Σελίδες

28 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Ρωμανός Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στο ουκρανικό μέτωπο; (βίντεο)

από το κανάλι Γιώργος Ρωμανός - Video 
 
Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου, ο Γιώργος Ρωμανός, συγγραφέας, αναλυτής, ιστορικός ερευνητής. Εσχάτως κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο, «Ο αλύτρωτος», όπου, όπως είπε, εξηγούνται πολλά για το πως μπήκε η Ελλάδα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο - την έβαλαν οι σύμμαχοι - για την περίοδο του εθνικού διχασμού, για τον Βενιζέλο και την επιθετική, αποικιοκρατική εκστρατεία του εναντίον της Μεσημβρινής Ρωσίας (έτσι λεγόταν η Ουκρανία), και πως φτάσαμε στην καταστροφή της Σμύρνης. Οπως ανέφερε, ο ίδιος είναι μελετητής των αρχείων του Ντεμίντοφ, πρίγκηπα, τότε πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα, ο οποίος άφησε λεπτομερέστατο αρχείο για το τι έκαναν οι αγγλο-γάλλοι σε βάρος των Ελλήνων. Η εκπομπή του «Ιδεοχώρου» εστιάζει στις στρατιωτικές εξελίξεις στο «ουκρανικό μέτωπο», δεδομένου ότι σύντομα κλείνουν δύο χρόνια πολέμου.
 
Δύο χρόνια τώρα το λέμε: Ποτέ δεν είναι αργά για ειρήνη. Ο κόσμος χρειάζεται μια νέα Γιάλτα. Η Ρωσία είναι - και - Ευρώπη. Μπορεί να γίνει η γέφυρα ειρήνης της Ευρασίας, από την Ευρώπη έως την Κίνα. 
 
- Πολλές οι εξελίξεις στο μέτωπο από τον Δεκέμβριο του 2023 έως σήμερα. Τίτλος των Νew Υork Τimes (10-1-24): «Ανοιξαν οι πύλες της κολάσεως», αναφέρουν Ουκρανοί στρατιωτικοί από το μέτωπο. Οι νεκροί των Ουκρανών υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Δεν έχουν κρατήσει ούτε μια σπιθαμή γης, ενώ όλα τα προγεφυρώματά τους έχουν χαθεί. Πρόσφατα, ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, Γιούρι Λουτσένκο, είπε ότι η ουκρανική πλευρά έχει 500.000 θύματα. Ο Γερμανός αντιστράτηγος, Μάρλοου (Andreas Marlow), διοικητής της ΕΕ σε θέματα εκπαίδευσης των Ουκρανών, δήλωσε ότι το πλέον αξιόμαχο κομμάτι που είχε ο ουκρανικός στρατός, τον Φεβρουάριο του 2022, όταν δηλαδή ξεκίνησε ο πόλεμος (200.000 προσωπικό), οι περισσότεροι είτε έχουν σκοτωθεί είτε τραυματιστεί. 
 
- Με βάση Δυτικούς χάρτες, όπως του Ινστιτούτου Πολέμου, προκύπτει ότι οι Ουκρανοί είναι σε πολύ δεινή θέση και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς παρά να υποχωρούν. 
 
- Γιούρι Κουτούζωφ, Ουκρανός μπλόγκερ που μίλησε με Ουκρανούς στρατιωτικούς: Του είπαν ότι επιδιώκουν να τραυματιστούν, ακόμα και σοβαρά, ούτως ώστε να τους μεταφέρουν στα μετόπισθεν, σε νοσοκομείο, παρά να πεθάνουν στο πεδίο της μάχης. 
 
- Η Ρωσία, με τις νέες τεχνολογίες στους πυραύλους τύπου «Κρουζ», ουσιαστικά διέρρηξε την ΝΑΤΟϊκή αεράμυνα του Κιέβου. 
 
- Τις τελευταίες εβδομάδες ξεκινάει μια συγκροτημένη «επίθεση στην επίθεση» των Ρώσων σε μέτωπα που φτάνουν τα 2000 χιλιόμετρα. Σε πολλά σημεία διεξάγονται μάχες και οι Ουκρανοί υποχωρούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.