Σελίδες

29 Ιανουαρίου 2024

Ρε, δεν θα ντραπείτε το πλατάνι;

Του Χρήστου Μπολώση
 
- «Βρε, πώς θα γυρίσεις στο χωριό;» 
- «Με το τρένο. Πώς θα γυρίσω;» 
- «Με τι μούτρα;». 
- «Με τα μούτρα τα δικά μου, ρε θεια». 
- «Κι όταν θα κατέβεις στον σταθμό, δεν θα ντραπείς το πλατάνι;»
 
Αυτός ήταν ο διάλογος μεταξύ της θείας Παρασκευούλας (Τζόλυ Γαρμπή) και του ανιψιού της Θωμά Μακρυκώστα (Κ. Χατζηχρήστο), που προσπαθούσε να τον πείσει να ξεπλύνει την ντροπή από το κακό που είχε κάνει στη φαμίλια του η οικογένεια των Κοντογιώργηδων.
 
Επίκαιρος διάλογος, που μπορεί να απευθυνθεί, καταλλήλως διαμορφωμένος, προς τους βουλευτές της Ν.Δ. εν όψει της υπερψήφισης (γατί θα υπερψηφιστεί και να μου το θυμηθείτε, ασχέτως αν μερικοί νεοδημοκράτες προτιμήσουν το σωσίβιο του «στρίβειν διά της αποχής») του νόμου για τους γάμους των ομοφύλων.
 
Τώρα στη θέση του πλατανιού βάλτε «τον παπά του χωριού» ή «τους γκαγκαραίους δεξιούς που θα αισθάνονται προδομένοι» και πάει λέοντας. Πάντως, να σας εξομολογηθώ κάτι; Οπως δεν θα αντιδράσουν οι βουλευτές της Ν.Δ., το ίδιο θα σιωπήσουν και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. Να είστε βέβαιοι γι’ αυτό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.