Σελίδες

25 Μαρτίου 2024

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι: Η Μάχη Της Κλείσοβας (2021)| Πρωτότυπη Ιστορική Ταινία μικρού μήκους

από το κανάλι Bright Horses Productions 
 
Μια αληθινή ιστορία θάρρους και αλτρουισμού, βγαλμένη μέσα από τις σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στο Μεσολόγγι του 1826, οι Τούρκοι πολιορκητές έχουν αποτύχει σε κάθε τους προσπάθεια να καταλάβουν τη πόλη με πολεμικά μέσα. Έτσι αποκλείουν με το στόλο τους τα θαλάσσια περάσματα που οι πολιορκημένοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν για τον εφοδιασμό τους. Εξαθλιωμένοι από τη πείνα και τις κακουχίες, οι Μεσολογγίτες βλέπουν τους Οθωμανούς να επιτίθενται στη μικρή νησίδα της Κλείσοβας. Η κατάληψή της σημαίνει τη πλήρη κυριαρχία των Τούρκων στη λιμνοθάλασσα, και το βέβαιο χαμό των πολιορκημένων. Απέναντι στους 6.000 στρατιώτες του Σουλτάνου, θα σταθεί η μικρή φρουρά της Κλείσοβας, αποτελούμενη από 160 άνδρες. Αλλά η έκβαση της μάχης δεν θα κριθεί στους αριθμούς...
 
Έχουμε τη χαρά να παρουσιάζουμε τη πρώτη ταινία που αναφέρεται στη κορυφαία στιγμή της Επανάστασης, και σε ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της διεθνούς στρατιωτικής Ιστορίας. Η μάχη της Κλείσοβας δεν είναι μόνο οι (νικηφόρες) "Θερμοπύλες" του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα! Είναι ταυτόχρονα και η μοναδική καταγεγραμμένη μάχη στην Ιστορία, όπου οι ηττημένοι υπερτερούσαν τόσο πολύ των νικητών! 
 
Χρησιμοποιώντας, κατά κύριο λόγο, βίντεο από τις αναπαραστάσεις της μάχης που διοργάνωσε το 2018 και το 2019 ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού "Ο Λιαρός", αλλά και από άλλες (ελληνικές και ξένες) πηγές, δημιουργήσαμε μια ιστορική-πολεμική ταινία μικρού μήκους με επικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.