Σελίδες

16 Φεβρουαρίου 2024

«Πυρηνικός ηλεκτρομαγνητικός παλμός μεγάλου υψομέτρου»: Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μηδενική εθνική ασφάλεια

Από τον Δρ Paul Craig Roberts
Global Research, 07 Φεβρουαρίου 2024
***
 
Στο πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο του, Nuclear High-Altitude Electromagnetic Pulse, ο Steven Starr δείχνει ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μια πυρηνική έκρηξη για να κλείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να ρίξει τον πληθυσμό πίσω στον Μεσαίωνα. Το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας θα καταστραφεί μαζί με το σύστημα επικοινωνιών, τα συστήματα ψύξης στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Ο λόγος είναι ότι οι μη στρατιωτικές υποδομές δεν προστατεύονται από τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό (EMP). Ο στρατός έχει λάβει μέτρα για να θωρακίσει τα οπλικά και επικοινωνιακά του συστήματα, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει για την προστασία των πολιτικών υποδομών. Τα νομοσχέδια που επιβάλλουν την προστασία EMP έχουν ηττηθεί στο Κογκρέσσο.
 
Ο Starr αναφέρει ότι μόνο το 4% του στρατιωτικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ απαιτείται για τη θωράκιση του ηλεκτρικού δικτύου και των πολιτικών υποδομών. Αντ' αυτού, οι ηλίθιοι της Ουάσιγκτον σπαταλούν τρισεκατομμύρια δολλάρια σε άσκοπους πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σερβία, τη Συρία, την Υεμένη, την Παλαιστίνη και την Ουκρανία.
 
Οι αμερικανικές πόλεις δεν θα υποστούν επιπτώσεις από εκρήξεις και πυρκαγιές, όπως αυτές που θα προκληθούν από την έκρηξη στο επίπεδο του εδάφους, αλλά οι συνέπειες θα είναι εξίσου τρομερές. Ο Starr τα περιγράφει σε μια περίληψη στην ιστοσελίδα του.
 
Επιπτώσεις μιας πυρηνικής έκρηξης μεγάλου υψομέτρου πάνω από τις ανατολικές ΗΠΑ
 
«105 μίλια πάνω από το Οχάϊο, μια πυρηνική κεφαλή εκρήγνυται. Επειδή είναι πολύ πάνω από την ατμόσφαιρα, δεν θα υπάρξουν εκρήξεις ή πυρκαγιές αισθητές στη Γη, ωστόσο, αυτή η πυρηνική έκρηξη μεγάλου υψομέτρου θα δημιουργήσει έναν γιγαντιαίο ηλεκτρομαγνητικό παλμό ή EMP.
 
"Σε ένα δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου, το αρχικό κύμα EMP E1 θα προκαλέσει μαζικές τάσεις και ρεύματα να σχηματιστούν μέσα σε γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας, γραμμές τηλεπικοινωνιών, καλώδια, καλώδια, κεραίες και οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικά αγώγιμο υλικό που βρέθηκε κάτω από την πυρηνική έκρηξη σε μια κυκλική περιοχή που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μίλια.
 
"Σε αυτή την περιοχή, υπό ιδανικές συνθήκες, το κύμα Ε1 θα παράγει 2 εκατομμύρια βολτ και ρεύμα 5.000 έως 10.000 αμπέρ μέσα σε μεσαίες γραμμές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Οποιεσδήποτε αθωράκιστες σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές που περιέχουν κυκλώματα στερεάς κατάστασης, οι οποίες είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο, θα απενεργοποιηθούν, ή θα καταστραφούν. Αυτό περιλαμβάνει τις ηλεκτρονικές συσκευές που απαιτούνται για τη λειτουργία όλων των κρίσιμων εθνικών υποδομών.
 
«Οι μη θωρακισμένες ηλεκτρονικές συσκευές στα επίγεια, εναέρια και θαλάσσια συστήματα μεταφορών, τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, τα συστήματα διανομής καυσίμων και τροφίμων, τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, τα συστήματα τηλεπικοινωνιών και τα τραπεζικά συστήματα θα τεθούν ταυτόχρονα εκτός λειτουργίας - και όλα αυτά τα συστήματα θα απενεργοποιηθούν έως ότου τα ηλεκτρονικά στερεάς κατάστασης που απαιτούνται για τη λειτουργία τους θα μπορούσαν να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν.
 
«Το κύμα Ε1 θα καταστρέψει επίσης αμέσως εκατομμύρια γυάλινους μονωτήρες που βρίσκονται σε γραμμές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας κατηγορίας 15 κιλοβόλτ. Το 78% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ παραδίδεται στους τελικούς χρήστες (οικιακούς, γεωργικούς, εμπορικούς) μέσω αυτών των γραμμών ισχύος 15 kV. Η απώλεια ενός μονωτή σε μια γραμμή μπορεί να χτυπήσει τη διανομή ισχύος σε ολόκληρη τη γραμμή.
 
