Σελίδες

14 Ιανουαρίου 2024

Επαρχιώτικος... νατοϊσμός.... και μία δίκη για γενοκτονία

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Ολόκληρος ο υπόλοιπος πλανήτης ασχολείται με την δίκη που διεξάγεται στο Διεθνές Δικαστήριο και στην οποία η Ν. Αφρική κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων. Στην Ελλάδα, που πλέον μοιάζει πιο επαρχιώτικη από ποτέ, περισσότερο μια νατοϊκή μπανανία παρά κυρίαρχο κράτος, και στην οποία κανένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να γράψει ή να πει όχι την άποψή του, αλλά έστω και να μεταφέρει τις κατηγορίες της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ, τα ΜΜΕ ασχολούνται με το πόσους βουλευτές της ΝΔ θα πείσει ως "εισηγητής-επιμορφωτής" ο πολύ "συντηρητικός" και -για κάτι γιαγιάδες που τον άκουγαν όταν ακόμη έβγαινε στις εκπομπές του γερο-Πλεύρη και νομίζουν ακόμη ότι αυτά πιστεύει- "δεξιός" Άδωνις να ψηφίσουν την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους.
 
Τα βασικά, λοιπόν, επιχειρήματα της Ν. Αφρικής είναι: ότι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην Γάζα είναι φρικτοί με 23000 νεκρούς Παλαιστίνιους, το 1% του συνολικού πληθυσμού και ανάμεσά τους το 70% να είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ άλλες 7000 υπολογίζεται ότι έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια των βομβαρδισμένων κτηρίων. Περίπου το 85% του πληθυσμού -γύρω στο 1.9 εκατομμύρια άνθρωποι- έχουν εκτοπιστεί με την βία. Γύρω στις 65000 κατοικίες έχουν καταστραφεί ή καταστεί μη κατοικήσιμες, ενώ άλλες 290000 έχουν υποστεί ζημιές αφήνοντας μισό εκατομμύριο ανθρώπους άστεγους. Και μέσα σε τέτοιες συνθήκες αυξημένες νοσηλευτικών αναγκών έχουν πάψει να λειτουργούν τα δύο τρίτα των νοσοκομείων στην Γάζα. 
 
Επίσης, η Ν. Αφρική παρέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο δηλώσεις του προέδρου, του πρωθυπουργού και υπουργών του Ισραήλ για να τεκμηριώσει την γενοκτονία. Συγκεκριμένα, προέβαλε τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας Yoav Gallant ότι πολεμούν εναντίον ανθρώπινων ζώων, όχι, όπως ισχυρίστηκε αργότερα αναφερόμενος μόνον στην Χαμάς, αλλά καθώς συζητούσε τον αποκλεισμό και την πολιορκία εν γένει της Γάζας. Τις δηλώσεις του προέδρου Ισαάκ Χέρτζοκ, ότι η ρητορική (των Παλαιστινίων) ότι οι πολίτες δεν γνώριζαν και δεν είναι υπεύθυνοι για την δράση της Χαμάς, δεν ευσταθεί, καθώς οι πολίτες θα μπορούσαν να είχαν εναντιωθεί στην Χαμάς, παρότι η Χαμάς είναι γνωστό ότι είναι μία ισλαμική δικτατορία. Και την δις γενόμενη επίκληση του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στον Αμαλήκ και την σχετική εντολή για εξόντωση "ανδρών και γυναικών, παιδιών και βρεφών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.