμμένης κάρτας σε ATMs αυξήθηκε κατά 42%, σε 1,9 εκατ. ευρώ, από 1,3 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ η αξία των αντίστοιχων συναλλαγών σε POS αυξήθηκε κατά 117%, σε 3,8 εκατ. ευρώ, από 1,7 εκατ. ευρώ το 2022. 
 
Ως προς τις εξ αποστάσεως συναλλαγές, οι περισσότερες συναλλαγές απάτης αφορούν σε συναλλαγές μέσω διαδικτύου και δη, σε διαδικτυακές συναλλαγές με επιχειρήσεις του εξωτερικού, όπως και τα προηγούμενα έτη. 
 
Αυξητική τάση για πιστωτικές – εικονικές κάρτες 
 
Αύξηση κατά 4% κατέγραψε το 2023 ο αριθμός των πιστωτικών καρτών, «αγγίζοντας» τα 3,1 εκατομμύρια, ενώ εξίσου ανοδικά κινήθηκαν πέρυσι και οι εικονικές κάρτες (+8%, σε 136.000). Στον αντίποδα, οριακή μείωση 1% – στα 2,3 εκατομμύρια – εμφάνισε ο αριθμός των προπληρωμένων καρτών, ενώ οριακή ήταν η αύξηση του αριθμού των χρεωστικών καρτών κατά 0,1% σε 17,6 εκατομμύρια. Συνολικά ο αριθμός των ενεργών καρτών πληρωμών σε κυκλοφορία ανήλθε σε 20,7 εκατομμύρια, οριακά αυξημένος κατά 0,1% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2022. 
 
Όσον αφορά στη μέση αξία συναλλαγών ανά κάρτα, αυτή αυξήθηκε κατά 9% και ανήλθε σε 4.948 ευρώ από 4.556 ευρώ το 2022. Σύμφωνα με την ΤτΕ, η μεταβολή οφείλεται κυρίως στην αύξηση της μέσης αξίας συναλλαγών ανά χρεωστική κάρτα κατά 9% σε 5.365 ευρώ από 4.898 ευρώ το 2022. Η μέση αξία συναλλαγών ανά πιστωτική κάρτα αυξήθηκε κατά 2% σε 2.547 ευρώ από 2.501 ευρώ το προηγούμενο έτος. Η μέση αξία ανά συναλλαγή, τόσο των χρεωστικών, όσο και των πιστωτικών καρτών, συνεχίζει την πτωτική πορεία της και διαμορφώθηκε σε 46 ευρώ το 2023, έναντι 48 ευρώ το 2022 (μεταβολή -4,5%). Η μείωση αυτή ενδεχομένως οφείλεται στην αυξανόμενη χρήση των χρεωστικών καρτών για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών μικρής αξίας. 
 
το είδαμε ΕΔΩ 

Θέλω να γράψω ένα δίκαιο άρθρο

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
 
Μέσα μου θέλω να γράψω σήμερα ένα καλό, μεστό, δίκαιο άρθρο. Αλλά δεν μπορώ. Πιάνω τον εαυτό μου να είναι γεμάτος σκληρές λέξεις και φράσεις που φτάνουν στο στόμα μου και στην άκρη των δαχτύλων μου και θέλουν να βγουν στον αέρα και στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Πιάνω τον εαυτό μου να αναζητεί μια ισορροπία στο μυαλό μου, έτσι ώστε να γράψω το κομμάτι έτσι όπως το αισθάνομαι αλλά να είναι και σωστό. Και δίκαιο. Θέλω να μιλήσω με λίγες λέξεις για τις τραγωδίες που ζήσαμε στη Μάνδρα, στο Μάτι, στις καταστροφές, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, στην τραγωδία των Τεμπών αλλά οι σκέψεις μου είναι βουτηγμένες στην πίκρα, στο θυμό, στην αγωνία….
 