Την ίδια στιγμή, η μαζική τάση και το ρεύμα που προκαλείται από το κύμα Ε1 θα βλάψουν και θα καταστρέψουν τα ρελέ, τους αισθητήρες και τους πίνακες ελέγχου στους υποσταθμούς υψηλής τάσης 1783, χτυπώντας ολόκληρο το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στο ανατολικό μισό των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
«Ένα έως δέκα δευτερόλεπτα μετά την πυρηνική έκρηξη, το επόμενο κύμα EMP E3 θα προκαλέσει ισχυρές ροές ρεύματος σε γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων γραμμών που βρίσκονται τόσο πάνω όσο και κάτω από το έδαφος. Το E3 θα έβλαπτε ή θα κατέστρεφε πολλούς - αν όχι τους περισσότερους - από τους μεγάλους μετασχηματιστές ισχύος και τους διακόπτες υπερυψηλής τάσης που απαιτούνται για τη μετάδοση σε μεγάλες αποστάσεις περίπου του 90% της ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
«Η απώλεια μετασχηματιστών μεγάλης ισχύος και διακοπτών υπερυψηλής τάσης θα σήμαινε ότι ολόκληρες περιοχές εντός των Ηνωμένων Πολιτειών θα έμεναν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια για έως και ένα χρόνο ή περισσότερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μετασχηματιστές μεγάλης ισχύος δεν αποθηκεύονται και ο τρέχων χρόνος αναμονής για την κατασκευή τους είναι 18 έως 24 μήνες. Πρέπει να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται κατά παραγγελία και περίπου το 80% κατασκευάζονται στο εξωτερικό. Το καθένα ζυγίζει μεταξύ 200 και 400 τόνων και πρέπει να αποσταλεί δια θαλάσσης και η μεταφορά τους στον τελικό προορισμό τους είναι αρκετά δύσκολη ακόμη και υπό κανονικές συνθήκες.
 
"Επειδή οι πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τις επιπτώσεις του EMP, τα ηλεκτρονικά στερεάς κατάστασης στα εφεδρικά ηλεκτρικά και ψυκτικά τους συστήματα θα υποστούν επίσης ζημιά και απενεργοποίηση. Η βλάβη των συστημάτων ισχύος έκτακτης ανάγκης και των ενεργών συστημάτων ψύξης πυρήνα έκτακτης ανάγκης θα καταστήσει αδύνατη την ψύξη των πυρήνων του αντιδραστήρα τους μετά από διακοπή έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα οδηγήσει γρήγορα σε τήξη πυρήνων αντιδραστήρων σε δεκάδες πυρηνικούς σταθμούς.
 
Συνοψίζοντας, ένας μόνο πυρηνικός ηλεκτρομαγνητικός παλμός μεγάλου υψομέτρου μπορεί να καταστρέψει αμέσως το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο του ηλεκτρικού δικτύου των ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφει τις ηλεκτρονικές συσκευές στερεάς κατάστασης που απαιτούνται για τη λειτουργία κρίσιμων εθνικών υποδομών των ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ασφαλείας στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Μετά από ένα πυρηνικό EMP, οι άνθρωποι των ΗΠΑ θα βρεθούν ξαφνικά να ζουν στις συνθήκες του Μεσαίωνα για μια περίοδο πιθανώς έως και ένα χρόνο - οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θα είναι σε θέση να επιβιώσουν σε τέτοιες συνθήκες.
 
«Για λιγώτερο από το 4% του εθνικού αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και οι κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ μπορούν να προστατευθούν από την EMP. Ωστόσο, η πολιτική βούληση για την εφαρμογή αυτής της προστασίας δεν έχει ακόμη βρεθεί, επομένως οι Αμερικανοί παραμένουν σε μεγάλο κίνδυνο».
 
Το βιβλίο είναι διαθέσιμο από το Amazon, Barnes & Noble και Kindle. Αν το διαβάσετε, θα εκπλαγείτε και θα αηδιάσετε με την αμέλεια και την ηλιθιότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Χάρη στους ανόητους που μας κυβερνούν, έχουμε μηδενική εθνική ασφάλεια παρά τις τεράστιες δαπάνες χρόνο με το χρόνο, δεκαετία με τη δεκαετία.
 
Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η ευκολία και η ψυχαγωγία που παρέχεται από τα κινητά τους τηλέφωνα έρχεται με μεγάλο κόστος όταν μετράται από τον κίνδυνο. Τίποτε δεν είναι ασφαλές στην ψηφιακή εποχή, ούτε η ταυτότητά σας, η ιδιωτικότητά σας, ο τραπεζικός σας λογαριασμός ή η ανεξαρτησία σας. Η επέκταση της ψηφιακής επανάστασης στο χρήμα θα σημαίνει ότι μπορεί να σας απαγορευτεί η πρόσβαση στα χρήματά σας για οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης της ελευθερίας του λόγου. Όλη η συσσωρευμένη γνώση σε ψηφιακή μορφή μπορεί να διαγραφεί από ένα EMP. Προσπαθήστε να φανταστείτε τις συνέπειες μιας τέτοιας απώλειας. Αυτοί είναι νέοι κίνδυνοι που δεν έχουμε βιώσει ποτέ πριν στη Γη.
*
 
Ο Paul Craig Roberts είναι ένας διάσημος συγγραφέας και ακαδημαϊκός, πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας όπου δημοσιεύθηκε αρχικά αυτό το άρθρο. Ο Δρ Roberts ήταν προηγουμένως αναπληρωτής συντάκτης και αρθρογράφος για την The Wall Street Journal. Διετέλεσε Βοηθός Υπουργός Οικονομικών για την Οικονομική Πολιτική κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Reagan. Είναι τακτικός συνεργάτης της Global Research.
 
Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα © Dr. Paul Craig Roberts, Global Research, 2024
 
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.