Σελίδες

7 Ιανουαρίου 2024

Η ΝΙΚΗ στο Καστελλόριζο

Δελτίο Τύπου: 
Η ΝΙΚΗ στο Καστελλόριζο
 
Κοντά στους νησιώτες μας που διαφυλάσσουν την όμορφη κοιτίδα του Ελληνισμού το ακριτικό Καστελλορίζο βρέθηκε ανήμερα των Θεοφανείων ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός συνοδευόμενος από το βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέα Βορύλλα.
 
Οι εκπρόσωποι της ΝΙΚΗΣ αμέσως μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων παρουσία της στρατιωτικής και πολιτειακής ηγεσίας του νησιού, κατευθύνθηκαν συνοδεία στρατιωτικού αγήματος στο λιμένα Μεγίστης όπου τελέστηκε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων. Άνδρες των ΟΥΚ (Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών) βούτηξαν στα νερά του Αιγαίου για να ανασύρουν το Σταυρό, ενώ στη συνέχεια άνοιξαν την Ελληνική σημαία μέσα στη θάλασσα ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους. 
 
«Σήμερα την μεγάλη αυτή μέρα της Ορθοδοξίας, της εορτής των Θεοφανίων με αξίωσε ο Θεός και βρίσκομαι στο ευλογημένο και πανάρχαιο ελληνικό νησί, το Καστελλόριζο. Μια έσχατη γωνιά της Ρωμιοσύνης που μυροβλύζει πίστη, φιλοπατρία και σέβας στην παράδοση. Ας γνωρίζουν, εχθροί και φίλοι, ότι το Καστελόριζο είναι οι Θερμοπύλες του Αιγαίου. Κάθε χούφτα γης ελληνικής είναι ζυμωμένη με κόκκαλα Ελλήνων ιερά. Η ΝΙΚΗ και εγώ προσωπικά ευχόμαστε ο επιφανείς Θεός να φωτίζει και να αγιάζει τις οικογένειές μας, την πατρίδα και τον κόσμο μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, ενώ ο βουλευτής Ανδρέας Βορύλλας σημειώσε: «Εύχομαι αυτή την άγια μέρα, τα Άγια Θεοφάνια, να μας φωτίσει ο Θεός όλους μας ώστε να κάνουμε το χρέος μας προς την ιερή μας Πατρίδα. Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά στο Καστελλόριζο.»
 
Αμέσως μετά τα στελέχη της ΝΙΚΗΣ μετέβησαν στο εθνικό φυλάκιο του Νησιού (ΔΑΝ Μεγίστης), εκεί τους υποδέχθηκε ο συνταγματάρχης Ηλίας Τσιοργιάννης, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη λειτουργία της μονάδας, τη στελέχωσή της, τα προβλήματα και τις δυσκολίες της. Ο Δημήτρης Νατσιός, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους φαντάρους του στρατοπέδου στους οποίους μεταξύ άλλων εξέφρασε τον απέραντο σεβασμό του για το ότι επέλεξαν να υπηρετήσουν την πατρίδα «μια τουφεκιά απέναντι από την Τουρκία. Αυτό δείχνει ότι είστε παλληκάρια, είστε λεβέντες ότι την πατρίδα μας τη σέβεστε» τους ανέφερε και πρόσθεσε: «Να ξέρετε ότι αυτή η θητεία θα μείνει πάντοτε στην καρδιά σας και θα το έχετε ως καμάρι. Να είστε υπερήφανοι που υπηρετήσατε στα σύνορα».
 
Ο κ. Νατσιός, εκπροσωπώντας το Ελληνικό κοινοβούλιο ευχαρίστησε από καρδιάς τους αξιωματικούς και τους στρατεύσιμους για τις θυσίες που κάνουν υπηρετώντας την πατρίδα στην εσχατιά του Αιγαίου και για το παράδειγμα που στέλνουν στα Ελληνόπουλα. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.