Τι κομμάτι μπορεί να γράψει ένας δημοσιογράφος, έστω συνταξιούχος, που έζησε από μακριά την παρουσία του γιού του στο πρώτο του ρεπορτάζ, στα ερείπια της «Ρικομέξ» στους σεισμούς του 1999 και που θρήνησε το χαμό τόσων εκατοντάδων/χιλιάδων ανθρώπων στα τρομερά ναυάγια πλοίων που χρειάστηκε να χειριστεί δημοσιογραφικά στην καριέρα του; 
 
Τι πρυτανεύει; Και τι υπερισχύει; Ο σεβασμός στους θεσμούς; Η λογική; Η δεοντολογία; Ο πόνος; Η φρίκη; Η τραγωδία; Οι ευθύνες; Οι φταίχτες; 
 
Ο νόμος; Οι διατάξεις; Τα συμφέροντα; Οι σκοπιμότητες; Ο ρόλος της Δικαιοσύνης; Οι πολιτικές συνέπειες μιας τραγωδίας; Τα ανθρώπινα λάθη; Ή η αξία της ανθρώπινης ζωής;
 
Μέσα μου θέλω να γράψω σήμερα ένα καλό και δίκαιο άρθρο που θα με εκφράζει. Που θα δίνει την εικόνα της γερασμένης ψυχής μου, εμένα του συνταξιούχου που ποιος τον ακούει πια και ποιος του δίνει σημασία;
 
Ένα άρθρο που όποιοι το διαβάσουν, θα συγκινηθούν αλλά θα προβληματιστούν και θα μπουν σε σκέψεις για την κοινωνία μας, την πολιτεία μας, τη χώρα μας, τον πολιτισμό μας, τη Δημοκρατία μας, ακόμα και το επίπεδο της Δικαιοσύνης μας που κινείται μέσα σε κανόνες που ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΜΕ αλλά δεν σκεφτόμαστε ποτέ ότι ίσως έρθει κάποια στιγμή η ώρα να εφαρμοστούν. Γιατί οι κανόνες φτιάχνονται για να εφαρμοστούν. Κι αν είναι ελλιποβαρείς κανόνες, τότε να μην τους φτιάξουμε.
 
Έγραψα συνεπώς ένα άρθρο όσο πιο «καλό» μπορούσα, γιατί ήθελα απαρεγκλίτως τώρα, στο δειλινό της δημοσιογραφικής μου πορείας αλλά και της ζωής μου να μην ΛΕΙΠΩ από κρίσιμες στιγμές αποφάσεων, όπως λ.χ. για τα Τέμπη. Ή ο,τιδήποτε άλλο τόσο σοβαρό μπορεί να μας συμβεί, μιάς και μας συμβαίνουν τέτοια σοβαρά αρκετά συχνά. Αλλά δεν έχουμε προβλέψει να κατέχουμε τη σοφία, τα όπλα, τους κανόνες, τους Άρχοντες που θα τους εφαρμόσουν. Και έτσι, δεν έχουμε προβλέψει να παράσχουμε στη Δημοκρατία μας και στη Δικαιοσύνη μας την πανοπλία που χρειάζονται. Φυσικά δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις. Αλλά την προσπάθεια θα την έχω κάνει. Ακόμα κι αν με έχουν διαβάσει τριάντα άνθρωποι.

Δελτία Τύπου της Νίκης για την επίσκεψη στο Μεσολόγγι και για Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στις εκδηλώσεις για την 198η Επέτειο της Ηρωικής Εξόδου της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων
 
«Σε τούτο το ένδοξο αλωνάκι στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας ας θυμόμαστε εθνική μας ιστορίας. Ας γίνουμε σαν τους εξοδίτες που αψήφησαν τα πάντα και κυρίως το θάνατο . Δε νοείται να είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος και να χρησιμοποιείς βία είτε εντός είτε εκτός εκκλησίας, όλα θα πάνε κατ’ ευχήν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός κατά τη διάρκεια των λαμπρών εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 198ης Επετείου της Ηρωικής Εξόδου της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων στο Μεσολόγγι, αμέσως μετά τη Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
 
Νωρίτερα ο Δημήτρης Νατσιός συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Ανδρέα Βορύλλα, Σπυρίδωνα Τσιρώνη και τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές Φώτη Ηλιόπουλο και Κωνσταντίνο Χατζηδάκη συμμετείχε στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. 
 
