Σελίδες

20 Ιανουαρίου 2024

Ζηλέψαμε την χάρη του ΣΥΡΙΖΑ;

Αγαπητέ κε Πρόεδρε, Αγαπητέ κε Μητσοτάκη,
 
ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΉΣΟΥΜΕ ΌΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΎΜΕ στο θέμα του γάμου ατόμων ιδίου φύλου ...

Στην ταινία DARKEST HOUR που αφορά τον ΤΣΏΡΤΣΙΛ και την στιγμή που έπρεπε να λάβει δύσκολη απόφαση, τον βλέπουμε να μπαίνει στο μετρό για να μιλήσει με τον απλό καθημερινό λαό. Σήμερα, αντίστοιχα αν μπαίνατε στο μετρό να καταγράψετε μια λίστα με τα βασικά προβλήματα του κόσμου, θα αντιλαμβανόσασταν πόσο μακριά είναι αυτό το θέμα από τις σοβαρότατες προτεραιότητές του! Αν μπαίνατε στο τραίνο (ΗΣΑΠ) εκεί πια θα αλλάζατε μόνος σας αμέσως άποψη!
 
Στην αγόρευσή του στην δίκη της "17 Νοέμβρη", ο αείμνηστος Δικηγόρος ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΟΣ που είχα την τιμή να υπηρετήσω ως συνεργάτιδα επί 9 έτη και ήταν και δικηγόρος του ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ σε πολύ σημαντικές υποθέσεις, είχε πει ότι Η ΔΙΑΦΟΡΆ ΜΕΤΑΞΎ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΏΝ ΚΑΙ ΗΜΏΝ ΉΤΑΝ Ο ΔΙΆΛΟΓΟΣ. Ένας ειλικρινής ανοικτός και τίμιος διάλογος σε πλαίσιο ελευθερίας και αλληλοσεβασμού!
 
Διεξάγεται τέτοιου είδους διάλογος σήμερα στα ΜΜΕ;
Διεξάγεται τέτοιου είδους διάλογος σήμερα μεταξύ Κυβέρνησης και Βουλευτών της ΝΔ;
 
ΔΥΣΤΥΧΏΣ, ΜΟΙΆΖΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΖΗΛΈΨΑΜΕ ΤΗΝ ΧΆΡΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. 
ΌΠΩΣ ΌΛΟΙ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ ΌΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΈΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ ΤΟ ΖΉΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΜΑΣ, ΜΕΤΑΧΕΙΡΊΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΙΣΒΕΡΊΣΙΑ ΆΡΟΝ ΆΡΟΝ.
ΠΈΡΑΣΕ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΉΘΕΛΕ ΠΑΡΆ ΤΗΝ ΑΝΤΊΘΕΤΗ ΦΩΝΉ ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΏΝ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΏΝ (Μ. ΘΟΔΩΡΆΚΗΣ) ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΕΣ ΑΛΑ ΚΑΡΤ; 
ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΤΌΤΕ ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΑΜΕ ΩΣ ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ -ΤΏΡΑ ΤΟ ΜΙΜΟΎΜΑΣΤΕ;
 
ΖΗΛΈΨΑΜΕ ΤΗΝ ΧΆΡΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΊ ΑΥΤΌΣ ΕΊΧΕ ΚΑΤΑΘΈΣΕΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΡΌΣΦΑΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΏΝ ΕΚΛΟΓΏΝ ΤΟΝ ΙΟΎΝΙΟ ΤΟΥ 2022 ΣΧΈΔΙΟ ΝΌΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΎ ΚΏΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΆΜΟ ΤΩΝ ΟΜΌΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΏΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΌ Ο ΛΑΌΣ ΤΟ ΜΈΤΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΗΣ ΝΔ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΟΥ. 
 
Η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν εμφανής, και ο λαός επέλεξε ...
Ας είμαστε ξεκάθαροι δεν μιλάμε για "ανθρώπινα δικαιώματα"! Από την εποχή του Τζον Λοκ και του Μπέικον ως σήμερα, ως "δικαίωμα" ορίζεται ΑΥΤΌ ΠΟΥ Η ΦΎΣΗ ΠΡΟΒΛΈΠΕΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΊΚΑΙΟ ΑΠΟΔΊΔΕΙ. Όχι το αντίθετο! Ας μην παίξουμε λοιπόν με την φωτιά! Ή μήπως θα ΜΙΜΗΘΟΎΜΕ ΤΑ (ΛΊΓΑ) ΚΡΆΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΆΛΛΑ ΘΈΜΑΤΑ; ΌΠΩΣ ΔΗΛ. ΣΤΟ ΠΟΛΊΤΕΥΜΆ ΤΟΥΣ (ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΒΑΣΙΛΕΊΑΣ;) - σε άλλες εθνικές τους επιλογές; Δεν νομίζουμε ότι αυτό είναι ένα ισχυρό επιχείρημα (πχ. στον Β' Παγκόσμιο κάποια από αυτά τα κράτη παραδόθηκαν στους Γερμανούς σε λίγες ώρες, οι Έλληνες δεν τους μιμήθηκαν).
 
