Σελίδες

14 Ιανουαρίου 2024

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (γαλλικό ντοκυμαντέρ)

από το κανάλι Ὀρέστης Πυλαρινός

Ενα ντοκυμαντέρ που πρέπει να δουν τα παιδιά μας για να αισθάνονται περήφανα για την καταγωγή μας και τον πολιτισμό των αρχαίων προγόνων μας. 

Βλέποντας το θα συνειδητοποιήσουμε πως ένα τόσο λαμπρό και πολιτισμένο έθνος όταν ήρθε σε επαφή με την Αλήθεια του Θεού μέσω της διδασκαλίας του Χριστού, δημιούργησε μια χιλιόχρονη ελληνορθόδοξη αυτοκρατορία που έδωσε τα φώτα της στην μεσαιωνική Ευρώπη.

Τους βγάλαμε από τα σκοτάδια τους και πέσαμε εμείς στα χειρότερα τουρκικά σκοτάδια....

Ομως ήρθε η ώρα να ξαναγεννηθούμε και ξαναδοξάσουμε Ελληνισμό και Ορθοδοξία.

1 σχόλιο:

  1. Το ντοκυμαντέρ είναι καλογυρισμένο και η μουσική υπέροχη. Το κέντρο βάρους του όμως είναι η αρχαία Ελλάδα και, βολικά για τον Γάλλο, αρνείται να δει τη σύγχρονη Ελλάδα ως συνέχεια της αρχαίας (δείτε τα τελευταία λεπτά). Είναι δόγμα των Ευρωπαίων αυτό. Ειδικά στο σημείο που αναφέρει την αρχή του κατά Ιωάννην Αγίου Ευαγγελίου " εν αρχή ην ο Λόγος " και δεν λέει ότι ο Λόγος αυτός είναι ο Χριστός. Έτσι που το αφήνει, νομίζει ο ακροατής πως ο Ευαγγελιστής μιλάει για τον λόγο των Μαθηματικών κ.ά. που έχει αναφέρει ως εκείνη τη στιγμή. Και έτσι αποκρύπτει την αλήθεια πως ακριβώς αυτή η συνειδητοποίηση που έκαναν οι Έλληνες, ότι ο Λόγος Χριστός ανακεφαλαιώνει κάθε άλλο λόγο της επιστήμης που είχαν ανακαλύψει π.Χ. εξηγεί το γιατί ο λαός μας επιδόθηκε με την ίδια επιμέλεια στη λατρεία Του με όλους τους τρόπους και Τον εδόξασε, όπως βεβαίωσε ο Ίδιος πριν το Πάθος.
    Ναι Θάνο, έτσι θα ξαναγεννηθούμε και ξαναδοξάσουμε Ελληνισμό και Ορθοδοξία, όταν επιδοθούμε κι εμείς να υπογραμμίσουμε και να διαδώσουμε αυτήν ακριβώς την αλήθεια παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.