Στη συνέχεια παρακολούθησαν την ιερή λιτανευτική πομπή με τη συμμετοχή μαθητών των Σχολείων της Ιεράς Πόλεως, φιλαρμονικών και μελών πολιτιστικών Συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας και άλλων Νομών. Με την ιερά λιτανεία μεταφέρθηκε η Εικόνα της Εξόδου, το Ιερό Λάβαρο και ο Σταυρός Ευλογίας του ηρωικού Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ στον Κήπο των Ηρώων.
 
Νωρίς τ0 απόγευμα τα στελέχη της ΝΙΚΗΣ επισκέφθηκαν την Ι.Μ. Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον ηγούμενο π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη και την αδελφότητα. Προσκύνησαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, ξεναγήθηκαν στους χώρους της και συζήτησαν πάνω σε θέματα επικαιρότητας με τον π. Νεκτάριο ο οποίος και τους ευχήθηκε κάθε ευλογία στο Κοινοβουλευτικό τους έργο.
 
Ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, ο Βουλευτής Αχαΐας Σπυρίδων Τσιρώνης και οι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Νίκος Αναδιώτης, Μιχαήλ Δουλμπέρης, Φώτης Ηλιόπουλος και Κωνσταντίος Χατζηδάκης παρακολούθησαν την ακολουθία του Νυμφίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης στην Πιτίτσα Πατρών. 
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ
 
Ο πρωθυπουργός παραδίδει «βήμα-βήμα» Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα;
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ, ΔΕΝ έχει χαράξει Εθνική Στρατηγική και ΔΕΝ έχει ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τους στόχους που προσπαθεί να επιτύχει στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Πως γίνεται η διαπραγμάτευση βήμα-βήμα; Από που παίρνει την εξουσιοδότηση ο πρωθυπουργός να παραδίδει ενδεχομένως «βήματα» εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων;
 
Την ίδια στιγμή, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η Τουρκία συνεχίζει την αναθεωρητική και επεκτατική της πολιτική έναντι της Ελλάδος στον χώρο του Αιγαίου και στην Ανατολική Μεσόγειο όπως κατέδειξε και η πρόσφατη αντίδραση της στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας μας που αφορά στα θαλάσσια πάρκα. Παράλληλα, η Κυπριακή πληγή παραμένει έξω από την Ε/Τ ατζέντα, σαν να πρόκειται για κάποια ξένη προς την Ελλάδα υπόθεση! 
 
Η κατάσταση θα χειροτερεύσει με την επιδιωκόμενη ένταξη των αναθεωρητικών ιδεολογιών στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα. 
 
Είναι φανερό πλέον σε κάθε Ελληνα/ιδα ότι ο «διάλογος» Ελλάδος-Τουρκίας είναι επιζήμιος για τα ελληνικά συμφέροντα.
 
Το Δημοκρατικό-Πατριωτικό κίνημα ΝΙΚΗ καλεί την κυβέρνηση να πάρει σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στην επιθετική και επεκτατική πολιτική της Άγκυρας ενόψει της επικείμενης νέας συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Μεγάλη Τρίτη

Μεγάλη Τρίτη: Είναι αφιερωμένη στην παραβολή των δέκα παρθένων (Ματθ. 25, 1 – 13). Όμως οι ύμνοι της ημέρας αναφέρονται και στην παραβολή των ταλάντων (Ματθ. 25, 14 –
30) καθώς και στη μέλλουσα κρίση (Ματθ. 25, 31 – 46). Οι τρεις αυτές παραβολές αποτελούν μέρος μιας μεγάλης διδασκαλίας που έκανε ο Χριστός κατ’ ιδίαν στους μαθητές Του στο Όρος των Ελαίων λίγες μέρες πριν από το Πάθος Του. 