ΚΑΙ ΠΆΛΙ, ΌΜΩΣ, ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΉΣΟΥΜΕ ΌΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΎΜΕ.
Δεν θα πρέπει περισσότερο από όλα να συμφωνήσουμε ότι σήμερα χρέος μας είναι να προστατευθούν τα κορυφαία ανθρώπινα δικαιώματα όπως: Η ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ΑΠΌΨΕΩΝ, Ο ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΌΣ, η ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΗΡΈΑΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΉΣ,το ύψιστο δικαίωμα ενός λαού τέτοια θέματα να τα καθορίζει όπως εκείνος θεωρεί καλύτερα; Ας συλλογιστούμε έντονα ότι το ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΊΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ δεν εμπλέκεται - ΤΑ ΘΕΩΡΕΊ ΘΈΜΑΤΑ ΠΟΥ ΡΥΘΜΊΖΟΝΤΑΙ ΜΌΝΟΝ ΕΘΝΙΚΆ!
 
Είναι δεδομένος ο σεβασμός που όλοι έχουμε προς όλους, ανεξαρτήτως  επιλογών και προτιμήσεων - μα δεν έχει να κάνει με αυτό. ΝΑΙ, ΤΟ ΖΉΤΗΜΑ ΑΦΟΡΆ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΊΣΕΙ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΗΣ ΌΠΩΣ ΘΕΩΡΕΊ ΠΙΟ ΩΦΈΛΙΜΟ ΚΟΝΤΆ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΎΣ ΝΌΜΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΉΤΩΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΏΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΆΤΩΝ.
 
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως υπάρχει ΑΝΤΊΔΡΑΣΗ ΈΩΣ ΘΛΊΨΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΆΚΤΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΈΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΈΝΑ ΤΈΤΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ - ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΚΑΤΑΘΈΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Και ας μην διακρίνεται ο δημόσιος διάλογος στην Ελλάδα για υψηλού επιπέδου  αντιπαραθέσεις, μεταξύ διαβασμένων δημοσιογράφων.
Και ας μην διακρίνονται τα ΜΜΕ για πολυφωνία και πλουραλισμό, που κάποτε ήταν η ουσία της δημοκρατικής κοινωνίας!
 
ΈΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΊ ΜΉΠΩΣ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΎΟΝΤΑΙ ΜΕ
ΑΠΛΟΎΣΤΕΡΟΥΣ ΤΡΌΠΟΥΣ; - θα εμμείνουμε σε αυτόν τον τρόπο ενώ υπάρχουν άλλοι που να μην ταράσσουν την κοινωνία; ΒΟΎΛΗΣΗ, ΕΥΕΛΙΞΊΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌΤΗΤΑ να υπάρχει και θα είχαμε αποφύγει όλη αυτήν την εμπλοκή στον Αστικό Κώδικα.
 
Εν κατακλείδι, το ότι δεν έχει η ΝΔ πολιτικό αντίπαλο, δεν πρέπει να καθιστά την Κυβέρνηση ΑΛΑΖΟΝΙΚΉ. Ωσάν να βρίσκεται πολύ μακριά από τις ανάγκες του λαού!
 
Θεωρούμε πως η αλλαγή πλεύσης για την Κυβέρνηση είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνει με τόλμη, ανεξαρτήτως λόμπυ, αντιπάλων ή άλλων φωνών. Ακούστε τις φωνές των συνετών και σοβαρών συνεργατών σας - επιλέξτε τους με προσοχή και αντικειμενικότητα!
 
Τότε σίγουρα θα αλλάξετε άποψη ΘΑ ΒΛΈΠΑΤΕ ΤΟΝ ΚΊΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΥΤΕΛΙΣΤΕΊ ΤΟ ΠΟΛΊΤΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΉ!
 
Σοφία Γ. Παπαθανασοπούλου, 
Δικηγόρος
(κόρη του κ. Γιώργου Παπαθανασόπουλου)

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.