Σ’ αυτή την ομιλία περιλαμβάνονται σπουδαίες και βαρυσήμαντες προβλέψεις για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και τη συντέλεια του κόσμου. Ο Κύριος τόνισε ακόμα πως πρέπει να ήμαστε πάντα έτοιμοι να Τον υποδεχτούμε γιατί θα έρθει σε άγνωστο χρόνο. 

Έτσι, λοιπόν, συμπεραίνουμε πως το γενικότερο θέμα της Μ. Τρίτης είναι η μέλλουσα κρίση. Σύμφωνα με το αρχαίο τυπικό της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων ολόκληρη αυτή η ομιλία του Κυρίου διαβαζόταν από τον Πατριάρχη την Μ. Τρίτη στο Όρος των Ελαίων, εκεί όπου ελέχθη από τον Κύριο. 

Σήμερα διαβάζεται σε δύο τμήματα στις Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες της Μ. Δευτέρας και της Μ. Τρίτης. Από την παραβολή των δέκα παρθένων είναι εμπνευσμένο το τροπάριο "Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός…" και ο ακόλουθος ύμνος: "Τον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου, κεκοσμημένον και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ` λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, φωτοδότα, και σώσον με".

Την αίθουσα των Γάμων Σου, Σωτήρα μου, τη βλέπω στολισμένη, αλλά εγώ δεν έχω κατάλληλη ενδυμασία για να μπω σ’ αυτή. Κύριε, Εσύ που χορηγείς το φως, κάνε λαμπρή και φωτεινή τη στολή της ψυχής μου και σώσε με.

Από τα δύο αυτά τροπάρια που ψάλλονται στους όρθρους των τριών πρώτων ημερών της Μ. Εβδομάδας έλαβαν οι ακολουθίες αυτές και το όνομα "Ακολουθία του Νυμφίου" ή "Ακολουθία του Νυμφώνα".

πηγή

29 Απριλίου 2024

Πρόεδρε-κομματάρχες, τώρα θα βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στην τουρκοδιζωνική σας! Δεν θα τουρκέψουμε!

Γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης
 
Την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, συμπληρώθηκαν 20 ακριβώς χρόνια από το ιστορικό και σωτήριο ΟΧΙ του κυπριακού Ελληνισμού στο τερατούργημα Ανάν. Όπως είπε, παραφράζοντάς τον, και ο μέγας ποιητής μας, Καβάφης, οι Έλληνες της Κύπρου βρέθηκαν στις 24 Απριλίου 2004 μπροστά σε ένα μεγάλο «ναι» και σε ένα μεγάλο «όχι». Ή θα νομιμοποιούσαν, διά της υπογραφής των, τη μετατροπή της Κύπρου σε ένα απεχθές και επαχθές τουρκικό προτεκτοράτο με προοπτική οριστικής κατάποσής του από τον Αττίλα. Ή θα βροντοφώναζαν ένα μεγάλο και ισχυρό ΟΧΙ στα τουρκικά και ξένα σχέδια για την παράδοση της Κύπρου αύτανδρης σε μια νέα τουρκοκρατία. Θα παραθέσω μερικές προσωπικές μαρτυρίες από εκείνη τη δύσκολη, τραγική και εφιαλτική εποχή.
 
Μετά την υποβολή του πρώτου σχεδίου Ανάν, στις 11/11/2002, η «Σημερινή», της οποίας ήμουνα αρχισυντάκτης, το Ράδιο Πρώτο και η τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, με επικεφαλής τον διευθυντή του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Κώστα Ν. Χατζηκωστή, απορρίψαμε το σχέδιο. Με καθημερινή αρθρογραφική και αναλυτική τεκμηρίωση, εξηγούσαμε προς την ηγεσία του τόπου και προς τους πολίτες γιατί αυτό το ανοσιούργημα έπρεπε να απορριφθεί. Είχαμε ν’ αντιπαραταχθούμε προς τους θιασώτες του «ναι», με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Ν. Αναστασιάδη, προς τον Δ. Χριστόφια, ΓΓ του ΑΚΕΛ και την ηγεσία του και άλλους υποστηρικτές του σχεδίου. Ο Ν. Αναστασιάδης, ο Γ. Κασουλίδης, ο Αβ. Νεοφύτου ήταν οι πιο ένθερμοι προαγωγοί του σχεδίου, με εκφοβισμούς, απειλές και προειδοποιήσεις ότι θα μας επιβάλουν το σχέδιο, ότι θα επέλθει Μικρασιατική Καταστροφή αν δεν το δεχτούμε (Κασουλίδης). Και ότι ο Γλ. Κληρίδης, ορκιζόμενος στο ιερό Ευαγγέλιο, προτιμούσε να πεθάνει παρά να δει απόρριψή του. 
 
Στις 23 Μαρτίου 2004 πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη του Μπούργκενστοκ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα που είδαμε όλοι στους τηλεοπτικούς δέκτες μας: Προσήλθε πρώτα ο Ερντογάν, ευθυτενής, υψαύχην, με σουλτανικό ύφος υπερφίαλου νικητή, αφού είχαν γίνει δεκτές οι 11 αξιώσεις Ζιγιάλ. Μετά ακολούθησαν ο πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, κατηφείς, περιδεείς, με σκυμμένο το κεφάλι. Εκείνη τη στιγμή, συγκρίνοντας τις εικόνες των δύο αντιπροσωπιών, είπα μέσα μου: «Τετέλεσται, την βάψαμε, τέλειωσε το παιχνίδι, χάνεται η Κύπρος». Ο Τάσσος απέρριψε εισήγηση του Ανάν για προσυμφωνία και οι συνομιλίες κατέρρευσαν. Όταν επέστρεψε στην Κύπρο, αντιμετώπισε σκληρή κριτική από τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, καθώς και από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Στις 7 Απριλίου 2004, ο Τάσσος θα απευθυνόταν προς τον κυπριακό λαό με διάγγελμα. Παραμονές του διαγγέλματος, ο διευθυντής της «Σημερινής», Κ.Ν. Χατζηκωστής, βρισκόταν στο Άγιον Όρος με τον ιδιοκτήτη του «Φιλελευθέρου», Νίκο Παττίχη και τον τότε Υπουργό Παιδείας, Πεύκιο Γεωργιάδη. 
 
Την προτεραία μού τηλεφώνησε από το Άγιον Όρος για να ενημερωθεί για εξελίξεις. Τον ενημέρωσα ότι είχαμε πληροφορίες πως ο Τάσσος, στο διάγγελμά του, θα παρέθετε τα υπέρ και τα κατά του σχεδίου και θα καλούσε τους πολίτες να αποφασίσουν. Μου είπε σε έντονο ύφος ότι ο Τάσσος, που είχε μελετήσει και ήξερε καλύτερα από τον καθένα το περιεχόμενο του σχεδίου, όφειλε να αποφασίσει και όχι να κλοτσήσει την ευθύνη στους πολίτες. Μου ανέφερε ότι θα του τηλεφωνούσε για να τον μεταπείσει. Στο βιβλίο του, «7 προεδρικά πορτραίτα. Τι συζήτησα με τους εφτά Προέδρους της Κύπρου» (σελ. 228-233, εκδόσεις Γερμανός, 2023), ο κ. Χατζηκωστής αποκαλύπτει τα παρασκήνια της συγγραφής του διαγγέλματος του Τάσσου. Το ΑΚΕΛ τον πίεζε να αναφέρει τα θετικά και τα αρνητικά του σχεδίου και να αφήσει τον λαό να αποφασίσει. Το ίδιο εισηγήθηκε και ο Γλ. Κληρίδης. Μετά και από πληροφορίες από συνεργάτες του Τάσσου, ο Κ.Ν. Χατζηκωστής, με συνεχή τηλεφωνήματα, υπέδειξε έντονα στον Τάσσο ότι όφειλε να αγνοήσει τις πιέσεις ΑΚΕΛ και Κληρίδη, ν’ αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες του και να εξηγήσει στον λαό γιατί με ένα βροντερό και εκκωφαντικό ΟΧΙ έπρεπε να απορρίψει το σχέδιο Ανάν. 
 
Το Συγκρότημα ΔΙΑΣ, ο Αντέννα και ο «Φιλελεύθερος» ήταν στην πρώτη γραμμή έντονης ενημερωτικής, διαφωτιστικής προσπάθειας για απόρριψη του σχεδίου. Τελικά, στο διάγγελμά του, στις 7 Απριλίου 2004, ο Τάσσος κάλεσε τον κυπριακό λαό να απορρίψει το σχέδιο Ανάν. «Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ‘‘όχι’’. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου. Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘‘Κοινότητα’’ χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα». Με ένα βροντερό 76%, ο κυπριακός Ελληνισμός, παρά τις έσωθεν και έξωθεν πιέσεις, εκβιασμούς, απειλές, απέρριψε το τερατούργημα Ανάν. Οι Έλληνες της Κύπρου έκαναν το καθήκον τους. Διέσωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία από την κατάλυση και τουρκοποίηση. Οι ηγέτες τους, όμως, αποδείχτηκαν ανεπαρκείς, σπιθαμιαίοι, ευεπίφοροι σε πιέσεις και εξοργιστικά ασεβέστατοι στη δημοκρατικά εκπεφρασμένη βούλησή τους. Ο Τάσσος έχασε μία μοναδική και ιστορική ευκαιρία να καταξιωθεί, όντως, ως εθνάρχης, σεβόμενος το ΟΧΙ, το οποίο κάλεσε τον λαό να βροντοφωνάξει, να ενταφιάσει οριστικά το σχέδιο Ανάν και να αλλάξει πλήρως πορεία και στρατηγική. 
 
Στο άρθρο 1 (2) της έναρξης ισχύος του Foundation Agreement αναφέρεται ρητά: «Should the Foundation Agreement not be approved at the separate simultaneous referenda, or any guarantor fail to sign the Treaty on matters related to the new state of affairs in Cyprus by 29 April 2004, it shall be null and void, and have no legal effect». Απορρίπτοντας το σχέδιο Ανάν, οι Έλληνες της Κύπρου απέρριψαν και την διζωνική τερατουργία. Και όμως: Τάσσος, Χριστόφιας, Αναστασιάδης και σήμερα Χριστοδουλίδης, ασεβούντες βάναυσα προς την ετυμηγορία του κυπριακού Ελληνισμού, επιμένουν να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να την παραδώσουν σε μια νέα τουρκοκρατία. Ο Τάσσος δέχτηκε τα πέντε σημεία της 8ης Ιουλίου 2006 με τον κατοχικό Ταλάτ. Ο Χριστόφιας συμφώνησε με τον Ταλάτ καταστροφικές συγκλίσεις. Ο Αναστασιάδης αποδέχτηκε το ολέθριο κοινό ανακοινωθέν της 11/2/2014 με τον κατοχικό Έρογλου. 
 
Σήμερα, ο Ν. Χριστοδουλίδης, γνήσιος πολιτικός κλώνος του Αναστασιάδη, επιμένει να εκλιπαρεί τον Τούρκο για συνομιλίες διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που του βροντοφωνάζει ότι απαιτεί όλη την Κύπρο και όχι απλώς δύο κράτη. Να το καταλάβουν, Πρόεδρος και κομματάρχες: Οι Έλληνες θα πούμε ξανά ένα βροντερό ΟΧΙ στην τουρκοδιζωνική τους! ΟΧΙ στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας! ΟΧΙ, δεν θα τουρκέψουμε! ΟΧΙ, δεν θα βάλουμε φέσι!